reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

Ja po endokrynologu... dostałam jod + jakiś euthyrox 75, bo niby TSH 3,6 to norma, ale dla człowieka nie w ciąży... do tego FT3 w dolnej granicy normy i FT4 za niskie, więc mi to przepisał. Nie znam się, ale powiedział, że tarczyca jest ważna dla rozwoju intelektualnego dziecka, więc nie ma dyskusji :-D jajko będzie mądrzejsze od kury ;-) mam po miesiącu zbadać znów te hormony i zobaczymy...

reklama
ja dziś po wizycie , srednio zadowolona. Lekarz chyba miał gorszy dzien, usg zrobił ale szybko nawet nie zmierzył dzieciaka, powiedział że w normie, łozysko ok na scianie tylnej, szyjka- mam zylaki ale długa 46 mm. Jak spytałam o płeć to się oburzył, że to nie najważniejsze i nie to sprawdzamy i tyle. Macice mam twarda dlatego mam dalej brać luteinę i nospę. Mam skierowanie na echo serca płodu oraz do poradni genetycznej na badania pretetralne.

Benfica ja tez mam brac eutyrox moja tarczyca to 0,6. Bardzo niska.

wiikki to średnio z lekarzem :confused2: a Ty chodzisz prywatnie czy na nfz? Ten lek to jest jakiś hormon? Bo widać, że dają go i przy za niskim i przy za wysokim tsh... dziwne...

Hej dzis była moja pierwsza wizyta. Wszystko ok. Dostałąm skierowanie na badania i w poniedziałek nastepna wizyta.
Dr bardzo miłą delikatna. Niestety USG dopiero w 12tc

Domka, Benefica dobrze, że wizyty udane :)

Wikki ​no kiepsko z tym lekarzem, trochę nie fair się zachował. Wiadomo, że płeć nie jest najważniejsza, ale zawsze fajnie jak mógłby podejrzeć.

Ja wczoraj mialam wizyte.Wszystko w porzadku serduszko bije.Lekarka super w zyciu jej nie zmienie:-D

Dziewczyny super że wizyty udane! :) Gratuluje!

Mogę rozwiać trochę wasze wątpliwości co do tarczycy, hormonów i euthyroxu. Sama jestem po operacji wycięcia tarczycy już jakieś 13 lat i euthyrox muszę zażywać do końca życia. I tak, euthyrox zażywa się i wtedy gdy tsh jest niskie i jak jest wysokie. Zmienia się tylko dawka. Jak tsh jest niskie, to i euthyroxu zażywa się niższą dawkę, a jak jest zbyt wysokie to zwiększa się dawkę żeby obniżyć. Mnie aktualnie zwiększył dawkę, bo moje tsh najpierw było ponad 5, teraz zmalało do 3,6, ale nadal jest za wysokie, więc dalej mam zwiększoną dawkę żeby zbić jeszcze tsh. W ciąży hormony bardziej szaleją i dlatego tak ważne jest aby to często kontrolować. Po ciąży to wszystko przeważnie się uspokaja. Przynajmniej ja tak miałam po 1 ciąży.

wiki Ten Twój lekarz to rzeczywiście jakiś ciul. Tak wiadomo, że płeć nie najwazniejsza, ale mógł równie dobrze powiedzieć że nie chce mu się tego sprawdzać, a nie pitolić takie farmazony!

Hej Laski:)

Byłam wczoraj na wizycie, ogólnie wszystko ok dzidzia śliczna, tylko lekarz powiedział, że urosła trochę poniżej średniej normy, ale w normie się mieści - miałyście tak? I mam przyjść za 2 tyg żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie i się rozwija.

reklama
Grzanko super, że wizyta udana, ja miałam tak przy Nadii nagle zwolniła tempo wzrostu i była 3 tyg do tyłu, podejrzenie hipotrofii. Urodziła się śliczna zdrowa, idealna w każdym calu 3 kg 55 cm

Do góry