reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Noc minęła uff i nadal w dwupaku :-) bałam się trochę bo brzuszek miałam jak kamień na szczęście teraz mały zaczął się ruszać i jeszcze nie miałam skurczy hura! Dzisiaj leżę i nie łażę bo widzę że dobrze się to nie kończy.

reklama
Agatka co tam u Ciebie?

Ancona leż grzecznie jeszcze:) A tak poza tym to na skurcze juz w tym wieku ciazy nie podaja tzw pompy zeby je powstrzymac? Czy lekarz juz stwierdzil ze mozesz rodzic?

Ja nie wiem, zapis KTG pokazuje ruchy dziecka a ja ruchów nie czuje :/ dziwne...

Może w związku z opadnięciem brzucha mały ma więcej miejsca i się inaczej ułożył i dlatego go słabiej czujesz. Ja zauważyłam że jak mi brzuch oklapł to zaczęłam czuć mniej i inaczej ruchy małego. Ale wszystkie inne parametry są ok.

Z tego co się tu dowiedziałam to od skończenia 37tc nic już nie podają. Ale to zobaczymy co jutro lekarz prowadzący powie. Dzisiaj też wyszły mi skurcze na ktg trochę mniejsze jak wczoraj bo po nospie ale jednak. No nic zobaczymy jak się sytuacja rozwinie a boję się bardzo.
Z Kubą szłam do porodu taka nieświadoma a teraz wiem czym to pachnie i nie wyobrażam sobie jak to będzie. A na cc nawet się nie nastawiam :(

Agatka trzymaj się cieplutko. Ja też nie zawsze czułam ruchy a pisały się, także spokojnie.

ancona spokojnie, ważne że skurcze się troche uspokoiły i nawet nie próbuj nigdzie łazić! leż grzecznie i niech wszyscy koło Ciebie skaczą i usługują ;)

Agata najważniejsze, że ruchy są nawet jak ich nie czujesz :) na pewno wszystko będzie dobrze i zaraz wrócicie do domku (w dwupaku oczywiście) :)

reklama

Krótko i szybko, bo mam juz dziś dość :( podskoczyło mi ciśnienie i wylądowałam w szpitalu :( mały sie nie rusza od 3h, na szczęście na usg widać serduszko bije. Czekam na zapis ktg

trzymaj sie. Lepiej ze na obserwacji - w razie czego jestes na miejcu.

Ancona lez spokojnie i zobaczysz co bedzie. Na szczescie juz Maluszek jest duzy to w razie czego bedzie wszystko oki.

Do góry