reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Gąsko, moja siostra miała całą ciąże takie wyniki i lekarz nic nie zlecał (ąż do momentu kiedy jej pokazało 50 w 39tc) więc może nie jest to bardzo niepokojące. Na pewno warto się z tym zgłosić no swoejgo lekarza, chociażby po to żeby się uspokoić :)

reklama
No ja tez od dzisiaj zaczynam z woda, a jutro kupnie zurawine i może pow torze to badanie za tydzień lub dwa i zobaczymy czy będzie lepiej.

Lasotka, dziękuję :-) wizytę mam dopiero 13.11 wiec powtorze badanie do tego czasu.

Ostatnia edycja:
Emotion_sickness, w sobote.potwierdzilam , ze moja ciaza jest.na 90% mlodsza o 2 do 2,5 tygodnia niz powinna. Jutro bedziemy szukac zarodka, tydzien temu byl tylko pecherzyk i chyba zoltko.

Mam oczywiscie obawy, ze to puste jajo i jesli tak jest to nic nie poradze, ale jestem dobrej mysli.

Emotion_sickness, w sobote.potwierdzilam , ze moja ciaza jest.na 90% mlodsza o 2 do 2,5 tygodnia niz powinna. Jutro bedziemy szukac zarodka, tydzien temu byl tylko pecherzyk i chyba zoltko.

Mam oczywiscie obawy, ze to puste jajo i jesli tak jest to nic nie poradze, ale jestem dobrej mysli.
3mam kxiuki, bedzie dobrze :)

Gąska- słuchaj ja miałam nielioczne bakterie, piłam soki z żurowany, żurawine suszoną jadła i żuravit i zobaczymy, jeszcze nie wiadomo co pokarzę, pewnie w poniedziałek dostanę zlecenia na badania to napisze co i jak. Słuchaj jeśli Ciebie piecze przy siusianiu to może zrób sobie posiew moczu wtedy włączą Ci antybiotyk i będzie po sprawie, bo gorsze bakterie niż antybiotyk. C do fosforanów, to chyba nic strasznego bo mała to miała po lekach lub szpinaku. Także głowa do góry i jak coś posiew moczu zrób wtedy wyjdzie czy bakterie są faktycznie czy to zanieczyszczenie próbkli moczu a teraz wszytsko co żurawinowe. Mi się chyba robi stan zapalny bo mam takie upławy lekko żóltawe albo mi się zdaje, no zobaczę w poniedziałek, w tamtej ciąży miałam grzybka, więc teraz też to możliwe, hormony zmiana ph i mogło się coś przyplątać.
Dobra idę usypiać młodą bo jęczy

Sarenka ​wlasnie nie piecze mnie nic, nie odczuwam rzadnego dyskomfortu, wiec póki co zurawinke popijam i wodę w dużych ilosciach :-) zobaczymy czy beda lepsze wyniki

Ok, więc jestem :)

Jesteśmy w zasadzie... bo jest nas dwoje :) Mamy dwa piękne pracujące serca - moje, dorosłe i Dzidzi - maleńkie, ale jak dzwon!!! Jak zobaczyłam to się pobeczałam! I mój M. płakał! Jezu, co za emocje!!!

Dzidzia_cala2_2013-10-26 12.jpgDzidzia_serduszko_2013_10-26.jpg

Cudowny spokój... teraz tak się dobrze czuję :)

Mam zmienionego Dupka na dawkowanie 2x2 (z 3x1) i zwolnienie z powodu mdłości (wymiotowałam przed wizytą...). Ciąża wg OM 9t1d, a wg badania doktor mówi, że 6 t3d. Dostałam wszelkie skierowania (wszystkie toxo, rubelle, morfologie, glukozy i kiły itp.).

Bardzo fajny lekarz (Warszawa - jakby ktoś chciał mogę dać namiar). Koleżanka w styczniu rodzi, prowadzi u niego ciążę i jest zadowolona. Dlatego tam poszłam... :)

W końcu się uspokoiłam.... moje maleństwo żyje, rośnie, cudnie.... tydzień temu pęcherzyk miał 5 mm, a teraz ma o wiele wiele więcej!!! Jest gigantyczny! :)

Nie wiem, czy nie przez pomyłkę, ale doktor wpisał CRL 42 mm, jak już to CRL 4,2 mm a GS (pęcherzyk) 42 mm, choć też mi się nie wydaje. Raczej zarodek 4,2 mm :) Serce bijące tak pięknie...

No, to już jest ok :) Rośnij mi piękny!!!

Załączniki

• Dzidzia_cala2_2013-10-26 12.jpg
    Dzidzia_cala2_2013-10-26 12.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 74
  • Dzidzia_serduszko_2013_10-26.jpg
    Dzidzia_serduszko_2013_10-26.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 76
reklama
mea_osi mika.k - bo ja piszę, że chyba doktór przecinek pominął - miało być chyba 4,2 mm zarodek (CRL czyli ciemniowo-siedzeniowa wysokość) albo miał być GS (średnica pęcherzyka) 42 mm - to by się zgadzało, że pęcherzyk 42 mm i niecałe pół cm zarodek.

Także myślę, że po prostu się machnął :) Mówił o wymiarach, niecałe pół centymetra... i pięknie serce biło.

Wg OM mam 9 t 1 d, a wg badań (hormonów i usg - juź 3x) to jest 6 t 3 d.
Ja jestem otyła, więc lekarze biorą poprawkę, że ciąża troszeczkę inaczej się może rozwijać - delikatnie opóźniona a potem baaardzo nadrabia. Taki urok kobit z dużą nagwagą, tak mi wytłumaczono.

Poza tym ja musiałam mieć owulację na koniec września, bo 7 października miałam jeszcze negatywne testy.

Strasznie bałam się pustego jaja.... ale teraz się już czuję dobrze. Spokojnie :)

Do góry