reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Emotion przy cukrzzycy cc nie zalecają. Rana się gorzej goi i może się paprać, więc pewnie o to mu chodziło...
Emotion A nowemu lekarzowi to chyba bedziesz musiala posmarowac zeby skierowanie wypisał. Pogadaj ze starym oco chodzi bo ok 38 tc sie robi cc

Ja bede miala wizyte w 38 tyg :D No ale bede jeszcze z nim rozmawiac na wizycie.
Wiem ze przy cukrzycy sie nie 'zaleca' cesarki - chyba ze w przypadku gdy dziecko jest duze to wtedy nie ma wyjscia.
Ja cesarki NIE chce!
Wole sama rodzic - po porodzie bede sama - raczej nikogo w nocy do pomocy i wole byc na chodzie - bo w dzien mam nadzieje ktos pomoze. Chodzilo mi bardziej o to ze jescze sie nie spotkalam z takim sugerowaniem dawania w lape. No ale zobacze na nastepnej wizycie co i jak.

Narazie sie nie stresuje. Z gory bylam nastawiona zenie urodze 6stego czerwca tylko pewnie minimum 10 dni po terminie w wyniku prowokacjii wiec nastawienia nie zmieniam.
Myslalam tylko ze fakt cukrzycy powoduje ze nie moge przenosic - i bede musieli wywolywac wczesniej blizej terminu - ale na to wyglada ze sie chyba mylilam.

emotion ja tez bylam przekonana ze fakt cukrzycy zwiększa ryzyko i że poród wywołuje sie wcześniej a juz napewno powinno sie na koniec być skierowaną do szpitala pod baczna obserwacją. Przynajmniej tak mi mówił gin jak kiedys rozmawialiśmy o skutach cukrzycy w ciąży

Jak już pisałam jestem po wizycie :)
Wszystko jest w porządku chociaż podczas ktg przyszła do mnie lekarka bo maleństwo się nie ruszyło.
Powiedziała ze jeśli się nie ruszy podczas ktg czeka mnie kontrola w szpitalu a co się z tym łączy tutaj pewnie to kontrola trwająca kilka dni.
No ale synuś nie chciał do szpitala i zaczął wariować :)

Margo, fajnie, że wszystko w porządku. I, że nie musiałaś iść do szpitala. A na kiedy masz termin porodu? Będziesz miała CC?

emotion a czemu się nastawiłaś że przenosisz?
Pierwsza ciaze mialam tez zagrozona, lezenie leki krwawienia itp itd i w 30 tyg kazala lezec lek znowu bo 'lada dzien pani urodzi'i trzymac sie conajmniej do 34 tyg. Wstawac 2-3 razy dziennie do kibelka a tak to strict zakaz. I tak lezalam i przyszedl 34 tydz potem 36, 38.. i przenosilam finalnie 10 dni, Dlatego teraz tez sie wole odrazu nastawic ze pewnie przenosze - i pozniej sie 'milo rozczarowac' niz robic sobie zludne nadzieje :D

emotion ja tez bylam przekonana ze fakt cukrzycy zwiększa ryzyko i że poród wywołuje sie wcześniej a juz napewno powinno sie na koniec być skierowaną do szpitala pod baczna obserwacją. Przynajmniej tak mi mówił gin jak kiedys rozmawialiśmy o skutach cukrzycy w ciąży
moj gin ma widocznie jakies inne poglady na swiat.. :]

Margo,dobrze ze wszystko dobrze :)

Bluecat termin mam na 1 czerwca :)
Narazie jestem zapisana na poród naturalny a zobaczymy jak się sytuacja rozwinie :D

reklama
Do góry