reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

a to mój bobas :))

bobas.jpg

Załączniki

• bobas.jpg
    bobas.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 171
reklama
ładny chłopiec :)

Wreszcie jestem po wizycie - byłam w piątek po południu. Wizyta była prywatna u mojego ginekologa, którego na konsultacje odwiedzam w LuxMed, ale w LuxMed nie ma USG. I bardzo dobrze, że poszłam do mojego lekarza, bo zna moją sprawę, a nie był ograniczony czasowo jak w LuxMed, całe badanie było więc spokojne i bezproblemowe. Przez 40 minut lekarz cierpliwie obejrzał dzieciątko od stóp do głów, opowiadał co widzi, słuchaliśmy serduszko. Na mnie, oczywiście poza widokiem dziecka:) wrażenie zrobiły miny męża, do którego pewnie dopiero teraz dotarło, że to naprawdę jest już malutki człowieczek a nie jakiś krewetkopodobny robaczek. Na samym początku bejbik trzymał się rączkami za pępowinę, potem też podawał sobie ręce, raz pomachał, niesamowite przeżycia:) Chociaż szczerze mówiąc, nadal to do mnie nie dociera!

Jeśli chodzi o jakieś konkretne wymiary i cyferki to ich teraz nie podam bo nie mam ich przy sobie. Pamiętam tylko, że przezierność wyszła ok 1.0, co jest podobno rewelacyjnym wynikiem, a dziecko zgodnie z wymiarami na USG jest o kilka dni starsze (zamiast 12t5d wychodzi 13t3d czy jakos tak i zamiast 20 kwietnia wychodzi 15 kwietnia), ale trzymam sie tego co pisała marcia - że bardziej liczy się pierwsze USG i data OM. W każdym razie cieszę się niezmiernie, że dzieciątko się super rozwija i na razie rośnie sobie zdrowo. Spadł mi ogromny kamień z serca i dzięki temu z większą pewnością i nadzieją na powodzenie zaczynam II trymestr.

Aha i jeszcze fotki:)
Zobacz załącznik 587852Zobacz załącznik 587853

suuuper :) Cieszę się i gratuluję :)

Goga super zdjatko. Gebe twarz zaslonil, ale nogi rozlozyl :-)
Mojeboje super ze wszystko jest w porzadku. I zdjecia tez super, szczegolnie to z raczka.
Ja dzisiaj znowu przez chwile widzialam mojego wiercioszka. Niestety pani doktor na izbie go nie pomierzyla ale najwazniejsze ze serducho bilo a maly wierzgal nozkami.

właśnie z tym chłopcem to sama nie wiem :) niby lekarz milczał i mówił, że jeszcze za wcześnie, ale jak dla mnie to ewidentnie coś tam wisi ;)) czyli mówicie, że chłopiec? :)

Goga no właśnie ciekawe, tym bardziej, że tak niby w dół a jednocześnie spore haha, a powiedz to było jakieś 3d? mega fajowe zdjęcie!

reklama
Goga no właśnie ciekawe, tym bardziej, że tak niby w dół a jednocześnie spore haha, a powiedz to było jakieś 3d? mega fajowe zdjęcie!

patrząc na przykład w artykule podanym przez madziolina_p, tym bardziej nie byłabym pewna, że to chłopiec ;) podobno na początku u dziewczynki też może być takie coś ;) ciekawa jestem, co to na końcu będzie :)

a USG było 3D :)

Do góry