reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Moja szwagierka w ciąży przytyła 36 kg :( wygladała jak wieloryb. Mąż ją musiał z wanny wyciągać. Na tą chwilę to ja nie mam żadnego problemu z goleniem nóg czy nawet z ubieraniem butów :d
Za to teraz można sie kompleksów przy niej nabawić.....taka szczupła jest.

Ja na tą chwile jestem +13kg.
Do końca kwietnia pewnie jeszcze z 4-5 przybędzie. Mam nadzieje, że szwagierki nie dogonię :D

W środę mam wizytę u położnej wiec zobaczymy co mi powie wiecej.

Jotemka ty tak Tu dziewczynom nie pisz, o tym swoim brzuchu i wadze bo naprawdę jeszcze któraś pomyśli że nie wiadomo jak wyglądasz;-)... Otóż obalam wszystko co mówi Jotemka, widziałam się z nią i jest suuuper laska chyba tylko ma złe lustra albo coś jej na oczka troszkę pada ;-).. Myślę że inne dziewczyny co się widziały z Jotemką potwierdzą... Już ja mam większy chyba brzuch od Ciebie :tak:.. A u mnie w domu wyczerpały się baterie w wadze... ale jak byłam ostatnio na wizycie to miałam 65kg czyli przybrałam +16kg:cool2:ale co tam,,, później się będę martwić wagą:-)

Jotemka ty tak Tu dziewczynom nie pisz, o tym swoim brzuchu i wadze bo naprawdę jeszcze któraś pomyśli że nie wiadomo jak wyglądasz;-)... Otóż obalam wszystko co mówi Jotemka, widziałam się z nią i jest suuuper laska chyba tylko ma złe lustra albo coś jej na oczka troszkę pada ;-).. Myślę że inne dziewczyny co się widziały z Jotemką potwierdzą... Już ja mam większy chyba brzuch od Ciebie :tak:.. A u mnie w domu wyczerpały się baterie w wadze... ale jak byłam ostatnio na wizycie to miałam 65kg czyli przybrałam +16kg:cool2:ale co tam,,, później się będę martwić wagą:-)
Magda, widziałam się z Marteczką ostatnio i była w szoku że w tydzień tak mi brzuch wywaliło :szok:
A Ty to jesteś kruszynka i nic Ci nie urosło poza brzuchem!!!!

Ehh ta waga! U mnie 14kg na plusie. Mam wytyczne od gina do porodu min. 16 przybrać. Jak to słyszałam na początku ciąży to myślałam że to mało prawdopodobne a tu kg ładnie do przodu idą mimo że nie jem jakoś dużo więcej. Na pewno częściej bo taki miałam przykaz, a teraz jak mi chłopcy tak mało urośli to i mama i mąż każą mi więcej jeść a ja nie mam ochoty i ciężko tak na siłę :-( A tak się cieszyłam ze tyle przytyłam (bo dla mnie to kosmos naprawdę) a tu słyszę ze oprócz brzucha i cycków nic mi nie urosło i że mam próbować na siłę:no:

Madziolina ja na Inflandzkiej będę rodzić :tak: a widzę, że kilka dni mamy różnicy więc jest szansa, że jak się tam zdecydujesz to może się spotkamy :-). Leżałam, tam bardzo sobie chwaliłam, chodziłam na szkołę rodzenia do nich i koleżanka ze szkoły ostatnio tam urodziła i baaaardzo poleca :tak: więc jeszcze bardziej mnie utwierdziła, że tam idę... chociaż ja swojemu małemu daję jeszcze max 2 tygodnie na siedzenie w brzuchu... Wiem, że sobie mogę chcieć ale nie wiem czy dłużej wytrzymam.... Nie wiem czemu zakodowałam sobie w głowie że w ciągu 2 najbliższych tygodni urodzę skoro nie mam żadnych symptomów.,..:eek:

dobra, to musimy sie pilnowac!

Evelinka, a mój nawet podobnie na mnie reaguje, często to przybiera formę: O, wreszcie Ci tyłeczek przytył! :-D
Kurcze, a powiedz, bo nie pamiętam- Tyś chciała mieć cc? Bo skoro mała nie raczyła fiknąć, to się przecież na cesarce skończy. U mnie zresztą zapewne też, tyle że mi się to średnio uśmiecha;(

reklama
Jotemka ja potwierdzam wypowiedz magdy - nawet jak ci cos przybylo to nie sadze zeby tak starsznie bylo. Jakies lewe lustro masz w domu :)

ja mam +13 kg i nie do konca sie ciesze, bo chcialam do 10 tylko dobic, no ale co zrobic. Mam nadzieje ze 15 nie przekrocze. Z tych 13 to 3 kg w ciagu ostatniego miesiaca, ehh...

Evelinka super ze wszystko oki, moj tez ostatnio nie chcial sie ruszac i uciekał :) a z nim zapis rytmu serca i tzreba bylo go gonic krazkiem :)

Do góry