reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

My tez USG bioderek mamy zaliczone i tak samo mamy się zgłosić na kolejne. Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Zdecydowaliśmy się na to 5w1. Jedno ukłucie a i tak było troszkę płaczu. Po Macku już nie widać wcześniactwa rozwija się prawidłowo. Anemię już prawie zwalczyliśmy jeszcze chwilka a juz nie będziemy musieli łykac tego okropnego żelaza więc i brzuszek odpocznie :)

reklama
USG bioderek też mamy za sobą - u nas też jest ok, ale na kontrolę również mamy się zglosić ( za dwa miesiące) ;)

Kunda - nie martw się napewno wszystko będzie OK !!!

A my już nie musimy się zgłaszać na kontrolę bioderek. Za to za 2 tygodnie wizyta u neurologa.
Emi_25 Twój Maciek miał problemy z brzuszkiem po podawaniu żelaza? Adaś narazie bierze je od tygodnia i nic go do tej pory nie bolało, odpukać...

Po paru dniach jak zaczęliśmy brać zaczęły się kłopoty z kupką. To że jest zielona to normalka ale zamiast codziennie zaczeła być co 3 dni. Kupiliśmy wtedy herbatkę hipp rumiankową i jest już lepiej. Jakiś czas temu zaczęły sie problemy podczas jedzenia. Maciek jeszcze w połowie butelki zaczynał się pręzyć płakać.. koszmar. Zmianiliśmy mleko na HA i od 4 dni jest lepiej. Pediatra wszystkie sensacje brzuszkowe zgania właśnie na to nieszczęsne żelazo. Wczoraj i dzisiaj kupka przybrała jeszcze bardziej kosmiczny kolor bo prawie czarny i czyć na likometr, że maluch coś zbroił do pieluchy i to też podobno to żelazo :-[ Ale oczywiście to nie norma że wszystkie dzieci mają sensacje po żelazie. Maciek ma może też dlatego, że bierze też wit B6, kwas foliowy,.

Emi mój macio to z wyglądu prawie wogóle nie przypomina wczesniaka, wczoraj gdy bylismu na USG to była dziewczynka 4miesiączna a Macio przy niej wyglądał bardzo dorodnie.

Emi Adaś bierze ten sam zestaw- żelazo , B6 i kwas foliowy. A ile dajesz żelaza, bo ja 2 razy dziennie po 6 kropelek.

żelazo(ferrum) 1 raz 2,5 ml mamy taką miarkę i pipetkę do podawania a kwas foliowy i B6 1x1/2tabletki acha jeszcze wit D 1 kropelkę i cegion 5 kropelek

ja z kolei też brałam żelazo i mała miała po tym zielone kupki,na początku nie wiedizłam,że to od tego,i trochę się wystraszyłam,bo były...naprawdę zielone
ale jak tylko odstawiłam jest ok ;D

reklama
Ja podaję Adasiowi 1 * 1/2 wit. B6 i 2 * 1/2 kwasu foliowego, również 5 kropelek cebionu i jedną wit. D

Do góry