reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Śmieszne, bo zostały mi testy ciążowe (jeszcze kilka) i zrobiłam sobie teraz po przyjściu od lekarza z jednej próbki dwa. Kreska na jednym ciemna, na drugim jasniejsza - ha, dziwne.

Niepotrzebnie sprawdzam, ale jeśli ten lekarz zasiał mi niepewność i się okaże, że to nieprawda, to go zjem... Pojade specjalnie na te Okęcie i go normalnie źle potraktuję. Choć jestem spokojna człowieka.

reklama
Alex nie dziwię Ci się... Sama bym takiego zjadła! Ale póki co sprawdź to. Jak Cię nic nie trzyma to bym nawet na Izbę Przyjęć pojechała skarżąc się na ból czy coś.

Kasieńka, mąż wraca o 18, w szpitalu byłabym przed 19, nie wiem czy jest sens... Jutro mogłabym pojechać po 15, jakby udało się załatwić opiekę... Ale sama nie wiem, nie wiem... Wolałabym od razu, ale czy mnie przyjmą... Nie znam się na obsłudze szpitalnej od tej strony :baffled:

Alex - kochana, widzę, że dopisałaś coś. Kochana, uspokój się. Daj komórkom rosnąć. Na tym etapie, to jedynie beta ma sens. Przy becie niższej niż 1000 USG ponoć nic nie pokaże. Jeśli teraz było tak słabo widoczne, że lekarz wątpił, to w ciągu paru dni niewiele urośnie. To, że Twojej koleżance było widać pęcherzyk w 4 tyg ciąży (ciężko mi uwierzyć, no chyba, że ona liczy wiek płodu, nie od ostatniej miesiączki), to na bank miała owulację szybciej. W 4 tygodniu jeszcze implantacja się w pełni nie zakończyła. Daj tej swojej malusiej moruli stać się silnym pęcherzykiem. Nie przesadzaj z USG na tym etapie. Kiedyś na forum spotkałam dziewczynę, która zrobiła 4 x USG w ciągu 2 tygodni :baffled: i nikt nie był jej w stanie wytłumaczyć, że to bez sensu i wcale nie pozostaje obojętne dla zarodka.

Wiem, że to ciężkie, ale uzbrój się w cierpliwość. Wczorajsza beta jest ok na ciążę 3 tygodnie od zapłodnienia :tak: Nie martw się. Tak naprawdę ważny jest przyrost tego hormonu. Zawsze miałaś cykle 28 dni (w sensie gdy nie brałaś tabletek)? Wiesz, wydaje mi się, że miałaś owulację później niż zakładasz. Jeśli beta będzie rosła w sposób prawidłowy, nie będziesz plamić, odczuwać niepokojących bóli, to wstrzymaj się z wizytą 3-4 tygodnie.

Co do testów: wieczór przed betą 2000 mlU/ml zrobiłam sikacza o czułości 10 mlU/ml i druga kreska wyszła coś słabsza niż ostatnia i taka jakby bladoróżowa :confused2:

Megami - kurczę.. Może jednak się uda na IP, albo do jakiejś prywatnej przychodni na USG? :-(

Ostatnia edycja:
Hejka :happy: Ja dziś miałam dzień wyników :-p Wszystko w normie. Toxo nie mam z tego co wyczytałam na necie i podpytałam doświadczonych koleżanek :happy: A ja w piątek wizytuję. Już się nie mogę doczekać :happy:

Megami ja bym probowala dzisiaj do tego szpitala

Co do usg mi w 1 ciazy tez w 4 tyg nic nie bylo widc lekarz wykluczyl ciaze dal mi luteine a ja zanim ja wykupilam robilam bete wyszla ze ciaza jest i do tego ladnie rosla do lekarza poszlam 2 tyg pozniej juz ladnie bylo widac ale jeszcze serduszka nie bylo jakos po 2-3 tyg juz serce bilo;)

Megami zadzwoń może na pogotowie powiedz co Ci dolega, strasznie się zmartwiłam jeju mam nadzieję że to nic złego.
Dziewczyny a Wy płacicie za tą betę ja robiłąm raz prywatniue 32zł więc szkoda mi kasy tym bardziej że do gin jeżdze 30km i to prywatnie za dwa tyg znów wizyta więc kasy będzie potrzeba taki wyjazd kosztuje mnie 120zł a nie chcę chodzić tu gdzie mam blisko bo to partaki, jutro jadę do lekarza ogólnego bo gile robią się żółtę i nie wiem czy to od zatok pozatym częściej kaszle i też mam jakieś taki przeczucia, że tej ciąży nie donoszę, boli mnie brzuch tak jak na okres i nieraz robi mi się mokro więc lece do łązienki sporawdzić czy aby nie była to krew, narazie to bezbarwny śluz.

Sarenka27 w Lux Med w Warszawie beta hcg kosztuje 62 zł, ale np w Polskich Punktach Pobrań 20 zł. Ja mam w ramach abonamentu pracowniczego ale na skierowanie, dlatego dzisiaj jeżdziłam przez pół miasta po skierowanie w nerwach.
Jutro się pewnie wstępnie okaże co z tą moją ciążą będzie dalej... czy musze jechać do szpitala.

Lekarz od USG powiedział mi, że jeśli beta nie przyrośnie odpowiednio to będzie pozamaciczna, natomiast ten drugi (u którego byłam wczoraj) powiedział, że to nie ma znaczenia, bo w jednej i drugiej przyrasta. I bądź tu mądra...

reklama
Do góry