reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

U nas znowu znowu krostki,takie czerwone na brzuszku,nie wiem czy cos zjadłam,nie szaleje zbytnio z jedzeniem.A moze by tak wykąpać w krochmalu?????
Tak wogóle to wątek się nazywa wizyta u pediatry,ja tak zaczełąm pisać gdzie popadło...
Kornel waży 7250,jak się urodził ważył 4480,przybiera chyba w normie,chociaż moja pani doktor(ktorej nie lubie ostatnio)pewnie kazałaby go dokarmiać.Jakiś miesiąc temu mialam wirus taki jelitowo-zołądkowy,zadzwoniłam do niej z pytaniem czy karmić normalnie piersią(czy mozna,bo mialam gorączke 38)Ona stwierdziła ze absolutnie,nalezy podac mieszanke i absolutnie ograniczyc karmienie piersia.Zadzwonilam do 2 innych lekarzy no i oczywiscie kazali karmic nawet jak sie ma wyzsza goraczke(nie wyzej niz 39) i wiecie co dzieki temu (chyba?)mały nie zachorował,a chorowała cała nasza rodzinka(dzieciatko kuzyna wylądowało w szpitalu z odwodnienia).Więc jak ufać takiej lekarce.

reklama
juz po szczepieniu..jak zwykle nie obyło się bez łez.. całe szczęście ze wybrałyśmy skojarzone.. bo nie wyobrażam sobie trzech injekcji.. Oczywiście ryczałam razem z Julką :-[

poza tym wszystko super.. waży 6200 w ciągu 6 tygodni przybrała kilo 20...i pani doktor powiedziała ze rozwinięta jest jak 6 -7 miesięczny dzidzius..

Mysmy byli dzisiaj na wizycie u wczesniaczków. Macio wazy juz 7280g. I nadal mamy odroczone szczepienia.

Jesteśmy po szczepieniu, mały zapłakał tylko przy ukłuciu, ale teraz w domu jest dość marudny więc zaaplikowałam mu Viburcol (spał od razu grzecznie przez 1,5 godzinki). Waży 7300, a mierzy 70cm. W klacie ma 43cm, a w główce 41. Zdrowiutki jak ryba. ;)

Dziewczyny trzymam kciuki po szczepieniu,my idziemy dopiero 7 kwietnia
Moja dzidzia to też już chyba 7 albo 8 kilo waży ;D

Szafrankowa jeśli chodzi o gorączkę, to lekarka mi powiedziała,że po 38 to już trzeba zbijać np paracetamolem jak chce się karmić ;D

My na szczepienie idziemy 30 ale już się nie mogę doczekać bo zobaczę ile waży ta moja kluseczka ale pewnie 7 kilo przebije. Najpierw jednak morfologia i modlę się żeby wszystko było ok może już nie będziemy musieli zjadać żelazo i kupki będą wyglądały inaczej :)

No my już nie musimy jeść zelaza, morfologia okazała się nareszcie w porządku. ;D A kupki i tak są kolorowe, zależy co akurat Adaś zjadł na deserek. :laugh:

reklama
wiecei moze cos o badaniach na tarczyce?? my musimy zbadac poziom hormonow i troche sie wystarszylam. lekarz powiedzial,ze to przez ogolny wyglad Filipa :( a on p[o prostu jest duzy,bo taki sie urodzil

Do góry