reklama
dagmar
Fanka BB :)
ładny chłopiec
Wreszcie jestem po wizycie - byłam w piątek po południu. Wizyta była prywatna u mojego ginekologa, którego na konsultacje odwiedzam w LuxMed, ale w LuxMed nie ma USG. I bardzo dobrze, że poszłam do mojego lekarza, bo zna moją sprawę, a nie był ograniczony czasowo jak w LuxMed, całe badanie było więc spokojne i bezproblemowe. Przez 40 minut lekarz cierpliwie obejrzał dzieciątko od stóp do głów, opowiadał co widzi, słuchaliśmy serduszko. Na mnie, oczywiście poza widokiem dzieckawrażenie zrobiły miny męża, do którego pewnie dopiero teraz dotarło, że to naprawdę jest już malutki człowieczek a nie jakiś krewetkopodobny robaczek. Na samym początku bejbik trzymał się rączkami za pępowinę, potem też podawał sobie ręce, raz pomachał, niesamowite przeżycia
Chociaż szczerze mówiąc, nadal to do mnie nie dociera!
Jeśli chodzi o jakieś konkretne wymiary i cyferki to ich teraz nie podam bo nie mam ich przy sobie. Pamiętam tylko, że przezierność wyszła ok 1.0, co jest podobno rewelacyjnym wynikiem, a dziecko zgodnie z wymiarami na USG jest o kilka dni starsze (zamiast 12t5d wychodzi 13t3d czy jakos tak i zamiast 20 kwietnia wychodzi 15 kwietnia), ale trzymam sie tego co pisała marcia - że bardziej liczy się pierwsze USG i data OM. W każdym razie cieszę się niezmiernie, że dzieciątko się super rozwija i na razie rośnie sobie zdrowo. Spadł mi ogromny kamień z serca i dzięki temu z większą pewnością i nadzieją na powodzenie zaczynam II trymestr.
Aha i jeszcze fotki
Zobacz załącznik 587852Zobacz załącznik 587853
suuuper
marcia331
Goga super zdjatko. Gebe twarz zaslonil, ale nogi rozlozyl :-)
Mojeboje super ze wszystko jest w porzadku. I zdjecia tez super, szczegolnie to z raczka.
Ja dzisiaj znowu przez chwile widzialam mojego wiercioszka. Niestety pani doktor na izbie go nie pomierzyla ale najwazniejsze ze serducho bilo a maly wierzgal nozkami.
Mojeboje super ze wszystko jest w porzadku. I zdjecia tez super, szczegolnie to z raczka.
Ja dzisiaj znowu przez chwile widzialam mojego wiercioszka. Niestety pani doktor na izbie go nie pomierzyla ale najwazniejsze ze serducho bilo a maly wierzgal nozkami.
madziolina_p
no wisi wisi, nie znam sie, ale moim zdaniem to chlopak, bo co tam by bylo?
no wisi wisi, nie znam sie, ale moim zdaniem to chlopak, bo co tam by bylo?
podobno na początku u dziewczynki też może coś wisieć
madziolina_p
Fajny artykul apropo plci
Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl
A mnie caly czas brzuch ciagnie, jakby mnie cos pradem kopalo czasem takie ciagniecie na srodku bardzo nisko brzucha...
Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl
A mnie caly czas brzuch ciagnie, jakby mnie cos pradem kopalo czasem takie ciagniecie na srodku bardzo nisko brzucha...
P
polisia
Gość
Goga no właśnie ciekawe, tym bardziej, że tak niby w dół a jednocześnie spore haha, a powiedz to było jakieś 3d? mega fajowe zdjęcie!
reklama
Goga no właśnie ciekawe, tym bardziej, że tak niby w dół a jednocześnie spore haha, a powiedz to było jakieś 3d? mega fajowe zdjęcie!
patrząc na przykład w artykule podanym przez madziolina_p, tym bardziej nie byłabym pewna, że to chłopiec
a USG było 3D