reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Czesc dziewczyny.
Wczoraj tyci sie rozpedzilam i ''zasmiecilam'' watek czerwcowek zupelnie zapominajac o tym:-p

Zaczynajac po kolei i w skrocie.
Wizyta udana i jak zawsze na pare dni bede spokojnejsza:-)
Podczas usg byl ze mna maz oraz corcia,ktora byla wrecz podekscytowana widokiem szalejacego maluszka:-)
Na pytanie pani doktor czy chciala bym braciszka czy siostrzyczke powiedziala,ze siostrzyczke(na chwile obecna wybglada podobno na braciszka).
Co do wagi i tego ile mierzy maluszek tez dzis podczytywalam bo wedlug wczorajszych pomiarow moje dziecko ma 9,6 cm(wczoraj pisalam wam ze 9,3 cm i sorki za pomylke) i wazy ok 50 gr(waga widoczna na drugiej fotce na dole).
Jak pisalam powyzej przeszukalam internet i takie wymiary i waga odpowiadaja 14-15 tc.
Tak wiec moje dziecie jest starsze albo jakies duze:-p
Bedac z Julka w ciazy zawsze sie smialam,ze nie chce urodzic takiego wielkoludka jakim byl moj maz podczas porodu(ponad 5,5 kg a jego matka to chudzinka) 20131126_054910.jpg20131126_055035.jpg

Załączniki

• 20131126_054910.jpg
    20131126_054910.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 72
  • 20131126_055035.jpg
    20131126_055035.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Agnieszka super dzidzia, ale na pewno większa od naszych jak nic :) pewnie jesteś majówką :))) na kiedy masz termin wg wczorajszego USG ?

Agnieszka a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? :D tez mi się wydaje że maluch starszy. Albo naprawde jakiś wielkolud. Moja kuzynka jest na początku 17tc i jej dzidzia ma 10,5cm

agnieszka0240 widac ze dzidzia jest wieksza na USG, niektorym z naszych dziewczn na tym etapie dzieci wygladaja jeszcze troche nieksztaltnie takie male ufoludki [w tym i moja dzidzia] A twoj bobas juz wyglada starzej :)

Agnieszka mi się wydaję, że to jest szacunkowy wzrost dziecka od czubka głowy do końca nóżki, obliczony na podstawie tych innych wymiarów, które miałaś. Nigdzie na wyniku, czy USG nie ma informacji, że te 9,6cm to długość ciemieniowo- siedzeniowa. Gdzieś na jakimś portalu pisali, że dziecko w 13tygodniu może mieć wzrost do 12cm, ale że jest to wymiar oszacowany właśnie na podstawie innych pomiarów. Wydaje mi się, że jeśli dziecko byłoby starsze to lekarz by to zaznaczył w wynikach.

Miałam wczoraj USG genetyczne i mój świat sie zawalił. Przeziernosc karkowa Bmm, brak przegrody nosowej, obrzek szyi.... :( Wyniki drastycznie odbiegają od normy i już nawet nie łudze się że może być dobrze. Wczoraj robiłam tez badanie krwi, na wyniki musze poczekac kilka dni a pożniej aminopunkcja, ale nie mam juz nadziei. Nic nie zapowiadało takiego wyniku, ciąża przebiegała prawidłowo, myślałam ze to badanie to tylko formalność...

Nie dał mi za dużo nadziei, to USG wskazuje na powazne wady genetyczne, ale chce ostatecznie sie wypowiedziec po wynikach krwi i ponownym badaniu w poniedziałek.

reklama
a_aparatka przykro mi! :(
A beda robic USG jeszcze raz? Jest jeszcze jakas szansa ze wszystko bedzie w porzadku? 3maj sie!

Jejku ja mialam isc na USG na 20 tydz dopiero ale teraz sie zastanawiam czy nie szukac czegos szybciej.. :(

Do góry