reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
dziewczyny spokojnie :) u mnie koleżanka ponad 30 miała jak leżała od początku ciąży tylko ona zaparta i zrzuciła wszystko aktywnością fizyczną... więc ja nam aktywności po porodzie życzę...
No Jotemka Tobie przy 6 to chyba nie trzeba nic życzyć bo masz ruch jak w ulu zagwarantowany...

kroczuś zupełnie po tobie nie widać!!

Jotemka o Twoją wagę to się ani trochę nie martwię bo z takim tempem życia to zrzucisz momentalnie :) a słodycze też kocham :D

Agunia Ty jesteś drobniutka to Julek się dopasowuje ;) ale jedz, jedz bez wyrzutów sumienia :)

A wagi u lekarzy zdecydowanie kłamią! ja jestem +16kg. mam problem z magnezem właśnie nie wiem czemu, jem bardzo dużo produktów bogatych w magnez, łykam suplementy do tego codziennie pije chelamagnez a mam takie skurcze w nogach i rękach, że dziś w nocy nie mogłam rozprostować palców obu dłoni ;/

Czyli na to wygląda że waga na prawdę kłamie:) Ale poważnie u lekarza się ważyłam i było 77, 8kg:tak: Ja też kocham słodycze:) Wiecie co dziewczynki kurcze tak zerknęłam dziś na pomiary Kubusia z ostatniej wizyty i kurcze ja rozumiem że są one umowne i że zawsze wychodzą w przybliżeniu 1-2tyg do przodu u mnie ale tym razem główka miała wymiar jak u dziecka powyżej 37tc:( Zmartwiło mnie to bo wizyta była w 33t i 3d

Też się poleciałam zważyć i mam +13 kg, z czego 2 kg w ostatnie 1,5 tygodnia :szok: Ale nic to, jeść będę dalej :-D

auliya 30 kg? Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.

Kroczku, a po Tobie faktycznie nie widać tych kg.

Nina zrób sobie badania na poziom magnezu. Mój organizm też nie chce go przyjmować mimo, że biorę 6-7 tabletek dziennie i piję wodę wzbogaconą w ten pierwiastek. Zresztą w szpitalu po 7 kroplówkach magnezu ciągiem osiągnęłam normę, ale na dolnym poziomie.

Co do Jotemki to się nawet nie odzywam, bo ona to pewnie nawet na porodówce zacznie sprzątać i ludzi po kątach rozstawiać :tak:

Agunia to dzięki, że mówisz że nie jestem odosobniona z tym magnezem, w czwartek idę do lekarza to poproszę o badanie bo zwariować można ;/

reklama
Jotemka Agunia u mojego lekarza tez zawsze jakoś 1kg - 2kg mam więcej jak w domu :-)

Kroczku no coś Ty ! gdzie Ty te kg masz ? :szok: Na prawdę po Tobie nie widać :-)

Ninka to tak jak u Mnie po nocy nie mogę zgiąć i wyprostować palców- paróweczek :zawstydzona/y: u rąk ale jest troszkę lepiej po dodatkowej dawce magnezu :-)

Ja się wczoraj domu ważyłam i wychodzi 59 kg :szok: ale od razu mówię że jestem malutka bo 153 cm i od początku ciąży wychodzi ze przytyłam 10-11 kg :-) wczoraj jak szłam w samej bieliźnie mój komplementowy mąż powiedział: "nie wyglądasz z tyłu jak byś była w ciąży tylko d.. pka tochę Ci urosła" :-) normalnie Anioł nie człowiek :-)

Do góry