reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, usg

Liuli matko co za kobieta..niech sobie poczyta taki watek o in vitro albo blogi dzieci chorych wtedy zobaczy jakiego ma " pecha"

010igov35ye70zfx.png

reklama
Ola, wybacz ale nie pomogę Ci.
Jeśli chodzi o niskie łożysko, założenie jest takie, że martwimy sie( tak to tylko ujmuje) po usg polowkowym. Do tego zależy jak nisko i w jakim miejscu jest, czy była cc i jest ryzyko wrosniecia.
Ginekolog zna cała historie, poprzednie problemy dodatkowe dolegliwości..
Jeśli chodzi o bóle, to może to być normalne, pamiętaj, że wszystko się rozciąga i luzuje, zbyt dużo ruchu tez może na to wpływać, jak imzwykly stres. Może już stawiać się macica.
Sama nie potrafię dopisać pobolewan do łożyska, bo one mogą brać sid choćby z infekcji czy być naturalne.
Do 20 tc większość z nas ma niskie łożysko, wiec badanie z 12 tc na pewno nie powinno być miarodajne.

Co do ćwiczeń, basenu. Ja mam zakaz tez ze względu na plecy i jest on wydany przez fizjo.

Jak się denerwujesz a nie możesz przyspieszyć wizyty to odpuść ćwiczenia.. Czasem lepiej sobie podarować niż później żałować.
Sama tydzidn przed polowkowym zrezygnowałam z prostych, mało męczących ćwiczeń, mając przeczucie, że nie powinnam bo znając mnie pech wróci. I nie żałuję.

Maziajka ale urocza, slicz e to zdjęcie!!
Zdradzisz jak wagowo?

Ola no właśnie nie ma za co, bo nie bardzo mogłam pomoc, przykro mi.
I głowa do góry, najważniejsze jest pozytywne podejście :)

Aga dziekuje nie wiem po kim te moje dzieci takie urodziwie[emoji12] [emoji13] [emoji14] [emoji28] [emoji38]

010igov35ye70zfx.png

Jak to po kim? - po sąsiedzie [emoji6][emoji14].

A tak na serio - do wszystkich naszych czerwcowo/lipcowych/sierpniowych dzieciaczkow zawsze będę miała ogromny sentyment, ale Twoja Jagodzia będzie miała u mnie dodatkowe fory [emoji4].

reklama
Integral gratuluje!!! [emoji4]

Lilith przedobra fota! Obie zamiast usiasc w pozycji kwiata lotosu i pomedytowac dla relaksu to wywijacie. Zalecam odpoczynek! [emoji8]

Maziajka boski ma profil mała Jagodzianka [emoji9]

Ja tez chce takie ladne fotki dzis. Na wejsciu powiem, ze poprosze dzisiaj super zestaw fotek, bo nie mam co pokazywać!!!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry