kasia będzie dobrze tylko się oszczędzaj mnie przy Gabrysiu też nagle zaczęła się skracać szyjka, w grudniu bali się, że zacznę rodzić, a termin miałam na koniec lutego, ale dostałam leki i w sumie donosiłam, bo urodziłam 10dni przed terminem
reklama
weronikabp
Fanka BB :)
Gratuluję udanych wizyt!
Dziewczyny, orientujecie się jakie są normy testu PAPPA? Bo co prawda ryzyko chorób wyszło mi bardzo małe, ale nie wiem jak interpretować te wyniki:
beta hcg 29,6 IU/I co odpowiada 0,709 MoM
PAPP-A 2,830 IU/I co odpowiada 0,994 MoM
Trisomia 21 1:17940
Trisomia 18 1:41258
Trisomia 13 1:130094
mika totalnie się na tym nie znam ale pewnie Alex by wiedziała ona wszystko wie o wynikach )
a_aparatka
Gratuluję udanych wizyt!
Dziewczyny, orientujecie się jakie są normy testu PAPPA? Bo co prawda ryzyko chorób wyszło mi bardzo małe, ale nie wiem jak interpretować te wyniki:
beta hcg 29,6 IU/I co odpowiada 0,709 MoM
PAPP-A 2,830 IU/I co odpowiada 0,994 MoM
Trisomia 21 1:17940
Trisomia 18 1:41258
Trisomia 13 1:130094
wyniki ok. Przy takim ryzyku nie powinnaś sie niczymy martwić
Ja mam fatalne obydwa wskazniki powyżej 2 MoM i odpowiednio ryzyko Trisomia 21 1:8, Trisomia 18 1:7, Trisomia 13 1:103...
teraz czekam na termin amniopunkcji, powinna się odbyć w 15 tc.
weronikabp
A wiesz aparatko co w ogole oznacza "MoM" i w jakim przedziale jeat norma?
Licze ze u Ciebie jeszcze zdarzy sie cud i wszystko okaze sie ogromna pomylka... Ja na poczatku tej ciazy trafilam do szpitala bo beta po dwoch dniach skoczyla mi ze 112 na 4.500. Podejrzewali zasniad groniaaty, juz podpisalam zgode na lyzeczkowanie, juz widzialam siebie na chemioterapii, a zdarzyl sie cud i teraz rozwija sie we mnie malenstwo. Bede sie modlila zeby i u Ciebie tak sie stalo!!!&&&
Aparatko kochana - ja tez wspomnę w moich modlitwach, bo staram się modlić za moje dzidzi... trzeba myślec pozytywnie
Trzymam mocno kciuki! Nie trać wiary kochana, jeszcze wszystko się ułoży!wyniki ok. Przy takim ryzyku nie powinnaś sie niczymy martwić
Ja mam fatalne obydwa wskazniki powyżej 2 MoM i odpowiednio ryzyko Trisomia 21 1:8, Trisomia 18 1:7, Trisomia 13 1:103...
teraz czekam na termin amniopunkcji, powinna się odbyć w 15 tc.
ciastkozkremem
mama Ignasia
Ciastkozkremem szkoda ze nie jestes zadowolona z wizyty. A czemu tak pozno kolejna wizyta?
Bo to chyba będzie USG połówkowe, ja też mam mieć kolejne USG dopiero w połowie/pod koniec stycznia między 20-22 tygodniem;-)
Tak mi się właśnie zdaje, że teraz dopiero połówkowe? Ja idę trybem nfzetowym, jeszcze nie mam skierowania, ale wydaje mi się, że dostanę na 20-22 tydzień. Trochę mnie korci żeby pójść prywatnie zobaczyć tylko fikołki, ale potem sobie myślę, że to moje fanaberie i skoro wszystko jest ok, to nie ma co.
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ja juz zaczynam panikowac bo jutro mam wizyte ... na szczescie z samego rana wiec nie bede dlugo zyla w nerwach
aparatko trzymamy kciuki ...
aparatko trzymamy kciuki ...