reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
nadia a ty tez dzis wizytowalas ??
karolek245
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny
czy wiecie moze co oznaczają fosforany bezpostaciowe w moczu? Mam sie martwic?;(
czy wiecie moze co oznaczają fosforany bezpostaciowe w moczu? Mam sie martwic?;(
L
ladybird76
Gość
Mika pochwal sie tym siusiaczkeim bo ja chce zobacvzyc czy moj to na pewno syn bo uwierzyc nie moge :
Tratata, ja uwierzyłam ,że syn, a Tyś nie? Przyznaj się, że chcesz porównać wielkość jajeczek
Mika suuuuuper wieści! Kolejny siusiaczek na forum :-)
Ja dalej w steresie za godzinke się zbieramy na wizytę.
Karolek245 gdzieś Ty była jak Cie nie było ;-) fosforany bezpostaciowe zależą od diety i il.wypijanych płynów, ja tez mam nieliczne fosforany bezpostaciowe, miałam zbytnio zasadowy mocz, zakwaszenie moczu powinno je zlikwidować, no chyba ze masz jakieś inne dolegliwości ( pieczenie, świąd itp.) wtedy skontaktuj się koniecznie z lekarzem bo to może być jakaś infekcja.
Ja dalej w steresie za godzinke się zbieramy na wizytę.
Karolek245 gdzieś Ty była jak Cie nie było ;-) fosforany bezpostaciowe zależą od diety i il.wypijanych płynów, ja tez mam nieliczne fosforany bezpostaciowe, miałam zbytnio zasadowy mocz, zakwaszenie moczu powinno je zlikwidować, no chyba ze masz jakieś inne dolegliwości ( pieczenie, świąd itp.) wtedy skontaktuj się koniecznie z lekarzem bo to może być jakaś infekcja.
karolek245
Zaciekawiona BB
Podczytywalam forum, ale jakoś przestałam sie udzielać po tych klotniach:/
gaska wiesz juz juz kto mieszka w Twoim brzuszku? I jak sie czujesz? u mnie bedzie chłopak
wlasnie odczuwam pieczenie, dzwoniłam do swojego lekarza kazał mi jeszcze zrobić posiew. Narazie jem żurawinę i Wit c., pije bardzo dużo wody. Ogólnie moje menu składa sie głownie z nabiału uwielbiam jeść sery jajka, mięso moze dla mnie nie istnieć.
gaska wiesz juz juz kto mieszka w Twoim brzuszku? I jak sie czujesz? u mnie bedzie chłopak
wlasnie odczuwam pieczenie, dzwoniłam do swojego lekarza kazał mi jeszcze zrobić posiew. Narazie jem żurawinę i Wit c., pije bardzo dużo wody. Ogólnie moje menu składa sie głownie z nabiału uwielbiam jeść sery jajka, mięso moze dla mnie nie istnieć.
Gratuluje synkaNo wiec jestem po wizycie... wszystko dobrze nasz dzieciaczek jest zdrowy. Powiedziano nam, ze gdyby mialo powtorzyc sie to co u Tymka to juz by bylo widac, a tak wszystkie wymiary sa idealne wszystkie narzady sa, ale np. zeby ocenic wszytko w glowce jest za wczesnie wiec 4.02 ide na polowkowe.
I co najsmieszniejsze- mamy Synka przeczucie mylilo nas na calej linii, ale mam zdjecie ewidentnego siusiaka, ktore wrzuce potem
Trzymam kciuki za reszte
Ja czuję ruchy od 2 tygodni. Na początku przez tydzień były to jeden raz na dzień takich kilka delikatnych kopnięć, potem parę dni nic, potem znowu delikatne kopnięcia, Wczoraj dzidziuś cały dzień brykał jak szalony już się zaczęłam martwić, ale jak się tak zastanowiłam to po prostu co kilka godzin zaczynał kopać przez chwilę i znowu szedł spać. Dopiero dziś poczułam takie mocne kopnięcie, że aż na ręce na brzuchu poczułam. Tak więc nic się nie przejmuj, może po prostu taki twój urok, albo jest jeszcze wcześnie i synek dopiero później zacznie mocniej brykać!No i mam pytanie do Was odnośnie ruchów maleństwa- mocne są i częste? Bo moje urwisiątko jakoś tak delikatnie kopie, czasami się obraca- dosłownie kilka razy na dobę je czuję, a czasami są takie dni, że wcale... Mikołaja też połowy ruchów nie czułam, a poza tym to był leniwiec, więc szaleństwo z jego strony mnie ominęło. No i się zastanawiam czy taki mój urok, że czucie mam jakieś osłabione i dzieciaczki leniwce czy mam się martwić, bo to nie jest normalne?
Ja również jestem po wizycie. Dzidziuś rośnie prawidłowo, serduszko bije, spał sobie z rączką przy buzi i co jakiś czas się delikatnie ruszał, ale co ma między nogami nie pokazał może dlatego, że miałam tylko USG dopochwowe a tam już dzidziuś kiepsko widoczny w całości, poza tym tak się ułożył, że nie dało się podglądnąć Poza tym lekarz zbadał mi szyjkę i ma 5cm tak więc jest ok. Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki!
Gratuluje synka
Ja czuję ruchy od 2 tygodni. Na początku przez tydzień były to jeden raz na dzień takich kilka delikatnych kopnięć, potem parę dni nic, potem znowu delikatne kopnięcia, Wczoraj dzidziuś cały dzień brykał jak szalony już się zaczęłam martwić, ale jak się tak zastanowiłam to po prostu co kilka godzin zaczynał kopać przez chwilę i znowu szedł spać. Dopiero dziś poczułam takie mocne kopnięcie, że aż na ręce na brzuchu poczułam. Tak więc nic się nie przejmuj, może po prostu taki twój urok, albo jest jeszcze wcześnie i synek dopiero później zacznie mocniej brykać!
Ja również jestem po wizycie. Dzidziuś rośnie prawidłowo, serduszko bije, spał sobie z rączką przy buzi i co jakiś czas się delikatnie ruszał, ale co ma między nogami nie pokazał może dlatego, że miałam tylko USG dopochwowe a tam już dzidziuś kiepsko widoczny w całości, poza tym tak się ułożył, że nie dało się podglądnąć Poza tym lekarz zbadał mi szyjkę i ma 5cm tak więc jest ok. Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki!
Super Aniu że wszystko gra
reklama
rruurrkkaa
Mama Misiatków
Aniu gratki, a za Gąskę, rzeżuszkę moją &&&&&&&&&&&