reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

co do tej ciemieniuchy to nawet przekonuje mnie ta teoria ;) ale to znaczy że ja jem za tłusto(bo raczej nie...) i powinnam ograniczyć masło itp?

reklama
Dzisiaj poszłam odebrac opinią dotyczącą rehabilitacji, byłam juz w ośrodku aby umówic sie z rehabilitanką. I jest niezle.
Jutro idziemy na badanie krwi. Biedny Macio :(

mojemu Kubusiowi tez pojawiła się ciemieniucha, a on je tylko sztuczne, może w tych mleczkach sztucznych jest za dużo tłuszczu ???

Mam pytanko
mówiłyście że podajecie maluszkom lekarstwa (witaminy B6, B1, kwas foliowy) ja również powinnam je podawać ale prawdę powiedziawszy nie bardzo wiem jak to robić.
Ponieważ to tabletki domyślam się że trzeba je rozpuścić tylko czy w mleczku czy w wodzie?
Najłatwiej podać je strzykawką tylko czy wszystko za jednym zamachem czy przy kolejnych karmieniach po jednej witamince??

lepiej nic nie dawaj na własną rękę tylko poradź się pediatry.Ja zaczęłam podawać zwykłą wit C i wapno dopiero jak dostałam pozwolenie lekarki :)

Oczywiście to lekarz pediatra przepisała nam witaminy ale nie powiedziała jak je podawać po za tym że trzeba rozpuszczać tabletki a ja z roztargnienia nie zapytałam o nic więcej.

Ja musiałam podawać Kamilkowi lekarstwo w tabletkach jak miał 5 tygodni. Nie chciały się te tabletki rozpuścić w płynie więc kruszyłam je między dwoma łyżeczkami i ten proszek wsypywałam do buzi, a potem zaraz cycuszek:). Bałam się na początku że się zaksztusi, ale poradził sobie pięknie, ma trochę śliny w buzi , więc zaczął mlaskać i wszystko ok.

Słyszałam że nasze dzieciaczki wcale nie sa takie delikatne jak to nam mamusiom sie wydaje, podobno to często my je takie robimy, to podobno twarde sztuki...:) :):)
Nie wiem coo o tym myśleć :laugh:

witaminy z grupy B (tak jak i C, H, PP) rozpuszczją się w w wodzie co pozwala na ich wchłanianie przez organizm, natomiat A D E K są rozpuszczalne w tłuszczach dlatego robiąć sórówki czy sałatki zawsze nalezy dodać trochę wody i oleju

Ja rozkruszam tabletki i wsypuję do herbatki, podaję ją małemu w kubeczku. Świetnie sobie radzi z piciem takiej mikstury.

reklama
My zarzywamy narazie tylko wit d i multicebron, a to jest w kropelkach wiec nie mam problemu.
Bylismy dzis własnie po receptę na witaminki i przy okazji przebadalismy się . Macio wazy juz 6700g. płucka i serduszko czyste.Bylismy też na badaniu krwi - moj dzielny Macio wcale nie płakał gdy pani przecinała mu paluszek :D

Do góry