reklama
Mam pytanko
mówiłyście że podajecie maluszkom lekarstwa (witaminy B6, B1, kwas foliowy) ja również powinnam je podawać ale prawdę powiedziawszy nie bardzo wiem jak to robić.
Ponieważ to tabletki domyślam się że trzeba je rozpuścić tylko czy w mleczku czy w wodzie?
Najłatwiej podać je strzykawką tylko czy wszystko za jednym zamachem czy przy kolejnych karmieniach po jednej witamince??
mówiłyście że podajecie maluszkom lekarstwa (witaminy B6, B1, kwas foliowy) ja również powinnam je podawać ale prawdę powiedziawszy nie bardzo wiem jak to robić.
Ponieważ to tabletki domyślam się że trzeba je rozpuścić tylko czy w mleczku czy w wodzie?
Najłatwiej podać je strzykawką tylko czy wszystko za jednym zamachem czy przy kolejnych karmieniach po jednej witamince??
Ja musiałam podawać Kamilkowi lekarstwo w tabletkach jak miał 5 tygodni. Nie chciały się te tabletki rozpuścić w płynie więc kruszyłam je między dwoma łyżeczkami i ten proszek wsypywałam do buzi, a potem zaraz cycuszek. Bałam się na początku że się zaksztusi, ale poradził sobie pięknie, ma trochę śliny w buzi , więc zaczął mlaskać i wszystko ok.
Słyszałam że nasze dzieciaczki wcale nie sa takie delikatne jak to nam mamusiom sie wydaje, podobno to często my je takie robimy, to podobno twarde sztuki...
Nie wiem coo o tym myśleć :laugh:
Słyszałam że nasze dzieciaczki wcale nie sa takie delikatne jak to nam mamusiom sie wydaje, podobno to często my je takie robimy, to podobno twarde sztuki...
Nie wiem coo o tym myśleć :laugh:
witaminy z grupy B (tak jak i C, H, PP) rozpuszczją się w w wodzie co pozwala na ich wchłanianie przez organizm, natomiat A D E K są rozpuszczalne w tłuszczach dlatego robiąć sórówki czy sałatki zawsze nalezy dodać trochę wody i oleju
reklama
My zarzywamy narazie tylko wit d i multicebron, a to jest w kropelkach wiec nie mam problemu.
Bylismy dzis własnie po receptę na witaminki i przy okazji przebadalismy się . Macio wazy juz 6700g. płucka i serduszko czyste.Bylismy też na badaniu krwi - moj dzielny Macio wcale nie płakał gdy pani przecinała mu paluszek
Bylismy dzis własnie po receptę na witaminki i przy okazji przebadalismy się . Macio wazy juz 6700g. płucka i serduszko czyste.Bylismy też na badaniu krwi - moj dzielny Macio wcale nie płakał gdy pani przecinała mu paluszek