reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Ancona o co chodzi z tymi śledziami? I czemu akurat z biedronki? Ja nigdy śledzi nie lubiłam i w ciąży też nie jadłam ale mam nadzieje że moje nie wyjdzie brzydkie i głupie;-)

Ancona no to mnie rozwaliłaś, bo właśnie wsunęłam cały pojemniczek śledzi :-D co prawda nie z biedronki, ale może mogą być ;-) spokojnie z taką główką dasz radę. Tymek miał przy porodzie chyba 35,5 i nie było większych problemów. No i wagę 3900g. Dasz radę.

Agutka no to nieźle z tym wróżeniem męża. Ale zapomniałaś go uświadomić że my tu mamy kolejkę ustaloną i nie możesz tak się wpychać przed szereg. Teraz czas ancony i oli, Ty jeszcze poczekaj!

Sandra szyjka 3 centymetry bez rozwarcia to super wynik jak na ten czas. Myślę że spokojnie wytrzymasz jeszcze miesiąc. A waga wcale nie jest mała. Jest taka w sam raz.

Agutka, wow! Spytaj męża, jak myśli, kiedy moja Emilka zechce się przywitać ze światem :-D:-D:-D

Sandra, czyli w porządku jak na razie, pewnie tym razem dzidzi poczeka w brzuszku dłużej niż córka:)

U nas taki jak u Loki w szkole rodzenia mówili, żeby nie stosować diety eliminacyjnej podczas karmienia, tylko nie jeść smażonego, no i wzdymających warzyw i jeszcze bodajże kalafiora. Więc nie mam zamiaru się ograniczać. A też teraz w czasie ciąży muszę przyznać, że daleko mi do zdrowego odżywiania... Chyba jem więcej pizzy niż warzyw :-D

Nina, moja to samo- tak się rozpycha, że idzie oszaleć, a najgorzej jak muszę siedzieć bite 2,5h na super wygodnych, drewnianych krzesłach na wykładzie... Żyć nie umierać!

Mojeboje pojęcia nie mam co jest takiego w śledziach z biedronki :-D a może on ma jakiś odsyp za reklamę ;-) Ale codziennie pyta czy jemy śledzie :-D

Loka 10cm brzmi już rozsądniej ;-) ale i tak jestem przerażona zbliżającym się porodem. .

Marcia no to dzidziuś będzie śliczny mądry :-)

Skurcze coraz częściej się pojawiają i prowadzący mówi że już powoli możemy rodzić aaaaa!!!

Ostatnia edycja:
sandra to się oszczędzaj teraz a maluszek na pewno ten miesiąc jeszcze poczeka :)

AgutkaZG zazdroszczę wagi, ja zaczynałam od 60 a teraz już 74 kg na wadze...

ancona śledzie jadłaś to nie ma się co dziwić, że maluch tak urósł, że już możesz rodzić ;) nie martw się kochana dasz radę!

patuśka współczuję wykładów, jakbym teraz miała chodzić na uczelnie to bym chyba oszalała..dzielna z Ciebie mama a jaki dzidziolek będzie wyedukowany już w chwili porodu :D

Ancona no to ja obstawiam że do końca tygodnia będziesz już miała synka przy sobie :-) będę z niecierpliwością czekała na wieści od Ciebie. No i trzymaj się dzielnie!!!!! Pamiętam ten stres tuż przed porodem!!!!! Ale w sumie to trochę Ci zazdroszczę. Kurcze stresuję się jakby to miał być już mój poród.

reklama
Agutka no to masz męża wróżbitę:) Ale marcia ma rację jest kolejka:)

Sandra dobrze że wszystko ok na wizycie:) Uwaźaj na siebie:)

Mika to co Ty tez zamykasz peleton;)

Ancona dasz radę Kochana:) Trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
Do góry