reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

_zuzanka no to ja wyjątkowo trafiłam bo i na NFZ i odpowiada na wszystkie pytania, z wizytami się nie spieszy... ba po szpitalu jak miałam kontrolę to pół godziny byłam w gabinecie... ostatnio maluszka już nie męczyliśmy USG tylko szyjkę sprawdzał bo moja kruszynka i tak już ma główkę nie tam gdzie trzeba i po co ją męczyć i wciskać jeszcze niżej. Zobaczymy co będzie w poniedziałek na wizycie :)

Na pewno KTG bardzo uspokaja bo można tętna maluszka posłuchać...

reklama
mojebobo dokładnie, ja też czasem dziewczynom zazdroszczę, że wiedzą dokładnie ile maluszki ważą, mierzą itd ale trzymam się tego, że z małą wszystko dobrze i niedługo już ją sama zobaczę i wszystko będzie wiadomo a im mniej ingerencji tym lepiej :) ae pewnie też by było inaczej gdybym miała jakieś niepokojące dolegliwości. na szczęście ciąża prawie bezobjawowa u mnie to mogę sobie na ten spokój pozwolić ;)

Mnie KTG nie zawsze uspokaja... bo ja słyszę bicie serca o częstotliwości 180 uderzeń na minutę, to nie jest zupełnie relaksujące tempo.... ale 2 lekarzy nie ma pomysłu co w związku z tym.

Jeśli chodzi o lekarza na NFZ to powiem, że zależy od lekarza. Sama się przekonałam, jak chodziłam do Pana dr to jakoś nie za bardzo mi się podobało, no i te jazdy ze zwolnieniem. A jak poszłam do jego żony to czułam się zupełnie inaczej.

Dzisiaj odebrałam wyniki, chyba wszystko w normie, a każdym razie to co miało być ujemne to jest ujemne.
Tylko mam niską hemoglobinę, bo 10,5. Jakie Wy miałyście ostatnio wyniki?
Na razie sama tylko sobie sprawdziłam, w poniedziałek na wizycie dowiem się więcej.

Edysiek z ta hemoglobiną tragedii nie masz, ale sząłu tez nie ma. Moze zmien troszkę diete - np. dodaj wiecej buraków, fasolki, brokuła :) a witaminki jakies łykasz gdze jest tez zelazo?

EVELINKAA same dobre wieści i po twojej myśli wszystko idzie.

EDYSIEK ja ostatnio miałam morfologię 10,5 ale nie zawsze brałam witaminy,przed porodem dobrze podnieść morfologię bo jak stracimy dużo krwi podczas porodu i słabe wyniki do tego to nawet przetaczanie może być potrzebne.

Witam ciezaroweczki:) mam pytanie czy któras z Was ma/miała dodatnie wyniki na GBS??? Czy dostałyscie od swoich lekarzy jakieś antybiotyki tuż przed porodem czy dopiero w trakcie porodu??

edysiek ja też zawsze miałam problem z hemoglobiną brałam cały czas żelazo bo inaczej bym chyba miałam ciągle anemię na mnie najlepiej działa syrop Ferrum ale on jest na receptę i dzięki niemu miałam ostatnio wynik 12,3

reklama
Ja ciągle biorę witaminy i mają w składzie żelazo. Ale może potrzeba czegoś innego, na pewno ginka mi coś przepisze w poniedziałek. Pamiętam, że w 1 ciąży pod koniec też mi mocno spadła hemoglobina i dodatkowo brałam żelazo.

Do góry