reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dagmar wszystkie jestesmy z toba myslami mozemy cie pocieszac na milion sposobow a w glowie I tak masz swoje. Najwazniejsza jest nadzieja, dzidzia silna I uda sie♡

reklama
Hm ja to nie mam pojęcia co myśleć o wynikach u mnie wszystko było w normie lub nieznacznie poniżej
tylko płytki krwi norma to 150-400 a mi wyszło 109 i przed kolejną wizytą mam powtórzyć tylko morfologię żeby sprawdzić czy nie spada.
O diecie i specjalnych zaleceniach lekarz nic nie mówił a wydaje mi się że mam za mało żelaza tylko że ja nie mam pojęcia co jeść żeby to poprawić..
Mojeboje czy tobie lekarz powiedział dokładniej co jeść czy tylko żeby dieta była bogata w żelazo??

Powiedział w sumie to co można znaleźć w Internecie - żeby jeść dużo czerwonego mięsa - przede wszystkim. W warzywach np brokułach też to żelazo jest ale dużo mniej przyswajalne. Najwięcej żelaza mają podroby, ale to z kolei ma dużo toksyn i innych świństw, dlatego lepiej z tym uważać. W każdym razie teraz po tym moim badaniu żelaza okazało się, że u mnie jest OK, to dobrze bo jakoś fanką wołowiny nie jestem... A przynajmniej nie często.
No i przyswajanie żelaza poprawia witamina C, więc jak się je żelazo to warto popijać np. sokiem z porzeczki albo czymś takim. Z kolei wapń zmniejsza wchłanianie, więc co z tego że jadłam płatki kukurydziane z żelazem, jeśli jadłam je z mlekiem czyli wapniem... No ale lepsze to niż nic.

Ostatnia edycja:
dagmar, trzymam kciuki. To dziecko było takie sprytne, że pojawiło się mimo tej spirali, to sobie z nią poradzi, będzie dzielne!!!!!

w moich normach jest tak
hemoglobina 12,00-16,00 ja mam 13,1
hematokryt % 37,00-47,00 ja mam 36,3
MCH 27,00-31,00 ja mam 31,6
RDW SD 36,4-46,3 ja mam 36,4

ale czy to normy dla ciężarnych to nie wiem(nic nie napisali) jedynie konkretne normy dla ciężarnych mam przy TSH 3

To u mnie są podane takie same normy i zaznaczone, że to normy poza ciążą. Ale w sumie ile te normy mogą się różnić, może 1-2 w te albo we wte, więc mam nadzieję, że takie lekkie odchyłki nie są niczym złym i co najważniejsze, nie pogłębią się. Więc na razie chyba nie jest źle:)

Cześć dziewczynki, dziękuję wam wszystkim za wsparcie!
Wiem, e trzeba wierzyć, że trzeba mieć nadzieję. Tylko łożysko na przedniej ścianie i jakoś nie wygląda, żeby wkładka miała się w nie wrosnąć. Dzidzia urosła, macica się rozciągnęła a wkładka nie odsunęła się od dziecka ani trochę, to nie są dobre wieści :( Ciężkie to wszystko. Mąż pisze, że muszę się trzymać, musimy dać radę, musi być dobrze... jakie musi jak kolejny lekarz powiedział, że nie musi :no:
Jessssuuuu mam dość, spałam z 3 godziny jestem zmęczona uwyta i mam dość. Jeszcze ta krew gęsta i te skrzepy, czyli zakrzepica daje o sobie znać... nie mam siły

dagmar, a u ilu lekarzy byłaś? Może warto wybrać się do jakiegoś specjalisty, z tytułem i zapędem do "nietypowych przypadków"... Czy na pewno nie ma żadnej możliwości wyciągnąć tej wkładki? Zastanawiam się, czy większym ryzykiem jest teraz tam grzebać i próbować wyciągnąć czy ją zostawić...

dagmar, a u ilu lekarzy byłaś? Może warto wybrać się do jakiegoś specjalisty, z tytułem i zapędem do "nietypowych przypadków"... Czy na pewno nie ma żadnej możliwości wyciągnąć tej wkładki? Zastanawiam się, czy większym ryzykiem jest teraz tam grzebać i próbować wyciągnąć czy ją zostawić...

U 6ciu. Niestety po wczorajszym usg jednoznacznie stwierdzili, że nie ma żadnej możliwości wyjęcia tej wkładki

reklama
czesc
nie odzywałam się bo po badaniu w czwartek okazało się że jest wszystko OK dzidzia jest silna serducho bije więc pojechaliśmy z męzem na weekend :D

Do góry