reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Mój pierwszy poród trwał chwilę, bo o 12 zobaczyłam plamkę na bieliznie a o 3-55 miałam małą na brzusiu, doptarłam z rozwarciem na 7 palców, bez bólów, no po przebicu pęchcerza, zaczęło się, bolało jkaby ktoś walił mnie po plecach bolkiem, dostałam gaz, ale zero poprawy, a bólów partych nie czułąm, w sensie nie bolało, także życzę sobie 2 takiego porodu, trochę się boję,żebym nie zaczęła rodzić w aucie, do szpitala jadę 30 min, a podobno drugi poród trwa szybcjie. Jeśli będę miałą się męczyć dłużej, a akcja porodowa pozwoli no zzo, oczywiście wezmę, podobno w moim szpitalu jest nieodpłatne i podawane każdej rodzącej, według zapewnieni mojej gin, ale wto nie wierzę, biorę portfel wypchany i jak coś m ma latać i załatwiać, chce godziwie urodzić. Moja przyjaciólka rodziła z zzo, a jest gorsza panikarą niż ja Ona mdleje na widok krwi, bardzo się bała porodu, a z zzo, powiedziała, ze może rodzić codziennie, zero bólu a parte czuła jakby ktoś jej naciskał na pachwiny, także super sprawa. Po co się męczyć.
A swoją droga dziewczyny czy boli was tak, jakby ktoś wam wsadzał przez szyjkę macicy jakieś ostre narzędzie, ja mam takie jazdy wieczorem, trwa to sek, a boli jak cholera:(aż niejednokrotnie krzyknęłam z bólu, sąsiadka mói, że chyba się zaczyna i mam rozwarcie możlwie???

Sarenka szybko ci poszlo. Nir ma reguly moj drugi porod trwal dluzej niz pirrwszy takze wiesz. i b. Duzo dalabym za zzo. Gaz to taki chyba jest troche pic na wode ale i tak skorzystam

.....
A swoją droga dziewczyny czy boli was tak, jakby ktoś wam wsadzał przez szyjkę macicy jakieś ostre narzędzie, ja mam takie jazdy wieczorem, trwa to sek, a boli jak cholera:(aż niejednokrotnie krzyknęłam z bólu, sąsiadka mói, że chyba się zaczyna i mam rozwarcie możlwie???
Ja tak mialam - mam [w 1 ciazy i teraz] ze jak zaboli czasem to jakby mnie ktos nozem dzgnal do srodka - ale w 1 ciazy nie znaczylo to zupelnie nic - a i teraz nic sie nie rusza wg gina = ale moze u ciebie jest inaczej.. ? :D
Szybki mialas porod, j naweto takim nie marze!
Moim marzeniem jest 1/3 tego co bylo ostatnio .. :D

u mnie parte mimo zzo nie byly jakies delikatne - tylko wlasnie bolace i tak jak sie opisuje ze jakby sie k** chcialo i to k** giganta :D

nathani mi w irlandii czesto mowily dziewczynby ze po gazie wymiotowaly bardzo
ja nie wymitowalam - ale po calej nocy wdychania stracilam glos :D

Mój pierwszy poród trwał chwilę, bo o 12 zobaczyłam plamkę na bieliznie a o 3-55 miałam małą na brzusiu, doptarłam z rozwarciem na 7 palców, bez bólów, no po przebicu pęchcerza, zaczęło się, bolało jkaby ktoś walił mnie po plecach bolkiem, dostałam gaz, ale zero poprawy, a bólów partych nie czułąm, w sensie nie bolało, także życzę sobie 2 takiego porodu, trochę się boję,żebym nie zaczęła rodzić w aucie, do szpitala jadę 30 min, a podobno drugi poród trwa szybcjie. Jeśli będę miałą się męczyć dłużej, a akcja porodowa pozwoli no zzo, oczywiście wezmę, podobno w moim szpitalu jest nieodpłatne i podawane każdej rodzącej, według zapewnieni mojej gin, ale wto nie wierzę, biorę portfel wypchany i jak coś m ma latać i załatwiać, chce godziwie urodzić. Moja przyjaciólka rodziła z zzo, a jest gorsza panikarą niż ja Ona mdleje na widok krwi, bardzo się bała porodu, a z zzo, powiedziała, ze może rodzić codziennie, zero bólu a parte czuła jakby ktoś jej naciskał na pachwiny, także super sprawa. Po co się męczyć.

to ty 3h rodzilas ?? niezle !!

ja jak by tak patrzec to od przyjazdu do szpitala do urodzenia agaty minelo niecale 5h ...

sarenko ja mam czasem takie uczucie jak wstane jak by mi mialo dziecko wypasc !!!

Kochane moje ja też miałam zzo. I tak jak mi powiedziała położna w szpitalu każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na to znieczulenie.
Mnie np. głowa nie bolała ale rzygałam jak kot a do tego jeszcze strasznie mnie nogi swędziały tak jakbym miała uczulenie. Po paru godzinach przeszło.
I mimo tych niedogodności w tej chwili teraz tez już mam w dokumentacji szpitalnej zapisane ze mają mi podać zzo.

Margo i dobrze slyszalam ze nie ma porownania porod bez a ze znieczuleniem. Parte tak sie czuje cudownie hehe. Ale to pikuś w porownaniu do przecjodzenia glowki przez kanal ....

Nathani nie wiem jak się odczuwa przechodzenie główki przez kanał bo mój poród skończył się cesarka.
Ale napewno bóle parte zmieniają się łagodniejsze po tym znieczuleniu :)

reklama
Ja tam partych nie wspominam zle az bardzo - bardziej boje sie rozwierajacych szyjke - bo ostatnio byla masakara i wlasnie mam nadzieje ze ytym razem bedzie bedzie szybciej.
A uslyszec slowa na wizycie kontrolnej 'ale pani ma juz 6 cm, prosze do szpitala jechac' .... - tak jak to miala siostrzenica.. MARZENIE :D

Do góry