reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

emotion_sickness,wiesz co u mnie też na badaniu musiał robić USG dopochwowo, bo przez tłuszczyk na brzuchu nie mógł się przebić, zlewę mieli z moim mężem, chociaż mój mąż bęca ma niewiele lepszego :-)
ale nie odbieram tego za obrażanie, bo sama się zastanawiałam czy przez mojego fałdziora coś dojrzy, z tym że rozumiem, że Tobie robił jakiś wyrzut i chamskim tonem to powiedzał, u nas było po prostu śmiesznie, stwierdził że kochanego ciała nigdy za wiele, ale w tym przypadku to nie pomaga ;-)

Mika - dzieciątko ponoć się trochę boi odgłosów USG - jakoś mi to lekarz tłumaczył, moje małe też wierzgało :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Justys84 - w badaniach prenatalnych nie chodzi o to, żeby sprawdzać dla samej wiedzy, czy dzidzia zdrowa, tylko o to, że w razie, gdyby dziecko wymagało bardziej złożonej opieki po porodzie personel medyczny będzie do tego przygotowany.
Mi lekarz powiedzial,ze to glownie chodzi o zespol Downa,Patau i zespol Edwardsa o ile w przypadku zespolu downa mozna pomoc np.jesli chodz o wade serduszka to w zespole Patau i Edwardsa jest to raczej niemozliwe,ja wolalabym wiedziec wczesniej

emotion_sickness,wiesz co u mnie też na badaniu musiał robić USG dopochwowo, bo przez tłuszczyk na brzuchu nie mógł się przebić, zlewę mieli z moim mężem, chociaż mój mąż bęca ma niewiele lepszego :-)
ale nie odbieram tego za obrażanie, bo sama się zastanawiałam czy przez mojego fałdziora coś dojrzy, z tym że rozumiem, że Tobie robił jakiś wyrzut i chamskim tonem to powiedzał, u nas było po prostu śmiesznie, stwierdził że kochanego ciała nigdy za wiele, ale w tym przypadku to nie pomaga
Zgodze sie ze za wczesnie - moze przeszkadzac tluszczyk w zewnetrznym usg,
ale tamto usg bylo w 20/21 tygodniu a ja wcale nie mialam go niewadomo ile.

Jakos mojej gin juz w 13 tyg nie przeszkadzal moj brzuch w wykonywaniu usg zewnetrznego na sredniej jaksci usg..
a tu facet mial dobry sprzet, razem z 3/4d .. wiec po prosu nie mogl sie pohamowac i musial mi ublizyc.

Mi lekarz powiedzial,ze to glownie chodzi o zespol Downa,Patau i zespol Edwardsa o ile w przypadku zespolu downa mozna pomoc np.jesli chodz o wade serduszka to w zespole Patau i Edwardsa jest to raczej niemozliwe,ja wolalabym wiedziec wczesniej

Tak, glownie i masz racje, ale jest cale mnostwo innych ewentualnosci, ktore okolo 12 tc sa mozliwe do zdiagnozowania na usg, wiec nie tylko o to chodzi...

Ogladalam wczoraj One Born Every Minute na TLC (15:00) i np byl przypadek dzieciatka ktore urodzilo.sie z czesciowym jelitkiem przy pepowinie. Neonatolodzy na nia juz czekali i po 3 tyg dzidzius zostal wypisany do domu dzieki wlasnie wiedzy ze jakas tam wada sie pojawila.

Ja dzis.wymiotuje nawet po wodzir, pewno z nerwow przed jutrrm. O dziwo najbardziej sir przejmuje ze to lux med, a w luxie nigdy nie mialam dobrego usg i same pomylki, wiec gotowa jestem ze bede musiala i tak calkiem osobno powtorzyc badanie.

Tak, glownie i masz racje, ale jest cale mnostwo innych ewentualnosci, ktore okolo 12 tc sa mozliwe do zdiagnozowania na usg, wiec nie tylko o to chodzi...

Ogladalam wczoraj One Born Every Minute na TLC (15:00) i np byl przypadek dzieciatka ktore urodzilo.sie z czesciowym jelitkiem przy pepowinie. Neonatolodzy na nia juz czekali i po 3 tyg dzidzius zostal wypisany do domu dzieki wlasnie wiedzy ze jakas tam wada sie pojawila.

Ja dzis.wymiotuje nawet po wodzir, pewno z nerwow przed jutrrm. O dziwo najbardziej sir przejmuje ze to lux med, a w luxie nigdy nie mialam dobrego usg i same pomylki, wiec gotowa jestem ze bede musiala i tak calkiem osobno powtorzyc badanie.

alex myśl pozytywnie... :)) powodzenia jutro!

a ja chętnie obejrzę, jeszcze nie widziałam takiego programu, też pewnie będę ryczeć ale trochę płaczu nie zaszkodzi :)

ja rycze jak zobacze male dziecko w reklamie, czy wzruszam se jak glupia jak na filmie chlopak wyznaje milosc komus.. wiec takie wrazenia dla mnie sporadycznie raz w miesacu :D

Pamietam w tamtym roku jak umarl hubert w 'pierwszej milosci', siedzialam i ogladalam pogrzeb przewijalam z tysiac razy i tak ryczalam - zadzwonila siostra i myslala ze cos sie stalo bo sie dogadac nie mogla ze mna - zwolnila sie z pracy i szybko przyjechala:D A ja za plakana 'bo oni tak placza..' :D

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po wizycie, zła jak osa:crazy:
Wpisała badania w kratę ciąży, obejrzała wyniki z genetycznego i testu. I zrobiła mi usg dowcipne, dosłownie przez chwilkę, żeby tylko serduszka posłuchać, bo jak to powiedziała "Nie będzie mi gmerać, skoro miałam usg 2 ty temu w Gdańsku". :crazy::crazy:

Do góry