reklama
AsiaM
mama czterech córek
Ala od urodzenia miała dwa naczyniaki na pleckach, wczoraj byliśmy w tej sprawie u pani dermatolog (bo nasza p. pediatra powiedziała, że to może za 5, 6 lat samo zniknąć). Dostaliśmy maść do smarowania, a jeśli nie pomoże to za dwa miesiące będzie mały zabieg azotem. Mam nadzieję że to po smarowaniu jednak zacznie znikać
AsiaM czy coś działo się z tymi naczyniakami u Ali że poszliscie do dermatologa? Pytam bo Kamilek ma naczyniaki płaskie na pośladku i na całej prawie lewej nóżce... po urodzeniu jeszcze w szpitalu pani doktor powiedziała że to raczej nie zniknie i żeby kiedyś pokazać to dermatologowi, nie wiem kiedy jest to kiedyś. On to ma bardzo duze ale sie to nie zmienia? Czy powinnam pójsć z tym do dermatologa? pediatra za każdym razem to ogląda ale nie mówi nic - milczy.
AsiaM
mama czterech córek
Pediatrzy to wogóle są jacyś dziwni, albo ja na takich tylko trafiam... Alę pani doktor bada zazwyczaj (przed szczepieniem tylko chodzimy) około minuty, zajrzy w buzię, osłucha słuchawką z tyłu i z przodu, zapyta czy wszystko w porządku i koniec. Pytałam ją o te naczyniaki już kiedyś, zauważyłam je dopiero po przyjściu do domu ze szpitala (bo tam pielęgniarki kąpały dzieci). Są wystające, krwistoczerwone. Jak chcecie porównać, to mogę później zrobić zdjęcie. Pediatra powiedziała, że jej córeczka też miała i w wieku przedszkolnym jej zniknęły. A moja ciotka powiedziała, że moja kuzynka miała robione na naczyniaki (30 lat temu) 4 razy naświetlania po kilka sekund w odstępach miesięcznych i zginęły całkowicie! No a ja myślę, że Ala z tymi naczyniakami nie będzie mogła plecków opalać, więc poszłam do dermatologa. Pani dermatolog zapisała maść i kazała przyjść za 2 miesiące do kontroli. Mam nadzieję, że ta maść pomoże. Jeśli nie to pani dermatolog robi zamrażanie azotem. Myślę że w przypadku Ali naczyniaków trzeba coś zrobić, bo one są wypukłe i jeden przy szyjce jest cały czas obcierany przez ubranka.
Elusia myślę że chyba lepiej iść jak najprędzej, najwyżej dermatolog powie Ci, że to nie zniknie, a przynajmniej będziesz mieć pewność, że zrobiłaś wszystko co mogłaś dla dziecka.
Elusia myślę że chyba lepiej iść jak najprędzej, najwyżej dermatolog powie Ci, że to nie zniknie, a przynajmniej będziesz mieć pewność, że zrobiłaś wszystko co mogłaś dla dziecka.
Pycha
mama Mai i Marty
kurcze, dziewczyny, dobrze że poruszyłyście ten temwt, bo Maja tez ma naczyniaka na prawej łopatce i jest wypukły. wszyscy i nasz pediatra i neurolog mówia że obserwować i że to niby zniknie w ciągu 2-3 lat. Ale może rzeczywiście lepiej z tym iśc do dermatologa
a my dzis sie ważyliśmy i jest 7100
a my dzis sie ważyliśmy i jest 7100
empolan
listopad '05 wrzesień '09
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Kamil waży 8500. Mniej niż myślałam. Czyli to nie on zrobił się taki ciężki, tylko ja taka słaba Zapłakał przy ukłuciu, ale zaraz potem śmiał się do pielęgniarki, więc źle nie było. Wprowadzamy marchewkę. Od jutra. Już się nie mogę doczekać! Łyżeczka uszykowana, duży śliniak uszykowany, aparat czeka. Nowy etap w życiu... Ech... Dorośleje...
Szafrankowa
Zaciekawiona BB
Empolan kawał chłopa z Twojego synka!!!
Mój kornelek waży 7650,szczepienie oczywiście było dla niego okrutnym przezyciem,ciesze sie ze mąż namówił mnie na szczepionke zintegrowaną,bo mały naprawde drze sie przerazliwie.W sprawie naczyniaków,mialam sporego na brzuchu jako dziecko,wchłonał sie przed 1 rokiem zycia,bez zadnych specjalnych zabiegow,ale może teraz postępuje sie inaczej.
Mój kornelek waży 7650,szczepienie oczywiście było dla niego okrutnym przezyciem,ciesze sie ze mąż namówił mnie na szczepionke zintegrowaną,bo mały naprawde drze sie przerazliwie.W sprawie naczyniaków,mialam sporego na brzuchu jako dziecko,wchłonał sie przed 1 rokiem zycia,bez zadnych specjalnych zabiegow,ale może teraz postępuje sie inaczej.
reklama