reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
emotion myślę że jednak różnica jest, wiem ile siły włożyłam w urodzenie Samiego (4,3 kg) a Tymka (4,8) i wierz mi że różnica była, całe szczęście poród trwał krócej i miałam bóle parte których nie miałam przy pierwszym porodzie bo przypuszczam że gdyby trwało to tyle co ten pierwszy poród to nie miałabym już siły na parcie
Porownania nie mam :)
Wlasnie dlatego mi dali ZZO bo moglam chwile odpoczac i przespac sie godzinke czy dwie,

JSarenka ja tez do poloznej parte mam a ta dpokojnie poczekac a ja ale to juz sa parte hihihi
A ja sie uparlam ze chce do kibelka i ona mi tlumaczy ze mi sie wydaje ze to tak naprawde juz bole parte i zebym powoli jak czuje bol zaczyna przec i cwiczyla - ze na pewno nie urodze bo to ok godz trwa i tak - a ja sie z nia klucilam ze dopoki mi nie pozwola isc do kibelka to nie bede przec :D

Kolorlove gratuluje wizytki :)

Ja tez mam ciagle skurcze [miesiaczkowe] dosc czeste, boe jakby mnie ktosik nozem w srodek ladowal A do tego czasem mam jakby mi kamieni naladowali w macicy i ciagnie w dol - ale rozwarcia i jakiejkolwiek ''akcji'' zero :D

Emotion to mamy podbne bóle, jak to fajnie , że Was mam, uspokajacie jak wieczorna meliska) Fajnie się z Wami wymienić doświadczeniami.
Ja rodziłam z gazem, w trakcie porodu to tego nie chciałam, bo nie pomagało, a m wciskał mi to w twarz, że miałam tego dość, ale przy zszyciu wzięłam sobie pooddychać no i zaczęłam odlatywać w głowie się kręciło, ja czułam się jakbym była nawalona a położna mói Pani dalej Go wdycha, a ja, ze jestem już na totalnym odlocie więc dziękuję, no ale igełki nie czułam jak mnie szyłą.Nie wiem czy to z emocji, czy fakt ten gaz tak działa:)

dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie zoo, ja osobiście myślałam o gazie właśnie, ale jak to wyjdzie to się zobaczy :-D

ja sie 'melduje' po wizytce [wiem ze trochu pozno ale sie 'zbiera' przez dzien :) ]

Wiele nie mam do powiedzenia bo lekarz wiele tez nie mowil, nie zwrocil uwagi na notke o cukrzycy ciazowej.
Stwierdzil ze dziecko duze i ze jak bedzie ponad ,4500 'to bedziemy ciac' po chwili dodal 'choc z cesarka tez bedzie problem' i ja spytalam jak to problem a on powtorzy; 'no z cesarka bedzie problem'... - niewiem ja to odebralam jakby chcial zeby mu zaplacic... :]

Dziec juz ma 3, 300 .. :] [cora w 37 tyg mmiala tyle samo czyli synek wychodzi na wiekszego trochu :D]

Emotion przy cukrzzycy cc nie zalecają. Rana się gorzej goi i może się paprać, więc pewnie o to mu chodziło...

reklama
Emotion A nowemu lekarzowi to chyba bedziesz musiala posmarowac zeby skierowanie wypisał. Pogadaj ze starym oco chodzi bo ok 38 tc sie robi cc

Paulinka jak maly?
Kciuki za wizyty

Do góry