reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
dziewczyny spokojnie :) u mnie koleżanka ponad 30 miała jak leżała od początku ciąży tylko ona zaparta i zrzuciła wszystko aktywnością fizyczną... więc ja nam aktywności po porodzie życzę...
No Jotemka Tobie przy 6 to chyba nie trzeba nic życzyć bo masz ruch jak w ulu zagwarantowany...

kroczuś zupełnie po tobie nie widać!!

Jotemka o Twoją wagę to się ani trochę nie martwię bo z takim tempem życia to zrzucisz momentalnie :) a słodycze też kocham :D

Agunia Ty jesteś drobniutka to Julek się dopasowuje ;) ale jedz, jedz bez wyrzutów sumienia :)

A wagi u lekarzy zdecydowanie kłamią! ja jestem +16kg. mam problem z magnezem właśnie nie wiem czemu, jem bardzo dużo produktów bogatych w magnez, łykam suplementy do tego codziennie pije chelamagnez a mam takie skurcze w nogach i rękach, że dziś w nocy nie mogłam rozprostować palców obu dłoni ;/

Czyli na to wygląda że waga na prawdę kłamie:) Ale poważnie u lekarza się ważyłam i było 77, 8kg:tak: Ja też kocham słodycze:) Wiecie co dziewczynki kurcze tak zerknęłam dziś na pomiary Kubusia z ostatniej wizyty i kurcze ja rozumiem że są one umowne i że zawsze wychodzą w przybliżeniu 1-2tyg do przodu u mnie ale tym razem główka miała wymiar jak u dziecka powyżej 37tc:( Zmartwiło mnie to bo wizyta była w 33t i 3d

Też się poleciałam zważyć i mam +13 kg, z czego 2 kg w ostatnie 1,5 tygodnia :szok: Ale nic to, jeść będę dalej :-D

auliya 30 kg? Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.

Kroczku, a po Tobie faktycznie nie widać tych kg.

Nina zrób sobie badania na poziom magnezu. Mój organizm też nie chce go przyjmować mimo, że biorę 6-7 tabletek dziennie i piję wodę wzbogaconą w ten pierwiastek. Zresztą w szpitalu po 7 kroplówkach magnezu ciągiem osiągnęłam normę, ale na dolnym poziomie.

Co do Jotemki to się nawet nie odzywam, bo ona to pewnie nawet na porodówce zacznie sprzątać i ludzi po kątach rozstawiać :tak:

Agunia to dzięki, że mówisz że nie jestem odosobniona z tym magnezem, w czwartek idę do lekarza to poproszę o badanie bo zwariować można ;/

reklama
Jotemka Agunia u mojego lekarza tez zawsze jakoś 1kg - 2kg mam więcej jak w domu :-)

Kroczku no coś Ty ! gdzie Ty te kg masz ? :szok: Na prawdę po Tobie nie widać :-)

Ninka to tak jak u Mnie po nocy nie mogę zgiąć i wyprostować palców- paróweczek :zawstydzona/y: u rąk ale jest troszkę lepiej po dodatkowej dawce magnezu :-)

Ja się wczoraj domu ważyłam i wychodzi 59 kg :szok: ale od razu mówię że jestem malutka bo 153 cm i od początku ciąży wychodzi ze przytyłam 10-11 kg :-) wczoraj jak szłam w samej bieliźnie mój komplementowy mąż powiedział: "nie wyglądasz z tyłu jak byś była w ciąży tylko d.. pka tochę Ci urosła" :-) normalnie Anioł nie człowiek :-)

Do góry