reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, usg

Eeeee. Nie mam pojęcia. To nie jet obowiązkowe i nie refundowane a ja nie miałam na to kasy. Akurat zostałam bez pracy. Nie mam jakiejś tragicznej sytuacji materjalnej ale 250 zl to sporo jak na moja kieszeń.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem bo chodzę do lekarza prywatnie ale zdaje mi się, że ono jest obowiązkowe i refundowane. Może się mylę ale mam wrażenie, że cały nasz wątek miał takie badanie niezależnie od tego czy lekarz prywatny czy na NFZ.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co czytałam to jest refundowane jak są jakieś podstawy do jego wykonania np: 35 rok życia, poronienia lub wady genetyczne w rodzinie. W moim przypadku wszystko jest ok. Pierwszy syn zdrowy, ciąża prawidłowa, brak poronień i wiek. Mam30 lat.

Nie zawsze prenatalne jest płatne.. I Ty mówisz o pappie a nie zwykłym usg z NT etc..

I skąd pomysł, że syn zdrowy to teraz tez będzie Oki??

Córka jest z 2006 i było. Podstawowe było bo co do pappy to nie wiem.

Lekarka powiedziala ze w przypadku tych badań musze podjąć decyzje sama. Ja nie mogłam sie zdecydowac. Teraz planuję zrobić to po 21 tyg.

Dokładnie Lilith ma rację usg to jedna część badania prenatalnego i z tego co wiem jest obowiązkowe, a test pappa to uzupełnienie, które nie jest obowiązkowe i które kosztuje.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli w sumie musze zrobic badania prenantalne. Tak mnie wystraszyłyście ze jutro polece i bede sie dobijać do kliniki. Usg to ja mialam ale chyba takie normalne w 13 tyg. I ono właśnie mi nie wyszło bo dzidzia skakala i zle sie obracala.

Po 21?? Polowkowe do 22 max robisz, czyli 21 to ostatnia chwila.
To jednak nie powie Ci tego co prenatalne,.

No nic, każdy robi co uważa za stosowne.
Ja bym tak nie mogła.. Ale mam ciężkie ciążę i wszystkim się martwię..

Prenatalne robisz wcześniej.. Juz za późno..
Jak skacze. To się powtarza.

reklama
Ewcia gratuluje udanej wizyty [emoji5]

xnw43e3k256g9p2p.png

Do góry