reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
3d to nieruchomy obraz w trzech wymiarach, a 4d to rejestrowanie w czasie rzeczywistym tego obrazu 3d, czyli właśnie jak filmik. W praktyce, to lekarz włącza obraz 4d kilka razy w ciągu badania i pokazuje się taki filmik ruszającego się dzieciaczka jak z plasteliny trochę;)

Gratuluje wszystkim, które już wiedzą kogo noszą pod serduszkiem!:)
Jeśli chodzi o glukozę to i ja na następną wizytę mam mieć zrobioną, czyli 5 marca.
Ja niestety nie wyraźne mam zdjęcia mojego bombelka, nie wiem czemu niby babeczka ma nowy sprzęt, a i tak kiepsko widać.

Ja wczoraj miałam możliwość zrobić USG i widziałam mojego Skarbka, jego bijące serduszko i jak sobie machał rączkami i nóżkami, od razu się uspokoiłam, jestem taka szczęśliwa jak go widzę i jak czuję codziennie to oczywiście też:-)
trzymam kciuki za te co dzisiaj mają wizyty :)

Ja wczoraj miałam możliwość zrobić USG i widziałam mojego Skarbka, jego bijące serduszko i jak sobie machał rączkami i nóżkami, od razu się uspokoiłam, jestem taka szczęśliwa jak go widzę i jak czuję codziennie to oczywiście też:-)
trzymam kciuki za te co dzisiaj mają wizyty :)

Klaudyna gratuluje :)

gratulacje wizyt:)

Ktoras miala dzisiaj miec randke z lekarzem?? D
A 3d od 4d czym sie rozni?

ja dzis mialam randke u mojego gina;P
odebralam wczesniej wyniki krwi, wszystko ladnie, obciazenie glukoza tez. gin sie troche zaniepokoil moja szyjka w badaniu "ręcznym", ale na usg powiedzial, ze wszystko jest ok.

trzymam kciuki za kolejne wizyty, brzuchatki!!! &&&!!

edit: w zasadzie swoja randke powinnam opisac tak:
weszlam do niego, jak zwykle niesmialo... porozmawialismy troche, zrobilo sie milo. poprosil mnie zebym sie rozebrala.... rozchylilam przed nim nogi, on zaczal swoja robote palcami, po czym wszedl we mnie swoja sonda. oczywiscie w prezerwatywie. potem jeszcze poglaskal mnie po brzuchu sonda. ubralam sie. na koniec jeszcze chwila rozmowy o tym jak bylo i umowilismy sie na nastepne spotkanie... wyszlam, a za drzwiami czekal juz moj mąż. przytulil mnie, pocalowal i poszlismy na obiad. ;)

Ostatnia edycja:
Haha, pAnna to randka podwójna, bardzo udana :)

Ja mam kobiete prowadzącą wiec o randce nie ma mowy, ale bylismy w czwórkę. Podwójna randka.
A tak na serio - córcia chciała zobaczyć jak wygląda USG i stwierdziła, że inaczej niż w tv - bo tam smarują głowicę żelem a Pani doktor smarowała mi brzuch. Córa była bardzo zainteresowana ale chyba bardzoiej samym gabinetem niż braciszkiem :)

Poza tym mrofologie i mocz mam ok, wierc nie wiem z czego to osłabienie - nie moge wyjsc z domu rano i na czczo.
Luteine mam odstawić, bo szyjka ładna 4 cm, i tylko doraznie w przypadku twardnienia nospa. Nie wiem jak ja tą glukoze na czczo przezyje i to 2 h - mam nadzieje ze nie padnę.

reklama
Do góry