reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

emotion, skodzia gratulacje :-) emotion, łożyskiem się nie martw na tym etapie ciąży, ja też mam nisko, ale od ostatniej wizyty trochę się już podniosło, a biorę na to duphaston
błonka, ja również nie pomogę, ale trzymam kciuki za dobre wieści od lekarza na wizycie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
gratuluje udanych wizyt!
błonka nie martw się dobrze że gin Cie trochę uspokoiła. Jednak to duży plus mieć kontakt ze swoim lekarzem.

ja dzisiaj wizytuję, mam nadzieję, że wszystkie pomiary wyjdą ok. W pierwszej ciązy nie stresowałam się tak przed badaniami, ale to chyba z niewiedzy, co by było gdyby wyszły źle. Teraz jest zupełnie inaczej. Całkiem inna ta ciąża. Dobrze, że małż będzie ze mną bo chyba bym ocipiała z nerwów

no i ja jestem po wizycie..:)
Pan Doktorek potwierdził wyniki testu pappa, że wszystko bardzo dobrze :) zbadał, powiedział, że szyjka git długa itd itd.. jak ja lubię te wizyty on dziala na mnie kojąco, ma tyle spokoju w sobie. Dziś rozbawiłam go do łez, gdy na początku wizyty wyjełam tel i mowie: Panie Doktorze, otworzę notatnik w telfonie gdyz zapisałam sobie tam pytania do Pana" no i padł ze śmiechu zwłaszcza gdy pierwszym pytaniem okazało się: kiedy możemy wrócić do seksu? :))) odpowiadał cierpliwe na moje pytania, wyszłam spokojna i z niecierpliwością czekam na nastepny czwartek i USG zobaczę dzidzi przed świętami, może pokaze co tam ma między nóżkami :))

Gratulacje!!!!:-)

U nas wszystko ok, dzidzia ma 8 ? Cm? Niepopatrzylam dobrze :-D
Lekrz mowil ze 'malo zaineresowana ze kukamy, w nosie dlubie'
Bylo widac jak smiga raczka od brzuszka do buski co chwila.

Plci nie dalo rady okreslic - lek otwarcie powiedzial ze ma slab sprzet.
Zmierzyl NT i kosc nosowa. NT - 1,9 /nie mowilam mu nawet ze juz mialam prenatalne/

Aha luteine jeszcze conajmniej 4 tyg.

Mam b nisko lozysko i mowi z mozze byc problemem - ale jeszcze czas i moze sie podnies/moze dlatego t lutein@/

Sorki ze tak nieskladnie ale pisze zybko zanim core wykapie zebysie sie nie martwily :-)

Zobacz załącznik 598693Zobacz załącznik 598694

Emotion gratuluje udane wizyty- fajny Bąbel :-) łożysko na pewno się podniesie &&&&

Gratulacje Wam wizyt :*

U mnie wsio okej, schudłam od poprzedniej wizyty, 2,3kg na plusie od startu. Wszystko ładnie rozpulchnione, lekarz się śmiał że prezent dla męża na gwiazdkę jest :tak: Wyniki moczu jak u nastolatki, w końcu poprawnie zrobione. Mam brać magnez i cyclo 3 na efekt ciężkich nóg, w połowie stycznia USG połówkowe. Przyznam, że trochę się cykałam przed tą wizytą, bo jakaś niespokojna ostatnio jestem. Na szczęście wszystko w porządku.

Dziękuję za kciuki :*

Skodzia BRAWO!!!! Ja tez biorę magnez i tak juz do końca zostanie :-) moja lekarka polecila mi magnez chelat z solgara, ale bralam go tylko do około 10 tyg.bo jest dość drogi, teraz biorę chela mag B6- farmaceutka mi poleciła ze jest b.dobry i kobiety w ciąży go często kupują

mam wyniki!!! te z cytomegali, teraz przyszly...... płakac m isie chce, nie wiem.. wychodzi na to ze mam cytomegalie!!
wynik z awidności wyszedł 0-81 a normy <0,40 niska awidnosc >= wysoka awidnosc
a CMV IgG wyszło 41 co oznacza wynik dodatni

nie wiem co myslec troche mnie to przeraża...

Blonka nie mam pojęcia co Ci napisać, skoro skonsultowalas się z lekarzem to mam nadzieje ze Cie uspokoił choć troszkę. Nie martw się, będzie dobrze!

Ewika &&&&!

Błonka ja przechodziłam cytomegalie przed samą drugą ciążą .Wyniki wyszły mi złe i dopiero w szpitalu zakaźnym zrobili mi dokładniejsze badania i wyszło ,że wszystko ok.

reklama
Jeszcze godz do wizyty. Jejku chyba szaleje. Właśnie ssiedzę i czekam na malza bo egzamin strażacki zdaje a później do lekarza

Do góry