reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Błonka kochana, uspokój się i zaczekaj na opinię lekarza, kiedy idziesz? jutro? ja się nie znam na tych wynikach, też mialam robioną awidnośc na coś tam juz nie pamiętam na co, wiem że miałam wysoką 69,5 i że to było bardzo dobrze, bo to znaczylo ze przechodzilam tę chorobę jako dziecko.

Blonka a jakie jest igm? Ja tez mam igg dodatnie, ale igm mam ujemne, co oznacza że przechodziłam to w przeszłości i organizm wytworzyl przeciwciała, a jeżeli chodzi o awidność:

- wysoka awidność IgG: infekcja „starsza” niż 3 miesiące
- niska awidność IgG: infekcja „młodsza” niż 3 miesiące

Ostatnia edycja:
mam wyniki!!! te z cytomegali, teraz przyszly...... płakac m isie chce, nie wiem.. wychodzi na to ze mam cytomegalie!!
wynik z awidności wyszedł 0-81 a normy <0,40 niska awidnosc >= wysoka awidnosc
a CMV IgG wyszło 41 co oznacza wynik dodatni

nie wiem co myslec troche mnie to przeraża...

Błonka ile Ci wyszło % w awidności? znalazłam moj wynik, to była cytomegalia, 69,5% znaczy dobry wynik, cytomegalia przechodzona w dzieciństwie. u mnie jest napisane ze poniżej 45% jest niska awidność, więc jesli masz 41 % z teog co widzę to pewnie zleca kolejne badania i zaleca Ci jakieś lecznie, ale nie denerwuj się kochana :) zobaczymy co lekarz powie

Ostatnia edycja:
nie mam w procentach nic...
dzwonilam do lekarki i patrzyla na wynik jeszcze z IgM i mowila ze nie jest az tak zle bo tamto wyszlo na granicy a mam przeciwciala i ze zarazenie dziecka jest małe

nie mam w procentach nic...
dzwonilam do lekarki i patrzyla na wynik jeszcze z IgM i mowila ze nie jest az tak zle bo tamto wyszlo na granicy a mam przeciwciala i ze zarazenie dziecka jest małe

No to dobry news... :-) bedzie dobrze. Pewnie będziesz musiała powtarzać tą awidnosc do końca ciazy, żeby kontrolować.

Blonka pczekaj co lekarz powie. Nie denerwuj sie bo to
nie pomize. A jak dostalas wyniki to mowili ci cis konkretnego w labolatorium ?

Gratuleje wszystkim dzisiejszych wizyt. - nie malam jak wczesniej bo cora sie do wody darla :-)

Mea ja wlasnid ne popatylam sobie, wiem z mi wyzedl -2 dni /14tydz4dzien/ wiec w miare tak jak mam. Wogule nie pomyslalam zeby dopytac :-)

reklama
Do góry