reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
gratuluje wszystkich wizyt:)

my wczoraj mielismy połówkowe. z dzidzia wszystko ok, wszystko na swoim miejscu i wszystko zdrowe:) z wymiarow jest tylko o tydzien mlodsza. no i potwierdzilo sie, ze bedzie dziewczyna:) pani dr powiedziala, ze "nic nie odstaje" ;P i powiedziala tez, ze jestem bardzo dobrym medium ultrasonograficznym, bo wszystko pieknie widac jak u malo kogo:) i mała waży niecale 500g:)

a dzis mnie kłuli, mialam robiona glukoze. ohydztwo!!! chociaz lubie slodkie, ale to bylo takie mdle! troche mnie na wymioty zbieralo, ale wytrzymalam:) wyniki odbiore przed nast wizyta u mojego gin, czyli w piatek. smieje sie, ze ide na walentynkowa randke do ginekologa;P eh, ale bedzie romantycznie;)

zdrówka, dziewczyny!!! :)

Dziekuje wam :)

Ja mam glukoze na 24 marca wyznaczona ale okazuje sie ze do picia jest lucozada wiec spokojnie ide bo lubie:)

Teraz bardziej martwi mnie ze tak rozwazaja cc skoro ostatnio mialam cc I nie wiem czy dobrze zrobilam ze chce sprobowac naturalnie kiedy jest ryzyko ze rana sie rozejdzie I beda ciac emergency hmm musze poczytac troszke o tym chyba..

korba widzialam na ekranie :)
O Ty bestio u mnie ni bylo na ekranie tylko wymiary jak mierzyla. Widze , ze jednak dali ci skierowanie na obciazenie .ja teraz bede robila w polsce zobaczymy. Ja tez mam takie zdjecia dostalam chyba 8 tym razem poprzednio 6. W pl tyle nie dawali , ale za to praktycznie na kazdej wizycie miakam usg a tu tylko standardowo sa 2 usg wiec co sie dziwic ze tyle fotek daja ;) a brali jakas oplate od Ciebie za fotki? Gratuluje udanych wizyt ;)

Oj korba ja to dzis mialam scan od 10.45 do 12.30 z 2 przerwami tak sprawdzali :0 !! Wszystko bylo ok tylko czekal az zoladek sie napelni I podlaczali mnie co chwile, ale wszystko sie robi zeby miec pewnosc ze jest ok, ja dostalam 7chyba fotek I placilam £5 :)
Nast usg planuje 4d za ok 8 tyg. I na tym koniec...mysle intensywnie co robic z porodem cc czy ryzykowac naturalny porod

Wracam właśnie z usg połówkowego i wszystko ładnie wygląda. Podobno, bo mi lekarz nic nie pokazał, tylko wyśle do gina prowadzącego.
Ale ku memy zaskoczeniu nagle jestem 2tyg do przodu z ciążą:szok:
Możliwe to? Myślicie, że mi synek nagle w miesiąc urósł aż tyle? Robiłam usg prywatnie dokładnie miesiąc temu i tam wychodziło, że teraz jest 22 tydzień, a ten mi mówi, że już 24. Dodatkowo wszystkie poprzednie usg też potwierdzały ten poprzedni termin. Może się teraz pomylił?

reklama
Wracam właśnie z usg połówkowego i wszystko ładnie wygląda. Podobno, bo mi lekarz nic nie pokazał, tylko wyśle do gina prowadzącego.
Ale ku memy zaskoczeniu nagle jestem 2tyg do przodu z ciążą:szok:
Możliwe to? Myślicie, że mi synek nagle w miesiąc urósł aż tyle? Robiłam usg prywatnie dokładnie miesiąc temu i tam wychodziło, że teraz jest 22 tydzień, a ten mi mówi, że już 24. Dodatkowo wszystkie poprzednie usg też potwierdzały ten poprzedni termin. Może się teraz pomylił?

To dobrze, że wszystko ok! Z tego co się orientuję, to wiek dziecka i tydzień ciąży najlepiej określić na pierwszym USG w okolicach 13 tygodnia, bo później każde dziecko rośnie już indywidualnie, więc stąd też może skok o 2 tygodnie, bo dzieciaczek szybko rośnie :)

Do góry