Ja jestem w końcu po USG genetycznym... lekarz na jakiego trafiłam to kompletny dupek, nie tylko wizyta trwała krótko to nawet nie pokazał mi maludy ani żadnego zdjęcia nie przygotował grrrr. Powiedział, że wszystko ok ale jak chcę usłyszeć więcej to wiadomo trzeba dopłacić, serduszko bije 154/min, CRL 65mm, według pomiaru USG to 12w6d i termin porodu przesunął na 30.04.2016r. Taki lekarz to skok ciśnienia gwarantowany, lepszy niż najmocniejsza kawa!
reklama
Malutka466
Fanka BB :)
Gdzie miałaś badanie robione? Widzę, że spod Poznania jesteśJa jestem w końcu po USG genetycznym... lekarz na jakiego trafiłam to kompletny dupek, nie tylko wizyta trwała krótko to nawet nie pokazał mi maludy ani żadnego zdjęcia nie przygotował grrrr. Powiedział, że wszystko ok ale jak chcę usłyszeć więcej to wiadomo trzeba dopłacić, serduszko bije 154/min, CRL 65mm, według pomiaru USG to 12w6d i termin porodu przesunął na 30.04.2016r. Taki lekarz to skok ciśnienia gwarantowany, lepszy niż najmocniejsza kawa!
Evelina89
Ja jestem w końcu po USG genetycznym... lekarz na jakiego trafiłam to kompletny dupek, nie tylko wizyta trwała krótko to nawet nie pokazał mi maludy ani żadnego zdjęcia nie przygotował grrrr. Powiedział, że wszystko ok ale jak chcę usłyszeć więcej to wiadomo trzeba dopłacić, serduszko bije 154/min, CRL 65mm, według pomiaru USG to 12w6d i termin porodu przesunął na 30.04.2016r. Taki lekarz to skok ciśnienia gwarantowany, lepszy niż najmocniejsza kawa!
itucha naprawde źle trafiłaś A dostałaś chociaż jakiś wydruk, bo ja mam wszystko opisane i wyliczone na piśmie.
I to była prywatna wizyta ???
Malutka466 - U dra Urbaniaka w Luxmedzie na Roosevelta w Poznaniu, niby specjalista od USG ale ze stosunków międzyludzkich powinien się podszkolić :/ jeszcze nigdy nie byłam tak niezadowolona z lekarza i akurat na tak ważnym badaniu mi się trafił.
Evelina89 - tak, wydruk z pomiarami dostałam i do tego opis badania.
Evelina89
A to moja dzidzia 12+3, a wg BPD 13+1
59mm szczęścia :-)
Pani doktor bardzo dokładnie oglądała i kilkakrotnie wracała i porównywała wymiary, także jestem zadowolona z wizyty. Niestety zauważyła coś na wysokości pępka z czym do tej pory się jeszcze nie spotkała i zaproponowała, abym dla pewności powtórzyła badanie za miesiąc.
59mm szczęścia :-)
Pani doktor bardzo dokładnie oglądała i kilkakrotnie wracała i porównywała wymiary, także jestem zadowolona z wizyty. Niestety zauważyła coś na wysokości pępka z czym do tej pory się jeszcze nie spotkała i zaproponowała, abym dla pewności powtórzyła badanie za miesiąc.
Załączniki
Evelina89
Malutka466 - U dra Urbaniaka w Luxmedzie na Roosevelta w Poznaniu, niby specjalista od USG ale ze stosunków międzyludzkich powinien się podszkolić :/ jeszcze nigdy nie byłam tak niezadowolona z lekarza i akurat na tak ważnym badaniu mi się trafił.
Czytałam na temat tego doktora bardzo dużo pozytywnych opinii..
Część pokrywała się z tym co Ciebie spotkało, tzn wiedza jest, ale podejśćie kiepskie - odbębnić swoje,$$ i następna pacjenta..
A długo czekałaś na wizyte, bo na to też się skarża pacjentki, niby umawiasz się na godzine, a obowiązuej zasada kto pierwszy ten lepszy
A moja wizyta genetyczna bardzo udana, pani dr bardzo sympatyczna i dokładna. Wszystko mi pokazala i tłumaczyla. Wszystko w normie, dzidzia ma 5,55 cm, wg usg (12t1d) jest starsza o 2 dni w porównaniu do om (11t6d) więc i termin porodu sie troche przyspieszył, ale powiedziala ze 2 dni to żadna różnica i zeby sie tym wgl nie przejmować. No i dowiedziałam sie ze na 70% to dziewczynka pozdrawiam mamusie
reklama
Pan endokrynolog zrobił mi niespodziankę i przy sprawdzaniu tarczycy zjechał niżej i sprawdził co tam u bobasa. Dziś maluch spokojniejszy nic na ostatniej wizycie chyba ze to kwestia rodzaju usg. Gin bada mnie od środka a to było normalne usg... w każdym bądź razie bobas ma sie dobrze, moja tarczyca rownież 12 tydzień i już nie możemy sie doczekać
Załączniki