reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

błonka, a czemu ty już robiłaś badanie na krzywą cukrową? już doczytałam na głównym :tak: i dosyć szybko macie z gąską usg połówkowe :tak: mi wypadnie pewnie jakoś pod koniec stycznia

Ja mam termin wg.USG na O5.06 wiec połówkę będę miała w 19 tygodniu.
A krzywa cukrowa mam zrobić do następnej wizyty czyli do 08.01.2014.

Alex koniecznie skontaktuj się z lekarzem!

reklama
odebrałam wynik z krzywej cukrowej, nie wiem czy jest dobry. bede dzwonic pozniej do lekarki normy 65 - 110
godzina 0 - 93
godzine po wypiciu glukozy 123
dwie godziny po wypiciu glukozy 103

chyba jest ok :) nie znam sie to 123 wydaje mi sie za wysokie ale spadlo szybko
przy krzywej cukrowej normy to:
na czczo do 100
po godzinie do 140
po 2 godzinach do 140
ja tez robiła krzywa cukrową, bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową, pierwsza krzywa wyszła mi podwyższona, druga w normie więc na razie czekamy co dalej

gratuluję wizyt i &&&& za kolejne

Gratuluję udanych wizyt!!! Teraz to już chyba wszystkie nasze maluszki są przebadane? To już szykujecie się an połówkowe? Ja mam zwykłą wizytę kontrolną na 07.01 i nic moja gina o połówkowym jeszcze nie wspominała... do kiedy można robić to badanie?
Co do wagi to mi od 3 tygodni stoi w miejscu a brzusio rośnie.... czyżby wchodziło w dzidzie??? ;-)

Alex taki przyrost wagi to na pewno zatrzymywanie się wody w organizmie! Lepiej skonsultować z lekarzem!

Pdzisiejszej wizycie dzidzia ma 630mm niby 12, 5d i data na 21 czerwca urodziny mojego szwagra ;/ dostalismy 7 zdjec usg nozki bioderka glowka komory paluszki i wsio inne ok. Nie bylo widac czy chlopiec czy dziewczynka bo za wczesnie. Dodatkowo robili mi badanie krwi bo ostatnio mialam nieciekawe wyniki wiec zobaczymy gdyby znow cos z krwia nie tak w przeciagu 3 dni maja dzwonic a jak nie to w przeciagu tygodnia przyjda wyniki poczta ; ) i to chyba wszystko nastepne badania 30 grudnia a nastepne usg po 20tyg. ;) a no i moja waga dzis w butach, ciuchach i z pelnym pecherzem po wypiciu litra plynow byla 54, 3kg wiec nie jest zle ;)

Pdzisiejszej wizycie dzidzia ma 630mm niby 12, 5d i data na 21 czerwca urodziny mojego szwagra ;/ dostalismy 7 zdjec usg nozki bioderka glowka komory paluszki i wsio inne ok. Nie bylo widac czy chlopiec czy dziewczynka bo za wczesnie. Dodatkowo robili mi badanie krwi bo ostatnio mialam nieciekawe wyniki wiec zobaczymy gdyby znow cos z krwia nie tak w przeciagu 3 dni maja dzwonic a jak nie to w przeciagu tygodnia przyjda wyniki poczta ; ) i to chyba wszystko nastepne badania 30 grudnia a nastepne usg po 20tyg. ;) a no i moja waga dzis w butach, ciuchach i z pelnym pecherzem po wypiciu litra plynow byla 54, 3kg wiec nie jest zle ;)

Gratulacje wizyty zazdroszcze wagi.
Ja dziś się u położnej pokazałam... i mi waga pokazała coś, co mnie wbiło w nią jeszcze bardziej... nagle 8 kg więcej w stosunku do zeszłego tygodnia. Fakt, trochę nogi mi spuchły... nawet dłonie... ale kuźwa, no 8 kg więcej???? W domu nie wytrzymałam, wlazłam - mniej więcej to samo... muszę jutro powtórzyć, bo się chyba załamię... to oznaczałoby, że zostało mi tylko 4 kg do konca ciąży. To niemożliweee!!! :(

Płacz...
Chyba musisz skonsultować z lekarzem.
Gąska Gratulacje

reklama
Witam :-)
Super ze wizytki udane ja ma mam 19.12 ale chyba bez USG może uda mi się je wyprosić i podglądnąć kto to siedzi w brzuszku:tak:

Ja rzadko pisze ale czytam Was na bieżąco. Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Do góry