reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

natkusia No to rzeczywiście Ci namieszali w głowie :/ W sumie lepiej nigdy się nie 100% nie nastawiać. Najważniejsze żeby zdrowe dzieciątko było :) Może na tym połówkowym coś się wyjaśni :)
benfica Sporo masz w tym marcu, niech Ci szybko zleci ;)
A my we czwartek idziemy na USG połówkowe i zobaczymy czy nadal potwierdzi się siusiak ;) A 10.03 wizyta u lekarza, a potem pewnie karze mi zrobić test obciążenia glukozą, bo to już będzie odpowiedni czas na to.

reklama
Hej.

Byłam dzisiaj na tym badaniu i wielkie uffff
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Maluszek przebadany calusieńki
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
sprawdzony dokładnie mózg, serduszko, kości, narządy.. dosłownie WSZYSTKO
Maluch jest cały i zdrowy a moja radość nie zna granic
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Lekarz jedynie zauważył jakiś torbielek w główce ale ponoć to się zdarza i powinien się wchłonąć. Mamy się nie martwić - taaa łatwo mówić
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

No i Maluszek jest CHŁOPCEM
tak tak.. widziałam pięknego siusiaka
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
ja odziwo jestem bardzo zadowolona! Mąż liczył na dziewuszkę ale i tak się cieszymy! Najważniejsze, że zdrowe! Jednak pierwsze odczucie się zgadza
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Natkusia gratuluję synka !!! Dobrze, że wszystko ok.

Ja dziś tez po wizycie. Wszystko w porządku, dzidzia wiekiem odpowiada OM więc ładnie rośnie. I będzie synuś !!! W głębi serca myślałam, że będzie druga córcia ale też będzie fajnie :) Macica twarda, szyjka 4 cm .
Jutro mam dokładniejsze badania w klinice genetyki, wiec bede wiedziała czy reszta ok.

Wiikki, Natkusia, gratuluję synka :*

Natkusia, będzie dobrze i torbiel się wchłonie :*

Wiikki, po pierwszej córeczce chcieliśmy synka, ale jak urodziła się druga córka też jestem szczęśliwa. Najważniejsze, aby zdrowe :)

natkusia gratuluję chłopca :-D będzie super, zobaczysz :tak: u nas też drugi siusiak i tak właśnie miało być :-D a jeśli chodzi o torbielki, to na połówkowym z Gabrysiem też mu wynaleźli, ale uwierz lekarzowi - to naprawdę nic :cool2: torbiele wchłaniają się albo jeszcze w życiu płodowym, albo po urodzeniu, a wielu dorosłych ludzi ma całe życie te torbielki i nawet o tym nie wiedzą... :cool2:

wiikki Wam też gratuluję synka :-D wierz mi, poczujesz co to macierzyństwo ;-) ja mam synka i nie mam porównania, mogę mówić o moim subiektywnym podejściu do niego, ale znajome mające parkę w domu podkreślają, że dla mamusi to jest synuś :-D jest to oczywiście frazes i mamy dziewczynek mogą protestować, ale w każdym frazesie jest ziarnko prawdy :-D

Po wczorajszej wizycie u gina:

- Zwiększona dawka luteiny podjęzykowej do 2x2
- Na stałe No-Spa 2x1
- Dodatkowo magnez 2x2

Poza tym jak tylko bóle i twardnienia będą się utrzymywać to mam dzwonić do lekarza i umawiać się z nim na oddział na kroplówki z fenoterolu, bo jak nie to grozić mi może rozwarcie i jak to lekarz powiedział, wtedy może być za późno. Czyli teraz oszczędzanie, leżenie, nie przemęczanie się itp...

Dzisiaj USG połówkowe, więc wieczorem, albo jutro rano zdam relację :)

kinia musi być dobrze :* nie będę Ci mówiła "leż kobieto", bo też mam ruchliwego łobuziaka w domu i wiem, że się po prostu nie da, ale dbaj o Was jak możesz... i &&&&&&&&&&&&&& za usg :*

reklama
Kinia :* Będzie dobrze Kochana. Ciesze się, że Twój mąż się zmienił i masz w nim wsparcie. Odpoczywaj ile się da, a będzie dobrze :* &&&&&&&& kciuki za Ciebie i za maleństwo :*:*

Do góry