reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Byłam w środę na pierwszej wizycie.Jestem faktycznie w ciąży TP 17.06 .Ciąża wygląda na 5/6 tyg.ale niestety jest krwiak i odklejanie kosmówki.Dostałam luteine i zwolnienie z pracy.

reklama
Misio123 to koniecznie odpoczywaj. Krwiaczki czesto sie wchlaniaja, a kosmowka moze nie tyle sie odkleja, co byc moze nie jest jeszcze dobrze wklejona. Krwiak to byc moze.pekniete naczynko w procesie implantacji, krora jeszcze sie nie.zakonczyla. Trzymam kciuki :)

Powiem tak...(.....)

Zrobilam sie madra, bo mam kontakt z pewna pania dr. ktora jest.normalnym czlowiekiem, mowiacym o.wszystkim.a.nie straszacym... Niestety prowadzic mnie nie moze, ale moze wspierac :)
Alex i widze przy okazjii pozytywne emocje plynace w kierunku wszystkich :)
Az to normalnie dziwne ze jako tako okres mialysmy tak samo, a 2 tyg pozniej masz termin w sumie, heh

Byłam w środę na pierwszej wizycie.Jestem faktycznie w ciąży TP 17.06 .Ciąża wygląda na 5/6 tyg.ale niestety jest krwiak i odklejanie kosmówki.Dostałam luteine i zwolnienie z pracy.
Bardzo się martwię ,bo przy dwójce dzieci ciężko jest odpoczywać.
misio dobre wiesci :)
Tak jak powiedziala Alex to moze sie jeszcze nie 'przykleila' kosmowka. U mnie lekarz powiedzial wlasnie ze tak moze byc [tez mialam odklejona i krwiaka].
Choc w moim przypadku na 1rwszym USG bylo wszystko w porzadku, wiec moze cos 'dzwiglam' itp [narazie tez leze jak tylko moge].
Wiem ze ciezko, sama mam core roczna. Ale jak idzie a drzemke czy cos to wtedy korzystam, jak inne dziewczyny mowily ze robia, przebieram ja na kocu na ziemi, karmie tez [zeby nie dzwigac] jak chce na raczki to lapie ja za raczki i tak sie porszamy z miejsca nie miejsce [jeszcze boi sie puscic sama do chodzenia] i jakos znajduje kmpromisy na wszystko :)
3m sie cieplo :)

Mika gratuluje udanej wizyty :-)
Dziewczyny ja odebralam właśnie wyniki i troszkę się zmartwilam :-( mam podwyższona liczbę leukocytów ( 12,1 - norma jest 4.0-10,2) granulocytow 8,2 - norma 2,0-7,8. Wyczytalam gdzieś ze może być to w niewielkim stopniu podwyższone, ale czy na pewno? No i z moczem też bez szału jest metny, pH 7, ma nieliczne bakterie, pojedyncze na błonki i dość liczne fosforany bezpostaciowe, pozostałe wartości są w normie. O czym to może świadczyć? Toxo i WR na szczęście w porządku.

misio, W ciąży z Hanulkiem ok 7tc moja lekarka tez zauważyła krwiaka, ale bardzo szybko się wchłonął. Uszy do góry, będzie dobrze

Gąsko, moja siosrta miała podobny problem, zwłaszcza pod koniec ciąży. Miała dostać antybiotyki na nerki i w ogóle zapowiadało się groźnie. Przyjeli ją na badania do szpitala 17.03, zrobili jej badania i nic nie wykryli. 19tego miała wychodzić do domu ale badający lekarz stwierdził że nie ma sensu bo zaczyna rodzić - moja siostra w szoku, bo nic nie czuła, a faktycznie po 4h zaczęły się skurcze i tego dnia urodziła córeczkę to byl 39tc :)
Koniec końców okazało się, że źle pobierała próbki do badania. Powtórz je.
Mi tez w pierwszej ciąży wychodziły cuda, bo nei miała pojęcia, ze przed oddaniem siku musze się umyć, i brać do badania środkowy strumień.
Jeżeli wyniki będą wciąż złe - do lekarza.

Ostatnia edycja:
Lasotka właśnie chodzi o to że ja się podmylam przed i środkowy strumień użył am jako próbkę :-( wyczytalam gdzieś ze jeżeli nie odczuwa się pieczenia,swedzenia czy bólu przy oddawaniu moczu to żeby się nie martwić.
Emotion podobno na poprawę moczu trzeba dużo pić i w zurawine się zaopatrzyć

reklama
Do góry