reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza!

reklama
GRZANKA u nas też podejrzewali hipotrofię i miałam częste wizyty. Co prawda Michał urodził się mały 2760g i 50cm ale zawsze był w normie. Często tak jest w ciąży ale potem dzieciaczek nadrabia :tak:

a ja jutro nareście jadę do kardiologa.. oby było ok :-)

No to melduję się, że my już po wizycie. Na badaniu gin wszystko w porządku, mierzyliśmy tętno-140, od początku ciązy przytyłam 1,5 kg. Dostałam skierowanie na badanie glukozy. Następna wizyta 20 marca :-)

Ja po wczorajszej wizycie u kardiologa..

Miałam echo, ekg itd i ogólnie ok, jakieś skoki wyszły na ekg.. w każdym bądź razie na chwilę obecną nie mam pozwolenia na SN (strasznie mnie to zabolało
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
) .. mam skierowanie na holter potem jeszcze raz wizyta u lekarza i jak wynik będzie dobry, echo dobre i samopoczucie ok to wtedy mi da zaświadczenie że mogę rodzić SN. Gorzej z tym, że terminy są masakryczne.. Holter mam 23.06 a wizyta 1.07 więc tak na styk
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Kurcze nie wyobrażam sobie, żeby mi nie pozwolili na SN.. i praktycznie 2-3 tyg przed porodem dowiem się jak będę rodzić
sorry2.gif.pagespeed.ce.dMWp-sxVei.gif
przeraża mnie to..

U nas na wizycie ok, Maluszek ma 216g :-)

i nie uwierzycie ale mój lekarz na swoim prehistorycznym sprzęcie wypatrzył siusiaka :szok: ale powiedział, że nie jest pewny.. a ja nie wiem czy się śmiać czy płakać :dry: nie pozostaje mi nic innego jak czekać na 17 marca na połówkowe, gdzie będzie lepszy sprzęt i lekarka, która zdiagnozowała dziewczynkę.

natkusia :-D ale przeboje :-D podobno przy dziewczynce łatwiej się pomylić :-p

Ja dziś miałam standardową wizytę z badaniem podwozia :happy: najważniejsze to, że z szyjką ok :tak: a przy Gabrysiu na tym etapie już mi się mocno skracała. Poza tym muszę wrócić do luteiny ze względu na ten twardy brzuch w nocy... następna wizyta 21.03 i wtedy zobaczymy czy ta luteina pomaga, jeśli tak to super, jeśli nie to obawiam się, że skończę na L4, bo już dziś dr coś przebąkiwała :confused2: a tak to w tak zwanym międzyczasie 10.03 obciążenie glukozą + morfologia i mocz, 17.03 hormony tarczycy, 24.03 endokrynolog i 7.04 USG :-D:-D:-D żeby ten marzec minął jak najszybciej :-D:-D:-D aaaaaaaa i dostałam reprymendę za tylko +2,5kg :-(

reklama
natkusia mi na połówkowym też doktor powiedział, że dziewczynka i mam nadzieję, że się nie pomylił :-D ale co tam jak będzie chłopczyk to też będę się cieszyła :-) byle zdrowe było :tak:

benfica super, że podwozie w porządku :tak: ale masz tych badań :shocked2:. Mi też ostatnio coś ten brzuch się często twardy robi, ale żadnych innych dolegliwości nie mam (oprócz bólu kręgosłupa który towarzyszył mi też w 1 ciąży) ja 11.03 jadę na przegląd :-D to się czegoś więcej dowiem :tak:

Do góry