Evelinkaaa
Fanka BB :)
grazka81 piękne maleństwo no i wspaniale że wszystko jest dobrze ja jutro idę i strasznie się denerwuje żeby wszystko było dobrze. Napisze po wizycie co i jak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A dziewczyny mam pytanie czy to USG przesiewowe jest robione przez brzuszek czy dopochwowo? i czy był z Wami mąż przy badaniu :-) ?
Ja wczoraj miałam swoją kolejną wizytę. Nadal jest ich dwoje :-) Jedno ma 7,84 cm a drugie 7,88. To pierwsze na USG wierzgało bardzo mocno, a to drugie spokojniutkie. Wszystko jest z nimi ok i serduszka pięknie biją. Tylko poziom hormonu tarczycy mam za niski i mam dorbić jeszcze dwa kolejne badania. Termin porodu znów mi się przesunął - tym razem na 25 marca... I tyle wszystkiego :-) Pozdrowienia dla Was kochane
Dzisiaj byłam u ginekologa, dostałam kartę ciąży (wreszcie!). Pomacał trochę, pobadał, pooglądał i stwierdził, że wszystko wygląda prawidłowo na 10 tydzień. Dostałam też skierowanie na USG, do zrobienia w 12-13 tygodniu czyli między 5 a 15 października. Zapisałam się już w luxmed ale zastanawiam się, czy na to USG nie pójść do mojego lekarza prywatnie - w luxmed to badanie musiałby zrobić ktoś inny, a to jest w końcu ważne badanie a mój lekarz podobno specjalista...
Z leków przepisał mi dupka - do tej pory nie brałam, teraz mam zacząć brać 2x1. Kwas foliowy mam zmienić na femibion 1. I tyle.
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Ja po wczorajszej wizycie wróciłam do domu mega szczęśliwa i w końcu zaczęłam się cieszyć że jestem w ciąży. Przezierność karku w porządku, serducho bije jak dzwon, więc na chwilę obecną wszystko jest ok. Dzidzia wyjątkowo spokojna była tylko (jak to powiedział lekarz) chyba miała czkawkę. Mam już nie brać kwasu foliowego. Wyniki krwi bardzo dobre więc nie ma potrzeby brania witamin. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, a za 7 tygodni kolejne USG tym razem połówkowe.
A oto dzidzia
Zobacz załącznik 584382
A dziewczyny mam pytanie czy to USG przesiewowe jest robione przez brzuszek czy dopochwowo? i czy był z Wami mąż przy badaniu :-) ?