reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
a więc.. wszystko jest dobrze, odetchnęłąm niesamowicie, tak jak pisałam Pani Dr olała moje USG 2 dni temu , źle zmierzyła dzidziusia i stąd moje nerwy, a więc moja Miłość ma 2, 77 cm i jestem w 9 t i 4 d c :))) czyli usg się zgadza z OM co do dnia :) dziś Mój K. widział dzidzi i był bardzo poruszony bo zobaczył serduszko bijące :))) to było piękne.. mam super Męża i super lekarza, czego mi więcej trzeba hehehe :))
jest tylko małe ale, w badaniu przesiewowym wyszła mi mała bakteria, podobnież niegroźna ale mój lekarz radzi wziąć antybiotyk ciążowy, mam go zacząć brać za tydzień, zabronił mi się martwić, powiedział, ze nie zna przypadku któremu by ten antybiotyk zaszkodził, ale lepiej nie ryzykować rozwoju bakterii. Powiedział, że wielu lekarzy odpuszcza sobie tę bakterię, ale zdażały się pojedyńcze przypadki ze bez antybiotyku te bakterie dostały się do pochwy i to było niebezpieczne dla płodu, więc radzi wziąć. macie jakieś doświadczenie z anytbiotykiem ciążowym?
następna wizyta w Mikołajki :)) test pappa, a potem 12 eog wizyta i 19 ego usg kontrolne ze wzgledu na moją ciążową torbiel, która zmniejsza się dzięki Bogu :)) zdjęcia dzidzi nie mam, bo to było takie tylko zmierzenie dzidzi, po tym nieszczęsnym przedwczorajszym USG ale następnym razem na pewno wrzucę :))

Karolku- śliczna dzidzia, a skoro lekarz nie zwrócił uwagi na kształt, to Ty tym bardziej nie powinnaś się przejmować:)

Weronika- a widzisz, cieszę się, że jesteś spokojniejsza. Ale o jakim antybiotyku mówisz? Mi w moczu wyszły nieliczne bakterie i dostałam vitagyn c na zakwaszenie środowiska, ale to nie antybiotyk tylko w sumie wit. C ;)

nie umiem przeczytać z recepty ;)) coś na m m? macmiror ?

weronika poprzednia ciaze bylam caly czas prawie na atybiotyku.. a to pecherz a to gronkowiec a to bakterie... no cuda na kiju mialam... bralam zazwyczaj duomox i amotaks,,,

karolek :) super dzidzi :) a kształtem się nie przejmuj (mój również nie był okrągły ;) ) jesli lekarz nie zwrócił uwagi to jest ok :Di tego sie trzymamy :)

weronika - mówiłam, że wszystko ok :) super, bardzo sie cieszę ze widzieliście dzidzi :) fajnie, ze sie upewniłas teraz już będziesz spokojniejsza o swoja Kruszynkę :) dawaj fotkę :D

Weronika bardzo się cieszę :) Uspokoję Cię bo w ciąży z Emilką brałam Macmiror complex 500, Natamycynę, Gynalgin. Są to leki które działają miejscowo, nie wchłaniają się z błon śluzowych więc nie bój się o maluszka. :tak:Macmiror ma kat B więc nie wykazano szkodliwości :tak:
Karolek gratuluję! śliczny maluch:-)a kształtem się nie przejmuj:tak:

reklama
Do góry