reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

reklama
A ja w koncu dotarłam do pediatry z wynikami krwi małego i okazała sie ze hemoglobine ma ksiazkowa. Super! Takie wiadomosci to lubie :D

My byliśmy wczorajna kontroli z Kamilkiem i trochę mnie lekarka zmartwiła, powiedziała że kamilek za mało przybiera na wadze, Za 6 tygodni przybrał 700g. napiszcie proszę jak wasze pociechy przybierają. Kazała mi go dokarmiać, bo ja jestem na diecie ze względu na swoją chorobę i widocznie moje mleko nie jest w pełni wartościowe dla niego, czy to możliwe?? Ale powiedziała żeby go karmić, tylko dodawać marchęwkę zupki i soczki... Nie wiem jak to zrobię bo wczoraj próbowałam podać Kamilkowi soczek Bobofrut jabłkowy to mu nie smakowało, pluł, a gdy mu podam domowe jabłuszko starte to zjada. Mały grymaśnik rośnie.

Joasia też mało przybywa na wadze dzisiaj się ważyłyśmy i ma 5.350 kg. U nas 700 g na miesiąc to norma. Ja karmię Joasię własnym, niestety ściągniętym mleczkiem (bo z cycka nie leci tak jak by chciała) i dokarmiam  sztucznym mleczkiem, no i za pół miesiąca też mamy wprowadzić zupki i owoce.
elusia79 nie martw się bo w następnym miesiącu Kamilek może to nadrobić

Elusia nie martw sie 700g to wcale nie tak mało.

Dzieci tak maja ze im nie wszystko smakuje np mojemu nie smakował soczek jabłkowy z gerbera a z bobofruta pije :D

Może macie rację, nie powinnam się martwić,ale to nie jest 700g na miesiąc, ale za póltora miesiąca, więc na miesiąc wychodzi około 400g. a do tego Kamil często wymiotuje, a karmię go jak narazie tylko piersią. ale macie rację poczekam jeszcze jakiś czas.

Alemtka, jak dokarmiasz sztucznym mlekiem to maleńka chce pić twój pokarm??? Bo mnie straszyli że jak wprowadzę sztuczne to nici z karmienia.

elusia Kamilek z Twoim mlekiem dostaje na pewno wszystko co potrzebuje. Twój organizm odda małemu wszystko nawet swoim własnym kosztem. Dlatego np. każą jeść witaminy, żeby organizm matki uzupełniał swoje zapasy. A nowe smaki podobno zaostrzają apetyt ??? Może z małego grymaśnika zrobi się mały obżartuszek ;)

elusia79 pisze:
Może macie rację, nie powinnam się martwić,ale to nie jest 700g na miesiąc, ale za póltora miesiąca, więc na miesiąc wychodzi około 400g.
moja mała też w ostatnim miesiącu przytyła tylko 400 g,może tak od czasu do czasu jest ::)

reklama
Dokarmiam Joasię już od ponad dwóch miesięcy i zupełnie niema problemu z tym żeby piła moje mleczko ale Joasia sztuczne mleczko dostaje tylko wieczorem i tylko tedy jeśli nie wystarczy jej moie.

Niestety moje mleko lekarz kazał mi ściągać żeby wiedzieć ile Joasia go dostaje.  Podawałam ściągnięte mleko butelką ze smoczkiem (nie aventu) i efekt jest tak,i że poza pierwszym posiłkiem rano jeszcze w łóżeczku Joasia niechce ssać piersi (krzyczy i domaga się butelki bo ze smoczka łatwiej i regularnie leci). Efekt jest taki że kilka razy dziennie muszę odciągać pokarm. Cieszę sie tylko bo ilość pokarmu się przez to nie zmniejsza.

Do góry