reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Matko dziewczyny ale szczęściary z Was już jesteście po badaniach i wiecie że jest ok:-) Gratuluję Wam wszystkim i już sama nie mogę się doczekać swojej wizyty z badaniami:) a to dopiero 23.10

hej!
wrocilam, ale ile ja sie nastalam w kolejce, eh mialam wizyte na 17:10, a weszlam ok 18:40, nogi mi w d... wchodzily! ale wyniki dobre, nawet bardzo dobre, wszystko w normie, panie ginekolog powiedziala, ze extra morfologia i hemoglobina wysoka, ucieszylam sie!
zbadala mnie i powiedziala, ze macica sie powieksza, wiec wszystko ok, powiedzialam jej ze objawow nie mam itp, ze sie martwie, a ona ze powinnam sie cieszyc i nie narzekac!

A grupe mam 0 Rh + i nie bedzie konfliktu :-)
Ktoras z dziewczyn pytala o rozyczke, ja badania mialam, mam dodatnia, to chyba dobrze :-p

Mam jeszcze w piatek usg, wiec 3majcie kciuki! buziaki i dziekuje za wsparcie!

Gratuluje wizyt :) I sama sie chwilke pochwale. Maluszek ma juz 5,77 cm i serce wali 162 ud/min! Nie znam jeszcze płci, ale jakos spokojnie wytrzymam do kolejnej wizyty - a 4 tygodnie :)

Dzidzia sie wiercila strasznie, fikołki robiła, ssie palca, macha rekami i nogami, no powiem Wam ze niesamowite bylo dla mnie tak ogladac akrobacje w moim brzuchu :) a Jak lekarz chcial zmierzyc kosc nosa to dzidzi zrobila koziolka i pomachala nam nozkami :) smiesznie

Cale USG troche trwalo - ok 15 min! bo ciezko bylo pomierzyc takie ruchliwe stworzenie. Wyniki w normie, mam brac teraz koniecznie witaminy z jodem - mowilam lekarzowi ze mnie odrzuca od miesa i ze mnie to martwi - poki co wyniki w normie, diete urozmaicac i barc witaminy :) powinno byc oki

pytalam tez o ruchy! i to co czuje czasami jak spokojnie leze - i to co pisalyscie - to chyba sa pierwze odczuwalne ruchy :) Lekarz powiedzial ze to wlasnie beda takie dziwne delikatne babelki w brzuchu, ja myslalam ze mi tam jakies gazy sie tworza :) a ponoc to nie to - to Dzidzia fika koziołki :)

Fotka ponizej - ssanie palucha :) Pozdrawiam i tzrymam kciuki za Wasze kolejne wizyty!

20131001_172422.jpg

Załączniki

• 20131001_172422.jpg
    20131001_172422.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 80
hej!
wrocilam, ale ile ja sie nastalam w kolejce, eh mialam wizyte na 17:10, a weszlam ok 18:40, nogi mi w d... wchodzily! ale wyniki dobre, nawet bardzo dobre, wszystko w normie, panie ginekolog powiedziala, ze extra morfologia i hemoglobina wysoka, ucieszylam sie!
zbadala mnie i powiedziala, ze macica sie powieksza, wiec wszystko ok, powiedzialam jej ze objawow nie mam itp, ze sie martwie, a ona ze powinnam sie cieszyc i nie narzekac!

A grupe mam 0 Rh + i nie bedzie konfliktu :-)
Ktoras z dziewczyn pytala o rozyczke, ja badania mialam, mam dodatnia, to chyba dobrze :-p

Mam jeszcze w piatek usg, wiec 3majcie kciuki! buziaki i dziekuje za wsparcie!

No gratuuję wyników i czekam na usg :)

Gratuluje wizyt :) I sama sie chwilke pochwale. Maluszek ma juz 5,77 cm i serce wali 162 ud/min! Nie znam jeszcze płci, ale jakos spokojnie wytrzymam do kolejnej wizyty - a 4 tygodnie :)

Dzidzia sie wiercila strasznie, fikołki robiła, ssie palca, macha rekami i nogami, no powiem Wam ze niesamowite bylo dla mnie tak ogladac akrobacje w moim brzuchu :) a Jak lekarz chcial zmierzyc kosc nosa to dzidzi zrobila koziolka i pomachala nam nozkami :) smiesznie

Cale USG troche trwalo - ok 15 min! bo ciezko bylo pomierzyc takie ruchliwe stworzenie. Wyniki w normie, mam brac teraz koniecznie witaminy z jodem - mowilam lekarzowi ze mnie odrzuca od miesa i ze mnie to martwi - poki co wyniki w normie, diete urozmaicac i barc witaminy :) powinno byc oki

pytalam tez o ruchy! i to co czuje czasami jak spokojnie leze - i to co pisalyscie - to chyba sa pierwze odczuwalne ruchy :) Lekarz powiedzial ze to wlasnie beda takie dziwne delikatne babelki w brzuchu, ja myslalam ze mi tam jakies gazy sie tworza :) a ponoc to nie to - to Dzidzia fika koziołki :)

Fotka ponizej - ssanie palucha :) Pozdrawiam i tzrymam kciuki za Wasze kolejne wizyty!

Zobacz załącznik 585589

Śliczności!!! Fajnie tak często usg :tak: Ja dopiero 21tc następne

ja dziś byłam u lekarza, bo cos mnie jajnik lewy kłuje ostro od trzech dni, a wizyte u mojego gina mam dopiero 18 października prywatnie, to dziś byłam w przychodni i wszystko w najlepszym porządku. Kazał się nie męczyć, brac nospe w razie co, ale nic złego nie widzi, PIĘKNIE SERDUSZKO BIŁO, maleństwo ma niecałego 5 cm, tak machało nóżkami i rączkami !!!! nosek taki piękny, fikało sobie, aż mi sie oczy szkliły. zdjecia nie dostałam ,lekarz troche buc, powiedział ze to nie supermarket i ze mam se swojego lekarza o zdjecie prosić, ale opowiedziałam mezowi ze szczegółami i też szczesliwy nie moze sie doczekać 18.10 :):):)

Pozdrawiam Was Dziewczyny !!!!

ja dziś byłam u lekarza, bo cos mnie jajnik lewy kłuje ostro od trzech dni, a wizyte u mojego gina mam dopiero 18 października prywatnie, to dziś byłam w przychodni i wszystko w najlepszym porządku. Kazał się nie męczyć, brac nospe w razie co, ale nic złego nie widzi, PIĘKNIE SERDUSZKO BIŁO, maleństwo ma niecałego 5 cm, tak machało nóżkami i rączkami !!!! nosek taki piękny, fikało sobie, aż mi sie oczy szkliły. zdjecia nie dostałam ,lekarz troche buc, powiedział ze to nie supermarket i ze mam se swojego lekarza o zdjecie prosić, ale opowiedziałam mezowi ze szczegółami i też szczesliwy nie moze sie doczekać 18.10 :):):)

fajnie, że wszystko ok ale szczerze ci powiem, że tacy lekarze to mnie w....ją :O

reklama

Gratuluje zdrowego i pieknego dzidziusia :) I współczuje lekarza buca... to w państwowej przychodni, czy prywatnie, tacy uprzejmi? Bo odnośnie państwowych to już kilka razy słyszałam że robią problem z wydrukami... jakby ten kawałek papieru i tusz majątek kosztowały... Niech powiedzą że za wydruk trzeba zapłacić 5zł i cześć, a nie robią łaskę... wiadomo przecież że 99% matek chciałoby mieć zdjęcie do pokazania rodzinie i pocieszenia się w domu.

Preferencje

§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0