reklama
izabela...
Fanka BB :)
super wiadomości dziewczyny, gratuluję i trzymam kciuki za kolejne wizyty
Justys84
Bardzo sie ciesze z udanych wizyt
Ja bylam 20 teraz ide 11 i mam miec prenatalne,no i oczywiscie boje sie juz od teraz w sumie to od poczatku,czy wszystko bedzie dobrze,ech panikara ze mnie zastanawiam sie tez czy robic ten test podwojny Pappa,pytalam znajomych i wiekszosc tego nie robila,a ja nie wiem mam mieszane uczucia moze zrobie najpierw usg,a jak cos bedzie nie tak to pojade w ten sam dzien na ten z krwi,wynik mam miec po dwoch godzinach co myslicie ?
Ja bylam 20 teraz ide 11 i mam miec prenatalne,no i oczywiscie boje sie juz od teraz w sumie to od poczatku,czy wszystko bedzie dobrze,ech panikara ze mnie zastanawiam sie tez czy robic ten test podwojny Pappa,pytalam znajomych i wiekszosc tego nie robila,a ja nie wiem mam mieszane uczucia moze zrobie najpierw usg,a jak cos bedzie nie tak to pojade w ten sam dzien na ten z krwi,wynik mam miec po dwoch godzinach co myslicie ?
Abezela
Gąska też się zastanawiam czy synuś zostanie synusiem, czy mu końcówka odpadnie
Mika gratuluję wizyty i widoku Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszyskto ok W Twoim przypadku to Pappa , że tak powiem z urzędu. Jeszcze raz gratuluję!!!
Winki trzymam kciuki za genetycze &&&& Będzie dobrze!!!!
Justyś ja tes robię, bo chcę w razie "w" wiedzieć co mnie czeka, mieć czas żeby się przygotować psychicznie. Albo jeśli się okaze, że maleństwo jest zdrowe odetchnąć z ulgą i cieszyć się nie zastanawiając czy jest zdrowe czy nie.
Mika gratuluję wizyty i widoku Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszyskto ok W Twoim przypadku to Pappa , że tak powiem z urzędu. Jeszcze raz gratuluję!!!
Winki trzymam kciuki za genetycze &&&& Będzie dobrze!!!!
Justyś ja tes robię, bo chcę w razie "w" wiedzieć co mnie czeka, mieć czas żeby się przygotować psychicznie. Albo jeśli się okaze, że maleństwo jest zdrowe odetchnąć z ulgą i cieszyć się nie zastanawiając czy jest zdrowe czy nie.
Ostatnia edycja:
Justys84
no wlasnie abezela tez chcialabym wiedziec wczesniej,czy dzidzia zdrowa ale wszyscy twierdza,ze to niepotrzebne,a ja mam mieszane uczucia tym bardziej,ze pierwsze dzieciatko stracilam,poronienie wlasnie moglo byc spowodowane wadami genetycznymi.Z drugiej strony czytalam,ze badanie wyszlo tragicznie,a dziecko urodzilo sie zdrowe i na odwrot,ech z Olisiem mialam tylko usg i wszystko bylo dobrze,a teraz jakos strasznie sie boje o zdrowie dziecka,oby to tylko byly moje mysli,a wszystko bylo dobrze
mika.k bardzo sie ciesze!!!gratuluje udanej wizyty
mika.k bardzo sie ciesze!!!gratuluje udanej wizyty
karolq8
Mika bardzo dobre wiesci super:-)
Abezela
Justysia to badanie nie da Ci 100% odpowiedzi czy dziecko jest zdrowe. Nawet jeśli prawdopodobieństwo wyjdzie 1:2 to akurat twoje dziecko może być tym zdrowym. Jednak w przypadku złych wyników diagnostykę się poszerza i wówczas ryzyko błędu jest mniejsze. Też nie jestem w pełni przekonana co do celowości tego badania, ale postanowiliśmy zrobić.
weronikabp
No przeżyłam...
Napiszę tylko to co pamiętam, bo w szpitalu rutynowo wysłali mnie na test Pappa i całą dokumentację mam odebrać dopiero za tydzień, z wynikami... Nie chciałam tego testu, no ale już trudno...
Dzidzia 5,2 cm, NT=1,5 mm, serduszko 160 ud/min, kości nosowe widoczne i ogólnie wszystko ok Wygląda jak mały ufoludek na 3d, ale jak na początku chyba spał, tak potem pięknie fikał i się chyba denerwował, że ktoś go podgląda, bo buźkę zasłaniał
mika super, )))
Alex_WA
Justys84 - w badaniach prenatalnych nie chodzi o to, żeby sprawdzać dla samej wiedzy, czy dzidzia zdrowa, tylko o to, że w razie, gdyby dziecko wymagało bardziej złożonej opieki po porodzie personel medyczny będzie do tego przygotowany.
reklama