reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Alex - świetnie :) Jutro koniecznie pochwal się zdjęciem maleństwa :)

Anno - Gratuluję!!!! Ale piękne bąbelki :-) Lekarz pewnie ma rację i za tydzień będą dwa serduszka:-)

Anna! Ale piękne dwa cudeńka :) Ciekawe co u mnie... jeden to już dla mnie cud i dar od Boga, a dwa... oszalałabym, tylko kto by to nakarmił? :)
My to klasa średnia - mąż (prawie mąż, ale nazwijmy go mężem) zarabia sporo, ale niestety odpowiadamy za błędy z przeszłości i za byłe żony i mężów spłacając ich długi... więc trochę ubywa i ciężko czasem. Ale wczoraj sobie powiedziałam i dzisiaj sobie powtórzyłam, że cholera - dobrze się stało, dobrze się dzieje, bo kiedy???
Mam 26 lat - Będę mieć 44 jak moje dziecko będzie dorosłe. Na co mam czekać?

Najbardziej to sie cieszę,że ja jestem zdrowa... tak się bałam, że nie zajdę...

W styczniu miałam usuwany polip endometrialny i tak mnie od tego stycznia już w ogóle straszyli i kazali te pigułki brać...

Anna gratuluję!!:) ja idę na wizytę w piątek- mam nadzieję, że u maleństwa wszystko ok i że usłyszę jego bijące serduszko:)

....boziu dawno sie tak nie stresowalam ... tez sie naslucham o tym ile waze i ze nie powinnam wlasciwie nic jesc ... kiedy tak sie nei da !!!! trzymajcie kciuki ... to juz prawie 7 tydzie - jak myslicie bedzie juz widac serduszko ??
mea_osi teraz musisz jesc dobrze zeby dzidzia nie miala problemow,
kolezanki syn po poodzie musial zostac w szpitalu 2 tyg z problemami cukrzycowymi bo sie odchudzala.
Najlepiej isc do dietetyka i on ci pomoze, albo poczytac o diecie np. cukrzycowej [sama przegladalam - szczerze to taki zdrowy jadlospis] i starac sie zdrowo odzywiac.

Nie wiecie po co robi się progesteron?.
To takie troche standardowe badanie w trakcie ciazy - on pomaga utrzymac sie ciazy

Nie widziałam dziecka, ani serduszka... ale za to widziałam dwa pęcherzyki :-D (....) A tu moje USG:
Zobacz załącznik 588048
anna_ gratuluje 2 kruszynek :)

trzymam kciuki za kolejne wizytujace :)
Ja dzis po wstenych badaniach ogolnych, mocz morologia cukier,
co tam pozniej zleci to 'dorobie' :)

EDIT ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
kochane dzis robialm sobie badanie glukozy,
powiedzcie mi cz y 'lyk grysiku' mogl sfalszowac wynik ?
[doslownie rano sie zapomnialam i lyklam grysiku [kaszka manna z bobovity - bez dodatku cukru]
corki zeby sprawdzic czy dosc cieply]

Ostatnia edycja:
emotion_sickness myślę, że tak - choć niewiele, ale mógł. Nie powinno się też pić nic, żeby nie rozcieńczyć krwi... zawsze piłam, dopóki nie okrzaniła mnie Pani poborowa od krwi w mojej przychodni.

emotion - mój narzeczony jest cukrzykiem typu I i gdy spytałam czy łyk kaszy manny mógł zmienić wynik, powiedział, że oczywiście. To, że coś nie ma w sobie saharozy, nie znaczy, że jest bez cukrów. Laktoza (mleko) jest cukrem, a sama kasza manna jest węglowodanem, czyli masz 2 główne składniki wpływające na poziom glukozy we krwi. Cukier koniecznie trzeba badać na czczo - czyli minimum 6 godzin bez jedzenia.

anna - podwójne gratulacje!! Ale Ci zazdroszczę!!

Co do moich badań: mam pęcherzyk o średnicy 0,4 cm z efektem "halo" i nic tu się nie odkleja. Plamienie nie wiadomo skąd się bierze. Mam czekać i nie szperać w internecie. I przyjść za 3-4 tygodnie :-D I zaufać Opatrzności. I mimo mocno rosnącej bety mam jeden pęcherzyk ;-)

reklama
Do góry