reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Abezela- pewno juz po wizycie, a takie wizyty wykańczają, człowiek najpierw jest zestresowany a pózniej czuje anielską ulgę i już nie ma na nic siły, jest wypompowany.
Ja się troche obawiam bo mam tą furaginę i biorę 2 tabsy na wieczór a na ulotce pisze, żeby nie brać w I trymestrze ciąży, troche powertowałam i są rózne opinie, Czy któraś z Was brała furagin w ciąży?

Sarenka lekarz wie co robi
Ogolnie nie powinno sie zadnych lekow w ciazy ale czasem sie zdarza ze lekar msi cis wyoisac, bo pozytywne skutki podania leku przewyrzszaja negatywne

Ja naprzyklad przy mojej tarczycy nie mge jodu brac, bo pogarsza on jej stan, moje samopoczucie, moze wzmagac objawy choroby,
Ale dziecko potrzebuje jod i ja mimo ze gorzej bede sie czuc to musze go brac, bo to jest dobre dla dziecka.

emotion- no ja właśnie zdaję sobie sprawę, że niebranie leku może gorzej zaszkodzić. Pod koniec poprzedniej ciąży miałam bakterie, no nie pamiętam coś brałam na to, mimo to niedoleczyłam się w skutecz czego malutka leżałam eszcze tydzien w szpitalu z bakteriami w uchu i gardziołku, które przejęła ode mnie:( ale zastanawia mnie czy nie lepiej wykońać posiew. W tej chwili podobno to bezesensu furagin zmienia wynik, mało mam leukocytów i bakterii, choć i dawka jest mała niż standartowo, mam nadzieję, że nic się dzidzi nie stanie.:no:

Kurcze doczytałam się że erytrocyty cz. wyługane to od nerek, a ja mam ich 10-15 wnorma(0-2) erytrocytów św 3-5(0-2) leukocyty pojedyncze bakterie tez czyli wskazuje bardziej nerki

Witam się porannie :)
Po wczorajszej wizycie opóźnionej zresztą o godzinkę, wróciłam do domku, i poszłam spać razem z moją córeczką :)
U nas wszystko w pożądku. Macica miękka, rozmiarem odpowiada 9 tygodniowi, wyniki bardzo dobre. Mam cieszyć się stanem odmiennym i niczym nie martwić - łatwo mówić haha:)
Następną wizytę mam 26.11 i będziemy robić USG genetyczne :) Dostałam jeszcze zlecenie na konsultacje kardiologiczną.

Sarenko w pierwszej ciąży miałam kilka razy furagin i z tego co pamiętam to odstawiałam jak wchodziłam w III trymestr. Dawkę masz niewielką, więc moim zdaniem ginka wie co robi.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry