reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Klaudynka- ja miałąm prawie tak samo, tylko, że jak wyszłąm ze szpitala, to oszczędzałąm się, ale nie leżełąm jednego dnia bvo wyszłąm do sklepu i czop mi odszedł, teraz więcej leżę, ale i tak troszkę wychodzę bo bym niewytrzymałą, zresztą moja ginka twierdzi, że mam funkcjjonować normalnie, a połóżne gadły wkółko leżeć. Właśnie jak emotion napisała, że też ją straszyli wczesnym porodem, a póżniej mała wyjść nie chciała, więc moim zdaniem trzeba to zrónoważyć.
Ja miałąm skurcze tak jak Ty , szyjka 1,8 mieciutka, no i rozwarcie na 1 cm, także praktycznie jadę z Tobą na jednym wózku i u mnie też zaczęło się w 35 tyg, a dziś mam 36tc:)

Klaudyna uważaj na siebie! ja w 34 też musiałam leżeć. 2tyg luteina i magnez, mała główką strasznie napierała jakby wyjść już chciała. Teraz 38tydz wg usg, tabletki odstawione 2tyg temu i nic się nie dzieje.... siedzę jak na szpilkach. Ale Twoja Malutka niech jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku :)

klaudyna ten ordynator wysoki siwy Cie badal? jak ja lezalam na lutyckiej to pojego badaniu odszedl mi czop a inne laski szybciej rodzily hihi. takze uwazaj i nie daj sie mu za czesto badac no chyba ze chcesz urodzic. lezysz na patologii? tu gdzie jest tez poloznictwo czy na porodowce?
dokładnie ten i własnie po badaniu zauważyłam, że mam brązowe upławy (wcześniej ich nie było) ale lekarka inna powiedziała, że to od badania...jutro chyba też będzie mnie badał, bo w poniedziałki bada wszystkie pacjentki, mam nadzieję, że nic nie przyspieszy:eek:
leżę na patologii na przeciwko porodówki :-) jestem po kolejnym juz ktg, po pierwszym niepokoiły ich ruchy Małej, że za mało i zrobili mi usg, sprawdzali przepływy i są ok, a teraz nie podobało im się tętno, że za niskie, ale wczoraj było podobne, wiec chyba sprawdzą to jutro znowu, ale jestem dobrej myśli, niech sobie posiedzi jeszcze :-)
i dzięki, że trzymacie kciuki i że mogę do was napisać, od razu mi lepiej jakoś :-)

klaudyna ja tez najpierw plamilam po jego badaniu i tez mi mowili ze to normalne a pozniej czop mi odszedl a laskom poprzysieszal porody. a to badanie z tymi 20 learzami patrzacymi na to co robi ordynator to masakra....

o kurcze to ładnie...ciekawa jestem co dzisiaj powie bo będzie chodził po oddziale, ale nie wiem czy badał też...wczoraj jak mnie badał to było innych 3 :-)

reklama
pewnie bedzie badal bo poniedzialek. tam jest taki lekarz mlody Tomasz ma na imie i on zawsze siedzial na krzeselku obok podczas badania zara obok mojego tylka hihi a ordynator badal a watacha lekarzy stala za mna i sluuchala co ordynator stwierdza hihi

Do góry