reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

My tez USG bioderek mamy zaliczone i tak samo mamy się zgłosić na kolejne. Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Zdecydowaliśmy się na to 5w1. Jedno ukłucie a i tak było troszkę płaczu. Po Macku już nie widać wcześniactwa rozwija się prawidłowo. Anemię już prawie zwalczyliśmy jeszcze chwilka a juz nie będziemy musieli łykac tego okropnego żelaza więc i brzuszek odpocznie :)

reklama
USG bioderek też mamy za sobą - u nas też jest ok, ale na kontrolę również mamy się zglosić ( za dwa miesiące) ;)

Kunda - nie martw się napewno wszystko będzie OK !!!

A my już nie musimy się zgłaszać na kontrolę bioderek. Za to za 2 tygodnie wizyta u neurologa.
Emi_25 Twój Maciek miał problemy z brzuszkiem po podawaniu żelaza? Adaś narazie bierze je od tygodnia i nic go do tej pory nie bolało, odpukać...

Po paru dniach jak zaczęliśmy brać zaczęły się kłopoty z kupką. To że jest zielona to normalka ale zamiast codziennie zaczeła być co 3 dni. Kupiliśmy wtedy herbatkę hipp rumiankową i jest już lepiej. Jakiś czas temu zaczęły sie problemy podczas jedzenia. Maciek jeszcze w połowie butelki zaczynał się pręzyć płakać.. koszmar. Zmianiliśmy mleko na HA i od 4 dni jest lepiej. Pediatra wszystkie sensacje brzuszkowe zgania właśnie na to nieszczęsne żelazo. Wczoraj i dzisiaj kupka przybrała jeszcze bardziej kosmiczny kolor bo prawie czarny i czyć na likometr, że maluch coś zbroił do pieluchy i to też podobno to żelazo :-[ Ale oczywiście to nie norma że wszystkie dzieci mają sensacje po żelazie. Maciek ma może też dlatego, że bierze też wit B6, kwas foliowy,.

Emi mój macio to z wyglądu prawie wogóle nie przypomina wczesniaka, wczoraj gdy bylismu na USG to była dziewczynka 4miesiączna a Macio przy niej wyglądał bardzo dorodnie.

Emi Adaś bierze ten sam zestaw- żelazo , B6 i kwas foliowy. A ile dajesz żelaza, bo ja 2 razy dziennie po 6 kropelek.

żelazo(ferrum) 1 raz 2,5 ml mamy taką miarkę i pipetkę do podawania a kwas foliowy i B6 1x1/2tabletki acha jeszcze wit D 1 kropelkę i cegion 5 kropelek

ja z kolei też brałam żelazo i mała miała po tym zielone kupki,na początku nie wiedizłam,że to od tego,i trochę się wystraszyłam,bo były...naprawdę zielone
ale jak tylko odstawiłam jest ok ;D

reklama
Ja podaję Adasiowi 1 * 1/2 wit. B6 i 2 * 1/2 kwasu foliowego, również 5 kropelek cebionu i jedną wit. D

Do góry