reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, usg

Liuli matko co za kobieta..niech sobie poczyta taki watek o in vitro albo blogi dzieci chorych wtedy zobaczy jakiego ma " pecha"

010igov35ye70zfx.png

reklama
Ola, wybacz ale nie pomogę Ci.
Jeśli chodzi o niskie łożysko, założenie jest takie, że martwimy sie( tak to tylko ujmuje) po usg polowkowym. Do tego zależy jak nisko i w jakim miejscu jest, czy była cc i jest ryzyko wrosniecia.
Ginekolog zna cała historie, poprzednie problemy dodatkowe dolegliwości..
Jeśli chodzi o bóle, to może to być normalne, pamiętaj, że wszystko się rozciąga i luzuje, zbyt dużo ruchu tez może na to wpływać, jak imzwykly stres. Może już stawiać się macica.
Sama nie potrafię dopisać pobolewan do łożyska, bo one mogą brać sid choćby z infekcji czy być naturalne.
Do 20 tc większość z nas ma niskie łożysko, wiec badanie z 12 tc na pewno nie powinno być miarodajne.

Co do ćwiczeń, basenu. Ja mam zakaz tez ze względu na plecy i jest on wydany przez fizjo.

Jak się denerwujesz a nie możesz przyspieszyć wizyty to odpuść ćwiczenia.. Czasem lepiej sobie podarować niż później żałować.
Sama tydzidn przed polowkowym zrezygnowałam z prostych, mało męczących ćwiczeń, mając przeczucie, że nie powinnam bo znając mnie pech wróci. I nie żałuję.

Maziajka ale urocza, slicz e to zdjęcie!!
Zdradzisz jak wagowo?

Ola no właśnie nie ma za co, bo nie bardzo mogłam pomoc, przykro mi.
I głowa do góry, najważniejsze jest pozytywne podejście :)

Aga dziekuje nie wiem po kim te moje dzieci takie urodziwie[emoji12] [emoji13] [emoji14] [emoji28] [emoji38]

010igov35ye70zfx.png

Jak to po kim? - po sąsiedzie [emoji6][emoji14].

A tak na serio - do wszystkich naszych czerwcowo/lipcowych/sierpniowych dzieciaczkow zawsze będę miała ogromny sentyment, ale Twoja Jagodzia będzie miała u mnie dodatkowe fory [emoji4].

reklama
Integral gratuluje!!! [emoji4]

Lilith przedobra fota! Obie zamiast usiasc w pozycji kwiata lotosu i pomedytowac dla relaksu to wywijacie. Zalecam odpoczynek! [emoji8]

Maziajka boski ma profil mała Jagodzianka [emoji9]

Ja tez chce takie ladne fotki dzis. Na wejsciu powiem, ze poprosze dzisiaj super zestaw fotek, bo nie mam co pokazywać!!!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry