reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Gąska i Korba super. Gratulacje.
Alex, jak tam, pytałaś się lekarza o taki przyrost wagi?

Ja mam wizytę 16.XII. o 18tej. Już nogami przebieram ze strachu...

Dziękuję dziewczyny ciesze sie ze wszystko ok poki co bo tylko 2 usg to malo w pierwszej ciazy mialam co 3 lub 4 tyg na kazdej wizycie wiec ciesze sie ze tak dokladnie wszystko pomierzyla i posprawdzala no i duzo zdjec porobila ;) a co do terminu to jest ciezko bo w czerwcu 21 ur ma moj szwagier 18 moja mama imieniny 25 moj tesc urodziny wiec musze sie tak wpasowac by maluszek mial tylko swoje swieto ;)

Pdzisiejszej wizycie dzidzia ma 630mm niby 12, 5d i data na 21 czerwca urodziny mojego szwagra ;/ dostalismy 7 zdjec usg nozki bioderka glowka komory paluszki i wsio inne ok. Nie bylo widac czy chlopiec czy dziewczynka bo za wczesnie. Dodatkowo robili mi badanie krwi bo ostatnio mialam nieciekawe wyniki wiec zobaczymy gdyby znow cos z krwia nie tak w przeciagu 3 dni maja dzwonic a jak nie to w przeciagu tygodnia przyjda wyniki poczta ; ) i to chyba wszystko nastepne badania 30 grudnia a nastepne usg po 20tyg. ;) a no i moja waga dzis w butach, ciuchach i z pelnym pecherzem po wypiciu litra plynow byla 54, 3kg wiec nie jest zle ;)

Gratuluje udanej wizyty!!! :-)

Ja ma dzis wizytke ale nawet nie chce mi sie jechac:-/

Emotion &&&&

reklama
No fajne wieści dziewczyny z brzusiów:)
Korba faktycznie super waga, tez zazdroszczę ja mam 57, z hakiem, nawet nie staje na wagę w poniedziałęk u ginki się zważę.
Alex musisz zbadać, skąd taki przyrost masy, faktycznie to powinno zaniepokoić.
Napewno źle nie będzie o ile się to jakoś wytłumaczy i zbada.
Ja w poniedziałek mam wizytę, a połowkę, jeju dziewczyny nie myślałam jeszcze kiedy, ale wystarczy, że zapiszę się na tydzień przed narazie to 13 tydz. także spokojnie:)
Co do moczu, mi wychodzą ertrocyty i świeże i wyugowane, leukocyty wyszłyteraz 3-5 i nieliczne bakterie, zrobiłam posiew i niby czysto, ale ja robię na takich testach płytkowych, podobno one wykrywają typowe bakterie do zapalenia pęcherza, lepiej podobno robić w tych normalnych wyjałowionych pojemnikach, no tak mi tłumaczyła lekarka, bo z córcią mam co jakiś czas problem i już moja 3-letnia córcia odwiedziła ginekologa, bo takie wyniki miała.
Myślę, że łykanie żurawiny, czy wit C.

Do góry