reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Nie jestem w stanie gratulować każdej z osobna, bo już się pogubiłam, tyle wizyt ostatnio było :-) ale wszystkim razem gratuluje!!!! Zdjęcia piękne i niesamowite!!!!! Nie mogę uwierzyć w moim brzuszku też już taka istotka fika!!! Nadal to dla mnie jakieś takie niewiarygodne. Na ostatnim usg widziałam tylko 1cm plamkę z bijącym serduchem, ale jeszcze bez wyraźnych kształtów, a teraz już taka piękna istotka tam pewnie siedzi :-)
Ja wizytę mam dopiero 8 października!!

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Wczoraj byłam u swojej cioci na usg, dzidzia ma juz 5,83 cm, kosc nisowa jest, przeziernosc karkowa ok. Musielismy wziąść Olę z sobą i też widziała dzidzię, w gabinecie była oszołomiona ale wieczorem mi opowiadała że dzidzie widziała i że jest u mnie w brzuszku :-) Aha i jeszcze co do płci to ciocia powiedziała że coś tam zobaczyLa ale nie chciała Nam powiedzieć bo powiedziała że to za wcześnie. Wg usg to wczoraj był 12 tydz. 4 dzieñ. Rozmaiałam jeszcze o porodzie to odrazu powiedziała mi ze będę miała cc jeśli nic się nie zmieni i nie będę miała wcześniej skurczy to 04.04. U swojegi gin.mam wizytę 08.10.

Kochane ja tak ogółem gratuluję udanych wizyt, zdjęcia przeslodkie az trudno uwiezyć że takie małe ludki już nosimy w brzuszkach. Cieszę sie ze same dobre wieścio na tym watku.

Marcia- ja też 08 paz na wizytę.

Nie doczytałam, ja lekarce udowodniłam w 13 tyg, że czuję ruchy. Ona robiła usg a ja jej mówiłam, kiedy się rusza.
To bylo przy Amelce. Nie złe zdziwko miała ;P
Więc czuć można, szczególnie jak jesteś bardzo szczupła ale łatwo je z czymś pomylić. Ja teraz jeszcze nie czuję :no:

Dopiero teraz zauwazylam Twoj post. No wlasnie jestem bardzo szczupla i serio wydaje mi sie ze wiem kiedy sie male rusza :) To zupelnie inne odzucia niz te zwiazane z przewodem pokarmowym ;)

Moze to nie ten watek, ale czy Wy juz czujecie powiekszona macice?? Ostatnio szukalam kiedy jest na jakiej wysokosci i wszedzie podaja ze w 16 tygodniu dwa palce nad spojeniem lonowym. Ale kiedy zaczyna wystawac??? Gdzies czytalam ze ok. 12 tygodnia. Mnie sie wydaje ze powoli zaczynam ja czuc jak sie poloze na plasko i wymacam. Ale ja szczupla jestem wiec moge czuc. Pamietam jak w pierwszej ciazy az mi sie odznaczala macica jak lezalam na wznak.
A gdzie Wy te ruchy czujecie? Bo wedlug tego powinnyscie czuc bardzo nisko w okolicy spojenia lonowego. Wszystko co czuc na tym etapie wyzej to tylko zludzenie.

Ja tez czuje bardzo nisko :) Tak gdzies na wysokosci jajnika (na moje niemedyczne oko ;)), tylko bardziej na srodku. Najczesciej jak w koncu siadam albo sie klade po szybszym marszu, ale czasem tak po prostu ;)

a ja nico nie czuję :/ wieczorem jestem wzdęta jak balon, a rano jak leżę to brzuch mi wsysa i jest wklęsły :/ cały czas czekam, bo wydaje mi się, że w okolicy 12-13 tyg powinnam już zacząć czuć, że coś się powiększa.

Witajcie dziewczyny :) wyniki odebrane i ryzyko jest bardzo niskie wyliczono mi 1:40000 więc doktor powiedziała że już nie trzeba robić dalszych badań wszystko jest ok :))) więc teraz jestem już spokojna i teraz 3.10 mam wizytę i już nie mogę się doczekać :)))

reklama
Do góry