reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Dziewczyny, jakie bierzecie witaminki ciążowe? Ja do tej pory nie brałam nic, poza kwasem foliowym do 12tc, ale wczoraj na usg okazało się że córcia ma brzuszek o 1-1,5 tygodnia mniejszy niż całą resztę. :-( Niby z synkiem też tak było, ale ja już się cieszyłam, bo 10 dni temu tato robił mi usg i wyszło mu 1390g, a wczoraj - niby inny lekarz i inny aparat - tylko 1480g... Sprawdzał kilkakrotnie przepływy i wszystko w normie. Nie powiem, rodzenie maluszka 2790g było łatwe, ale do tej pory synek malutki i niejadek, już się cieszyłam, że córka będzie większa a tu się nie zanosi...

Więc może te witaminy? :confused: Podpowiecie coś?

Dziewczyny, jakie bierzecie witaminki ciążowe? Ja do tej pory nie brałam nic, poza kwasem foliowym do 12tc, ale wczoraj na usg okazało się że córcia ma brzuszek o 1-1,5 tygodnia mniejszy niż całą resztę. :-( Niby z synkiem też tak było, ale ja już się cieszyłam, bo 10 dni temu tato robił mi usg i wyszło mu 1390g, a wczoraj - niby inny lekarz i inny aparat - tylko 1480g... Sprawdzał kilkakrotnie przepływy i wszystko w normie. Nie powiem, rodzenie maluszka 2790g było łatwe, ale do tej pory synek malutki i niejadek, już się cieszyłam, że córka będzie większa a tu się nie zanosi...

Ja od początku biorę Femibion Natal, do 12 tyg Femibion Natal 1, a po 12 tyg Femibion Natal 2. W sumie nie wiem czy witaminy maja wpływ na wagę dziecka, ale może coś w tym jest bo ostatnio na wizycie jak wyszło że mały jest o 2 tyg wiekszy niż termin z OM moja gin kazała mi odstawić wit bo powiedziała, że dziecko łądnie wazy, ja mam dobre wyniki więc nie trzeba. Narazie biorę, ewentualnie skoncze opakowanie i będe brała tylko DHA

Araki ja biorę od 3 miesiąca Vitaminer Prenatal a córcia też nie jest duża, bo ma 1558g.
Chyba witaminy nic nie mają wspólnego z wagą maluszków.
A skoro synek też nie był duży to chyba taka natura Twoich dzieci.

Araki, ja biorę od początku ciąży i na pewno będę łykać do samego końca. Które sobie wybierzesz, to mało istotne, bo składy są podobne. W "W oczekiwaniu na dziecko" piszą, że jak się przyjmuje dużo cynku,to rośnie bardziej. Zdaje się że wszystkie te witaminki mają cynk, ale lepiej żebyś sprawdziła, jak już wybierzesz jakiś w aptece.

No dla mnie się to okazało zbawienne,tak myślę. Przytyłam na razie 5 kg, a dzidzia ma 1560 g. Jakbym tych witamin nie brała, to mogłaby ważyć mniej i nie mieścić się w normach.

Ja znów nie biorę - mam nadzieję, że mój gin tego nie czyta :-p ale czytałam o cynku.

reklama
Patuśka sprawdziłam i moje witaminy też mają największą ilość cynku, wiec chyba dobrze, że je biorę.
A Twoja córcia ma taką samą wagę jak moja :tak: a między nimi jest tylko 3 dni różnicy :-)

Do góry