reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Hej dziewczyny
A nie dostałyście badań na cytomegalię? To coś takiego jak toxoplazmoza tak mi wyjaśniałą koleżanka. W ciąży wykryto że przechodziła, nawet nie wie kiedy, musiała sobie zrobić dtugi test czy jest w trakcie przechodzenie i na szczęscie nie była. Natomiast jej znajoma przechodziła cytomegalię w czasie ciąży nie chcę straszyć:( ale okazało się że przez to płód jest strasznie obicążony genetycznie, dostała infomacje , że dziecko urodzi się z zespołem downa i nie wiadomo czy nie będzie miało rozszczepu kręgosłupa, zdecytowała urodzić. Jednak podczas następnej wizyty lekarz powiedział, że nie da urodzić tego dziecka, podobno miało po trzy nóżki i ręce, wywołali poród i było po wszytskim:( ja zrobię tą cytomegalię napewno.
A dziś miałam iść do lekarza, wstałam rano i poczułam się lepiej więc stwierdziłam ze nie idę i błąd bo teraz znów kiepsko. No mniej kaszle to fakt ale ten katar zatoki i znów gardło. Ale ogólnie samopoczucie lepsze. Tylo ja mądra też wyczytłąma w google że przeziębienia są niebezpiecznie w I trymestrze.

Dziekuje :)

jesli chodzi o badania to mam zrobic :
z obowiazkowych: morf, mocz, WR (odczyn Wassermana -choroby weneryczne), HBS (wirusowe zap. watroby), HIV
i dodatkowe toksoplazmoza, CMV (cytomegalia), HCV (wir. zap. watroby typ. C),

Biedroneczko gratuluję udanej wizyty :)

Ja mam do wykonania :
-morfologia
-mocz
-glukoza na czczo
-WR
-grupa krwi i przeciwciała
-Toxo IgM
-Toxo IgG
-HIV
-Różyczka IgG
-CMV

A wiec melduje, że my po wizycie :)
Wszystko w porzadku, ciaza umiejscowiona prawidłowo :) pecherzyk piekny a w nim malutka fosoleczka 0,28cm.
Wiek ciazy idealny z OM czyli 6tyg na razie jeszcze nie widzialam serduszka (ale jeszcze czas)
Termin porodu 12.06.2014
I caaaala lista badan :)

Dodam zeby uspokoic plamiacve mamusie....wczoraj dostalam plamienia, kolor kawa z mlekiem i rozowe lekarz stwierdzil ze na tym etapioe to normalne i niue przejmowac sie :) tylko krwe zywa budzi niepokoj..... Dostalam Luteina profilaktycznie (po poronieniu i krwotoku w drugiej ciazy) i normalnie mam funkcjonowac :)

Biedroneczka ja też byłam wczoraj u lekarza,mój maluszek ma dokłądnie te same wymiary,też szósty tydzień i też serduszka jeszcze nie widziałam bo podobno to troszkę za wcześnie.Za dwa tyg idę do mojej lekarki do szpitala na dyżur to powiedziała,że serducho już będzie widoczne.Tak się wczoraj wystraszyłam z tym serduszkiem że szok,ale po Twojej wypowiedzi odetchnęłam:-)

reklama
Karolq8 widzę że ty z ZG, masz już wybranego lekarza u którego będziesz prowadzić ciążę? Ja z chłopcami chodziłam do lekarza w miejscowości w której mieszkam (okolice ZG) ale po tym co mnie spotkało wszystkich tamtych lekarzy omijam szerokim łukiem... a teraz jeżeli się udało, to tym razem będę prowadzić ciążę u ordynatora naszego szpitala w ZG.

EDIT:

BETA 12 dpo 55,91
laugh.gif

W poniedziałek powtórzę - oby pięknie przyrosła!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry