reklama
pAnna
Aktywna w BB
gratuluje wszystkich wizyt
my wczoraj mielismy połówkowe. z dzidzia wszystko ok, wszystko na swoim miejscu i wszystko zdrowe z wymiarow jest tylko o tydzien mlodsza. no i potwierdzilo sie, ze bedzie dziewczyna pani dr powiedziala, ze "nic nie odstaje" ;P i powiedziala tez, ze jestem bardzo dobrym medium ultrasonograficznym, bo wszystko pieknie widac jak u malo kogo i mała waży niecale 500g
a dzis mnie kłuli, mialam robiona glukoze. ohydztwo!!! chociaz lubie slodkie, ale to bylo takie mdle! troche mnie na wymioty zbieralo, ale wytrzymalam wyniki odbiore przed nast wizyta u mojego gin, czyli w piatek. smieje sie, ze ide na walentynkowa randke do ginekologa;P eh, ale bedzie romantycznie
zdrówka, dziewczyny!!!
my wczoraj mielismy połówkowe. z dzidzia wszystko ok, wszystko na swoim miejscu i wszystko zdrowe z wymiarow jest tylko o tydzien mlodsza. no i potwierdzilo sie, ze bedzie dziewczyna pani dr powiedziala, ze "nic nie odstaje" ;P i powiedziala tez, ze jestem bardzo dobrym medium ultrasonograficznym, bo wszystko pieknie widac jak u malo kogo i mała waży niecale 500g
a dzis mnie kłuli, mialam robiona glukoze. ohydztwo!!! chociaz lubie slodkie, ale to bylo takie mdle! troche mnie na wymioty zbieralo, ale wytrzymalam wyniki odbiore przed nast wizyta u mojego gin, czyli w piatek. smieje sie, ze ide na walentynkowa randke do ginekologa;P eh, ale bedzie romantycznie
zdrówka, dziewczyny!!!
Dziekuje wam
Ja mam glukoze na 24 marca wyznaczona ale okazuje sie ze do picia jest lucozada wiec spokojnie ide bo lubie
Teraz bardziej martwi mnie ze tak rozwazaja cc skoro ostatnio mialam cc I nie wiem czy dobrze zrobilam ze chce sprobowac naturalnie kiedy jest ryzyko ze rana sie rozejdzie I beda ciac emergency hmm musze poczytac troszke o tym chyba..
Ja mam glukoze na 24 marca wyznaczona ale okazuje sie ze do picia jest lucozada wiec spokojnie ide bo lubie
Teraz bardziej martwi mnie ze tak rozwazaja cc skoro ostatnio mialam cc I nie wiem czy dobrze zrobilam ze chce sprobowac naturalnie kiedy jest ryzyko ze rana sie rozejdzie I beda ciac emergency hmm musze poczytac troszke o tym chyba..
izabela...
Fanka BB :)
irka, kaira, panna, gratuluję :-)
_koRba_
O Ty bestio u mnie ni bylo na ekranie tylko wymiary jak mierzyla. Widze , ze jednak dali ci skierowanie na obciazenie .ja teraz bede robila w polsce zobaczymy. Ja tez mam takie zdjecia dostalam chyba 8 tym razem poprzednio 6. W pl tyle nie dawali , ale za to praktycznie na kazdej wizycie miakam usg a tu tylko standardowo sa 2 usg wiec co sie dziwic ze tyle fotek daja a brali jakas oplate od Ciebie za fotki? Gratuluje udanych wizytkorba widzialam na ekranie
Oj korba ja to dzis mialam scan od 10.45 do 12.30 z 2 przerwami tak sprawdzali :0 !! Wszystko bylo ok tylko czekal az zoladek sie napelni I podlaczali mnie co chwile, ale wszystko sie robi zeby miec pewnosc ze jest ok, ja dostalam 7chyba fotek I placilam £5
Nast usg planuje 4d za ok 8 tyg. I na tym koniec...mysle intensywnie co robic z porodem cc czy ryzykowac naturalny porod
Nast usg planuje 4d za ok 8 tyg. I na tym koniec...mysle intensywnie co robic z porodem cc czy ryzykowac naturalny porod
klaudynaaa
dziewczyny robilyscie prenatalne?
ja miałam w 12 tyg ciązy, mój ginekolog, powiedział, że mam się zapisać.
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i dobrych wieści, ja mam na następnej wizycie dostać skierowanie na tą glukozę, więc za jakieś 3 tyg mnie to czeka;/
ciastkozkremem
mama Ignasia
Wracam właśnie z usg połówkowego i wszystko ładnie wygląda. Podobno, bo mi lekarz nic nie pokazał, tylko wyśle do gina prowadzącego.
Ale ku memy zaskoczeniu nagle jestem 2tyg do przodu z ciążą
Możliwe to? Myślicie, że mi synek nagle w miesiąc urósł aż tyle? Robiłam usg prywatnie dokładnie miesiąc temu i tam wychodziło, że teraz jest 22 tydzień, a ten mi mówi, że już 24. Dodatkowo wszystkie poprzednie usg też potwierdzały ten poprzedni termin. Może się teraz pomylił?
Możliwe to? Myślicie, że mi synek nagle w miesiąc urósł aż tyle? Robiłam usg prywatnie dokładnie miesiąc temu i tam wychodziło, że teraz jest 22 tydzień, a ten mi mówi, że już 24. Dodatkowo wszystkie poprzednie usg też potwierdzały ten poprzedni termin. Może się teraz pomylił?
reklama
kolorlove
Wracam właśnie z usg połówkowego i wszystko ładnie wygląda. Podobno, bo mi lekarz nic nie pokazał, tylko wyśle do gina prowadzącego.
To dobrze, że wszystko ok! Z tego co się orientuję, to wiek dziecka i tydzień ciąży najlepiej określić na pierwszym USG w okolicach 13 tygodnia, bo później każde dziecko rośnie już indywidualnie, więc stąd też może skok o 2 tygodnie, bo dzieciaczek szybko rośnie