reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

ancona główka niezależnie od obwodu i średnicy w trakcie porodu się spłaszcza, połączenia są miękkie i zrastają się na sztywno dopiero po jakimś czasie (min. ciemiączko któremu zajmuje to najdłużej)... marcia jeśli coś niedokładnie napisałam to skoryguj bo ja tyle co ze szkoły rodzenia z przed 5 lat pamiętam...
---------
zapomniałam napisać, że po KTG jestem. Mały/Mała był/a wyjątkowo spokojny na początku a jak się ruszył to pelotka nie wyłapywała tętna bo uciekał. Na koniec pojawił się jeden skurcz ale taki malutki i to chyba po dłuższym wierceniu ...Wykresy w normie :D
Lekarka oceniająca wydruk wypytała mnie o wszystko kiedy była wizyta kiedy będzie jakie badania były jakie wyniki i tak ogólnie przyjemnie było.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny trochę się przeraziłam tym faktem ale i tak jest dobrze z tym co było na początku ciąży wytrzymałam i tak już dłużej niż z Wiką . Z tym rozwarciem coś gadał na jeden palec ale mówił że w normie tylko nie powiedział mi czy to wewnętrzne czy zewnętrzne ale wydaje mi się to pierwsze bo na ostatniej wizycie było to samo:-):-).
Acona : Trzymaj się dzielnie i wytrwałości oraz trzymam kciuki .
Śledzie z Biedronki dobree:-D:-D:-D , muszę zapytać dziewczyn u siebie co w nich takiego dobrego

Auliya mój Kubuś też uciekał na KTG:) Czasami musiałam go ganiać pelotką po brzuchu bo chyba nie bardzo mu pasowało że ktoś go podgląda a w zasadzie podslu****e:) Czasami tez kopal w pelotke:)

Agunia jak tam po wizycie? Jak szyjka?

Agmaa super wieści :-)

Agutka to rzeczywiście chyba wróżbitę masz w domku :szok: zobaczymy czy się sprawdzi :-)

Ancona trzymaj się tam kochana :-)

Dziewczynki a ja wczoraj wybrałam się do ginekologa u mnie w przychodni na NFZ bo jakoś tak dziwnie inaczej czułam malutką i myślałam ze może się odwróciła. Na wizycie poznała Mnie położna bo wcześniej do nich chodziłam ale później nie podpisali umowy u nich na gina a ja akurat zaszłam w ciążę i teraz mają nowy piękny gabinet bardzo fajnie wyposażony i w końcu nowego gina. No i wczoraj stwierdziłam ze pójdę zobaczyć co tam u Niuni. Położna Mnie poznała jak już pisałam i jak zapytała o tydz ciąży to od razu waga, ciśnienie i KTG Mi zrobiła :-) wszystko ok wyszło a gin też przemiły i sprawdził ale malutka się nie odwróciła i powiedział że już na 90% się nie odwróci bo jest za mało miejsca, ale powiedział że mam się nie martwić bo prowadzący Mnie dr jest bardzo dobrym ginem i u niego mam się umawiać na cesarkę :-) więc od wczoraj jestem spokojna i uśmiechnięta od ucha do ucha :-) Po wyjściu od gina położna dla spokojności zapisała Mnie na KTG dwa razy w tygodniu do momentu porodu :-) więc super będę spokojniejsza :-)
Aaaa i odebrałam wyniki GBS i nic nie zostało wychodowane :-) więc już w ogóle buzia się śmieje :-))))))))

Evelinka - super informacje.
Ja dziś byłam u mojego nfz-owego gina i jakbym tylko do niego chodzila to by mnie cos trafilo. Pominę kwestie 3 usg w czasie ciąży i kiepskiego sprzętu. Ok.
Ale ogolnie cała wizyta, z badaniem i pobraniem cytologii trwała jakieś 8min. I to dlatego że dlugo się rozbieralam a potem probowalam sie czegos dowiedzieć ad porodu. Ech... niby wszystko ok, ale tak naprawdę nie wiem skąd on to wie :-p

Evelinka to super że u malutkiej wszystko ok i co kolejna do ciecia:)

Zuzka ja wlasnie dlatego nie chodze na NFZ bo bym osiwiala. Wole zaplacic i wszystko wiedziec:)

evelinka to super, że już jesteś spokojna i w zasadzie pewna tej cesarki :) teraz tylko czekać na maluszka :)

zuzanka to nie tylko kwestia tego czy lekarz na NFZ czy prywatnie, ja chodzę prywatnie a moja wizyta to nie raz wam opowiadałam, ciśnienie, waga, usg w sekunde żeby zobaczyć czy serduszko bije i do widzenia. ale wychodzę z założenia, że im mniej ingerencji tym lepiej i jak mówi, że jest ok to ok i tego się trzymam:)

evelinka to super. Cesarka sie nie martw - jak juz sama uslyszalas od nowego lekarza, jestes w rekach specjalisty :)

zuzanka no niestety bywa.. nieraz i na NFZ trafi sie ktos z powolaniem, ale to juz nie za czesto niestety. A skladki nasze płyną na słuzbe zdrowia. Ja tez ciaze prywatnie prowadze, jakos spokojniejsza jestem, i lekarz zawsze ma czas i cierpliwosc do moich pytan i watpliwosci :)

reklama
Ja mam wizyty podobnie jak nina - lekarz uważa, że lepiej nie przesadzać z USG, ale na chwilkę zawsze sprawdzi, czy serduszko bije i jest OK. Moim zdaniem to jest OK chociaż pewnie chciałabym jak inne dziewczyny wiedzieć bardziej na bieżąco ile malutka teraz waży.

Do góry