reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

No to ja jestem jakiś hardcore, bo łyknęłam glukozę bez większych problemów, mimo że ze słodyczy lubię paluszki, orzeszki i chipsy ;-P może faktycznie pomógł fakt, że byłam w szpitalu więc nie siedziałam jak ciul w poczekalni tylko zaczęłam coś robić.

reklama
No to ja jestem jakiś hardcore, bo łyknęłam glukozę bez większych problemów, mimo że ze słodyczy lubię paluszki, orzeszki i chipsy ;-P może faktycznie pomógł fakt, że byłam w szpitalu więc nie siedziałam jak ciul w poczekalni tylko zaczęłam coś robić.

jesteś moim idolem :O

Ja w 1 ciąży w sumie nie miałam wiekszych problemów z wypiciem troche tylko słabo mi sie zrobiło i tyle. Jednak niemiło wspominam tę przygodę, a to była 50 glukozy, a teraz ponoć jest 75:szok::wściekła/y:

75 gram glukozy to ok 15 lyzeczek cukru, czyli to tak jakby wypic 3 cole 0,5l lub 2 red bulle w puszce :-)
A powiedzcie, bo sie nie zpaytalam, Pani mi powiedziala o 75 gramach glukoze, ale ilu wody sie rozpuszcza? i cytryne to mozna, bo mi mowila.

Wiecie czego ja sie boje najbardziej? nie tego, ze nie wypije, bo jadlam i pilam najgorsze paskudztwa i wiem, ze dam rade, tylko tego ze zemdleje, bo sie naczytalam, ze moze byc mi slabo...

75 gram glukozy to ok 15 lyzeczek cukru, czyli to tak jakby wypic 3 cole 0,5l lub 2 red bulle w puszce :-)
A powiedzcie, bo sie nie zpaytalam, Pani mi powiedziala o 75 gramach glukoze, ale ilu wody sie rozpuszcza? i cytryne to mozna, bo mi mowila.

Wiecie czego ja sie boje najbardziej? nie tego, ze nie wypije, bo jadlam i pilam najgorsze paskudztwa i wiem, ze dam rade, tylko tego ze zemdleje, bo sie naczytalam, ze moze byc mi slabo...

Mi 50 rozpuścili w szklance gorącej wody i miałam tak 5 minut na wypicie......w smaku nie tyle słodkie co mdłe bleeee no i jak nigdy pamietam, że zrobiło mi sie właśnie słabo:-(

Tyle, że wtedy gin zapomniał mi powiedzieć o tej glukozie i sama do niego dzwoniłam i pytałam, a teraz mam nadzieję, że zapomni hahaha a ja mu nie przypomne-ooo taki mam plan;-)

Madzkim może się słabo zrobić ale ja wtedy poszłam do pań laborantek i powiedziałam że mi słabo i zemdleje i mnie położyły na leżance

reklama
Do góry