reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Co do antybiotyku, to jak w ciąży miałam zapalenie oskrzeli bakteryjne- nie dała mi rodzinna antybiotyku bo strach. Za to jak mnie w 7 miesiącu położyli na patologie ciąży, to profilaktycznie przez tydzień wcisnęli mi amotaks:eek: i nie tylko mi, taki już maja zwyczaj. Wszystko było ok.

Wszystkie fotki piękne, ciesze się, ze wizyty udane :tak:

reklama
Weronikabp nie przejmuj sie ksztaltem - on taki moze byc w zaleznosci od tego pd jakim katem jest usg, przeciez macica ma ksztalt gruszki. Jak przekroimy gruszke w poprzek albo wzdluz to jest roznica.

Mi kaszelek dokucza, choc nie atakuje tak bardzo ale zrobil sie jakby... Glebszy. Zreszta doktory mowily ze to wirus atakujacy falami... Trwa to max 1,5 tyg wiec jeszcze sie pomecze. Dalej nie goraczkuje, ale dzis konkubentowi sniadania nie zrobilam do pracy bo nie moglam wstac. Dopiero po 10 zwleklam sie z lozka.

Od wczoraj czuje pobolewanie w dole brzucha, plamien brak, wiec sadze ze sie dalej rozciagam.... Nie jest to wielki bol, ale odczuwalne to... Jakby napiecie a nie bol. Podobnie jak w okolicach 6 tygodnia mialam.

Ja mam usg w Limie 29.11, a wizyte w Babce 7.12. W druga rocznice pierwszej "randki" z moim M :)

Doktory kazaly mi zrobic jeszcze CRP, to sobie w niedziele pobiore jak pojade na kontrole.

Weronikabp nie przejmuj sie ksztaltem - on taki moze byc w zaleznosci od tego pd jakim katem jest usg, przeciez macica ma ksztalt gruszki. Jak przekroimy gruszke w poprzek albo wzdluz to jest roznica.

Mi kaszelek dokucza, choc nie atakuje tak bardzo ale zrobil sie jakby... Glebszy. Zreszta doktory mowily ze to wirus atakujacy falami... Trwa to max 1,5 tyg wiec jeszcze sie pomecze. Dalej nie goraczkuje, ale dzis konkubentowi sniadania nie zrobilam do pracy bo nie moglam wstac. Dopiero po 10 zwleklam sie z lozka.

Od wczoraj czuje pobolewanie w dole brzucha, plamien brak, wiec sadze ze sie dalej rozciagam.... Nie jest to wielki bol, ale odczuwalne to... Jakby napiecie a nie bol. Podobnie jak w okolicach 6 tygodnia mialam.

Ja mam usg w Limie 29.11, a wizyte w Babce 7.12. W druga rocznice pierwszej "randki" z moim M :)

Doktory kazaly mi zrobic jeszcze CRP, to sobie w niedziele pobiore jak pojade na kontrole.

Alex zdrówka ale to nie ja martwilam się kształtem :) ja martwiłam się nieudanym usg ale juz wszystko dobrze po wczorajszym :)) kuruj się!

A ja jestem po nieplanowanej wizycie ...
jak przyszlam to Pan doktor powiedzial ze kazal mi przyjechac bo wie doskonale czego mi potrzeba dzis zeby sie uspokoic :) ale od poczatku
dla tych co nie doczytali - wczoraj mialam plamienei i przez to cala noc nie spalam - nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy !!! rano zadzwonilam i troche mnie uspokoil ... kazal obserwowac i sie nie martwic ale ... no wlasnie to ale ... ja tam spacjalnie spokojna nie bylam ... a jak mezowi powiedzialam co sie dzialo to byl jeszcze bardziej przerazony jak ja ... no a potem zadzwonil pan doktor ze ma okienko o 14.20 i ze mam przyjechac ... jak przyjechalam to mi powiedzial ze ja po prostu potrzebuje uslyszec serducho zeby wiedziec ze maluch jest caly zdrowy i rozwija sie dobrze ... zbadal mnie i zrobil usg ... serducho bije jak dzwon 158u/min i maluszek ma 5,07cm ... i machal do mnie :) na planienia kazal mi brac przez 10 dni duphaston - powiedzial ze to jest wina spadku poziomu progesteronu i ze w 12 tyg to sie zdarza ... powiedzial ze za szybko odstawilismy luteine i moze dlatego ...
20131122_153406.jpg20131122_153350.jpg

Załączniki

• 20131122_153350.jpg
    20131122_153350.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 57
  • 20131122_153406.jpg
    20131122_153406.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 61
Mea no to już jesteś spokojniejsza :) całe szczęście z dzidziusiem wszystko dobrze...
Ja też się trochę boję, bo jestem na etapie odstawiania luteiny. Na razie nic nie plamię i mam nadzieję, że tak już zostanie :)

reklama
Do góry