reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Madziolina ja na Inflandzkiej będę rodzić :tak: a widzę, że kilka dni mamy różnicy więc jest szansa, że jak się tam zdecydujesz to może się spotkamy :-). Leżałam, tam bardzo sobie chwaliłam, chodziłam na szkołę rodzenia do nich i koleżanka ze szkoły ostatnio tam urodziła i baaaardzo poleca :tak: więc jeszcze bardziej mnie utwierdziła, że tam idę... chociaż ja swojemu małemu daję jeszcze max 2 tygodnie na siedzenie w brzuchu... Wiem, że sobie mogę chcieć ale nie wiem czy dłużej wytrzymam.... Nie wiem czemu zakodowałam sobie w głowie że w ciągu 2 najbliższych tygodni urodzę skoro nie mam żadnych symptomów.,..:eek:

Lok-a jestem w tej samej sytuacji. Na KTG wychodziły mi skurcze na maksymalnym poziomie, a ja ich nie odczuwałam. Z jednej strony to źle, bo nie odczuwam, że nadchodzą, ale z drugiej strony podobno wystarczy, że kichnę na porodówce i Julek pojawi się na świecie :-)

Co do wagi to mój pędraczek też jest chudziutki, bo ma raptem 2200, więc wzięłam sie porządnie za dożywianie go. Co prawda troche się czuję jak tucznik jak tak co chwilę coś w siebie pakuję, ale co tam, jest to pierwszy i pewnie ostatni raz w moim życiu kiedy świadomie staram sie jak najwięcej przytyć, więc wykorzystuję okazję ;-) No i wyczytałam, że niski poziom magnezu (a ja taki mam) powoduje, że dzieciaczek nie rośnie tak szybko jak powinien.

Agunia, no to niefajnie, ze malutki jest... malutki. Niestety i tak bywa, poza tym usg kłamie, tak jak telewizja ;-)

Byłam u gina w sobotę wieczorem. W sumie ok, mam jakieś leukocyty, bakterie w moczu więc antybiotyk, GBS pobrany, ale pewnie będzie dodatni, bo był przy poprzednim porodzie taki. Antybiotyk przy porodzie i dziecku najprawdopodobniej też antybiotyk po porodzie. Zależy od wyników malucha. Nie leczy sie juz tego zasadniczo, bo małe efekty są takiej antybiotykoterapii przed porodem. Taka jest taktyka w szpitalu, w którym będę rodziła.
Poza tym jestem wielka jak słoń, ciśnienie ok. Jak tylko coś nie tak poczuję to mam jechać do szpitala, bo jako wieloródka mogę się zdziwić szybkością akcji :sorry::sorry::sorry:
No to chyba zacznę coś kupować dla Bąbla i pójdę w końcu to łóżeczko obejrzeć, czy się nadaje, bo jak nie to trzeba zamówić...

Agunia, no to niefajnie, ze malutki jest... malutki. Niestety i tak bywa, poza tym usg kłamie, tak jak telewizja ;-)

Byłam u gina w sobotę wieczorem. W sumie ok, mam jakieś leukocyty, bakterie w moczu więc antybiotyk, GBS pobrany, ale pewnie będzie dodatni, bo był przy poprzednim porodzie taki. Antybiotyk przy porodzie i dziecku najprawdopodobniej też antybiotyk po porodzie. Zależy od wyników malucha. Nie leczy sie juz tego zasadniczo, bo małe efekty są takiej antybiotykoterapii przed porodem. Taka jest taktyka w szpitalu, w którym będę rodziła.
Poza tym jestem wielka jak słoń, ciśnienie ok. Jak tylko coś nie tak poczuję to mam jechać do szpitala, bo jako wieloródka mogę się zdziwić szybkością akcji :sorry::sorry::sorry:
No to chyba zacznę coś kupować dla Bąbla i pójdę w końcu to łóżeczko obejrzeć, czy się nadaje, bo jak nie to trzeba zamówić...

I lustro, lustro też kłamie :tak:

U mojego wykazala brak przyrostu wagi przez 2tyg... no to wyjatkowo ja pochwalilam ale cyferki na odwaznikach i tak mi sie nie podobaly:rofl2:

reklama
Do góry