reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

U nas znowu znowu krostki,takie czerwone na brzuszku,nie wiem czy cos zjadłam,nie szaleje zbytnio z jedzeniem.A moze by tak wykąpać w krochmalu?????
Tak wogóle to wątek się nazywa wizyta u pediatry,ja tak zaczełąm pisać gdzie popadło...
Kornel waży 7250,jak się urodził ważył 4480,przybiera chyba w normie,chociaż moja pani doktor(ktorej nie lubie ostatnio)pewnie kazałaby go dokarmiać.Jakiś miesiąc temu mialam wirus taki jelitowo-zołądkowy,zadzwoniłam do niej z pytaniem czy karmić normalnie piersią(czy mozna,bo mialam gorączke 38)Ona stwierdziła ze absolutnie,nalezy podac mieszanke i absolutnie ograniczyc karmienie piersia.Zadzwonilam do 2 innych lekarzy no i oczywiscie kazali karmic nawet jak sie ma wyzsza goraczke(nie wyzej niz 39) i wiecie co dzieki temu (chyba?)mały nie zachorował,a chorowała cała nasza rodzinka(dzieciatko kuzyna wylądowało w szpitalu z odwodnienia).Więc jak ufać takiej lekarce.

reklama
juz po szczepieniu..jak zwykle nie obyło się bez łez.. całe szczęście ze wybrałyśmy skojarzone.. bo nie wyobrażam sobie trzech injekcji.. Oczywiście ryczałam razem z Julką :-[

poza tym wszystko super.. waży 6200 w ciągu 6 tygodni przybrała kilo 20...i pani doktor powiedziała ze rozwinięta jest jak 6 -7 miesięczny dzidzius..

Mysmy byli dzisiaj na wizycie u wczesniaczków. Macio wazy juz 7280g. I nadal mamy odroczone szczepienia.

Jesteśmy po szczepieniu, mały zapłakał tylko przy ukłuciu, ale teraz w domu jest dość marudny więc zaaplikowałam mu Viburcol (spał od razu grzecznie przez 1,5 godzinki). Waży 7300, a mierzy 70cm. W klacie ma 43cm, a w główce 41. Zdrowiutki jak ryba. ;)

Dziewczyny trzymam kciuki po szczepieniu,my idziemy dopiero 7 kwietnia
Moja dzidzia to też już chyba 7 albo 8 kilo waży ;D

Szafrankowa jeśli chodzi o gorączkę, to lekarka mi powiedziała,że po 38 to już trzeba zbijać np paracetamolem jak chce się karmić ;D

My na szczepienie idziemy 30 ale już się nie mogę doczekać bo zobaczę ile waży ta moja kluseczka ale pewnie 7 kilo przebije. Najpierw jednak morfologia i modlę się żeby wszystko było ok może już nie będziemy musieli zjadać żelazo i kupki będą wyglądały inaczej :)

No my już nie musimy jeść zelaza, morfologia okazała się nareszcie w porządku. ;D A kupki i tak są kolorowe, zależy co akurat Adaś zjadł na deserek. :laugh:

reklama
wiecei moze cos o badaniach na tarczyce?? my musimy zbadac poziom hormonow i troche sie wystarszylam. lekarz powiedzial,ze to przez ogolny wyglad Filipa :( a on p[o prostu jest duzy,bo taki sie urodzil

Do góry