reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Moja szwagierka w ciąży przytyła 36 kg :( wygladała jak wieloryb. Mąż ją musiał z wanny wyciągać. Na tą chwilę to ja nie mam żadnego problemu z goleniem nóg czy nawet z ubieraniem butów :d
Za to teraz można sie kompleksów przy niej nabawić.....taka szczupła jest.

Ja na tą chwile jestem +13kg.
Do końca kwietnia pewnie jeszcze z 4-5 przybędzie. Mam nadzieje, że szwagierki nie dogonię :D

W środę mam wizytę u położnej wiec zobaczymy co mi powie wiecej.

Jotemka ty tak Tu dziewczynom nie pisz, o tym swoim brzuchu i wadze bo naprawdę jeszcze któraś pomyśli że nie wiadomo jak wyglądasz;-)... Otóż obalam wszystko co mówi Jotemka, widziałam się z nią i jest suuuper laska chyba tylko ma złe lustra albo coś jej na oczka troszkę pada ;-).. Myślę że inne dziewczyny co się widziały z Jotemką potwierdzą... Już ja mam większy chyba brzuch od Ciebie :tak:.. A u mnie w domu wyczerpały się baterie w wadze... ale jak byłam ostatnio na wizycie to miałam 65kg czyli przybrałam +16kg:cool2:ale co tam,,, później się będę martwić wagą:-)

Jotemka ty tak Tu dziewczynom nie pisz, o tym swoim brzuchu i wadze bo naprawdę jeszcze któraś pomyśli że nie wiadomo jak wyglądasz;-)... Otóż obalam wszystko co mówi Jotemka, widziałam się z nią i jest suuuper laska chyba tylko ma złe lustra albo coś jej na oczka troszkę pada ;-).. Myślę że inne dziewczyny co się widziały z Jotemką potwierdzą... Już ja mam większy chyba brzuch od Ciebie :tak:.. A u mnie w domu wyczerpały się baterie w wadze... ale jak byłam ostatnio na wizycie to miałam 65kg czyli przybrałam +16kg:cool2:ale co tam,,, później się będę martwić wagą:-)
Magda, widziałam się z Marteczką ostatnio i była w szoku że w tydzień tak mi brzuch wywaliło :szok:
A Ty to jesteś kruszynka i nic Ci nie urosło poza brzuchem!!!!

Ehh ta waga! U mnie 14kg na plusie. Mam wytyczne od gina do porodu min. 16 przybrać. Jak to słyszałam na początku ciąży to myślałam że to mało prawdopodobne a tu kg ładnie do przodu idą mimo że nie jem jakoś dużo więcej. Na pewno częściej bo taki miałam przykaz, a teraz jak mi chłopcy tak mało urośli to i mama i mąż każą mi więcej jeść a ja nie mam ochoty i ciężko tak na siłę :-( A tak się cieszyłam ze tyle przytyłam (bo dla mnie to kosmos naprawdę) a tu słyszę ze oprócz brzucha i cycków nic mi nie urosło i że mam próbować na siłę:no:

Madziolina ja na Inflandzkiej będę rodzić :tak: a widzę, że kilka dni mamy różnicy więc jest szansa, że jak się tam zdecydujesz to może się spotkamy :-). Leżałam, tam bardzo sobie chwaliłam, chodziłam na szkołę rodzenia do nich i koleżanka ze szkoły ostatnio tam urodziła i baaaardzo poleca :tak: więc jeszcze bardziej mnie utwierdziła, że tam idę... chociaż ja swojemu małemu daję jeszcze max 2 tygodnie na siedzenie w brzuchu... Wiem, że sobie mogę chcieć ale nie wiem czy dłużej wytrzymam.... Nie wiem czemu zakodowałam sobie w głowie że w ciągu 2 najbliższych tygodni urodzę skoro nie mam żadnych symptomów.,..:eek:

dobra, to musimy sie pilnowac!

Evelinka, a mój nawet podobnie na mnie reaguje, często to przybiera formę: O, wreszcie Ci tyłeczek przytył! :-D
Kurcze, a powiedz, bo nie pamiętam- Tyś chciała mieć cc? Bo skoro mała nie raczyła fiknąć, to się przecież na cesarce skończy. U mnie zresztą zapewne też, tyle że mi się to średnio uśmiecha;(

reklama
Jotemka ja potwierdzam wypowiedz magdy - nawet jak ci cos przybylo to nie sadze zeby tak starsznie bylo. Jakies lewe lustro masz w domu :)

ja mam +13 kg i nie do konca sie ciesze, bo chcialam do 10 tylko dobic, no ale co zrobic. Mam nadzieje ze 15 nie przekrocze. Z tych 13 to 3 kg w ciagu ostatniego miesiaca, ehh...

Evelinka super ze wszystko oki, moj tez ostatnio nie chcial sie ruszac i uciekał :) a z nim zapis rytmu serca i tzreba bylo go gonic krazkiem :)

Do góry