reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

reklama
GRZANKA u nas też podejrzewali hipotrofię i miałam częste wizyty. Co prawda Michał urodził się mały 2760g i 50cm ale zawsze był w normie. Często tak jest w ciąży ale potem dzieciaczek nadrabia :tak:

a ja jutro nareście jadę do kardiologa.. oby było ok :-)

No to melduję się, że my już po wizycie. Na badaniu gin wszystko w porządku, mierzyliśmy tętno-140, od początku ciązy przytyłam 1,5 kg. Dostałam skierowanie na badanie glukozy. Następna wizyta 20 marca :-)

Ja po wczorajszej wizycie u kardiologa..

Miałam echo, ekg itd i ogólnie ok, jakieś skoki wyszły na ekg.. w każdym bądź razie na chwilę obecną nie mam pozwolenia na SN (strasznie mnie to zabolało
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
) .. mam skierowanie na holter potem jeszcze raz wizyta u lekarza i jak wynik będzie dobry, echo dobre i samopoczucie ok to wtedy mi da zaświadczenie że mogę rodzić SN. Gorzej z tym, że terminy są masakryczne.. Holter mam 23.06 a wizyta 1.07 więc tak na styk
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Kurcze nie wyobrażam sobie, żeby mi nie pozwolili na SN.. i praktycznie 2-3 tyg przed porodem dowiem się jak będę rodzić
sorry2.gif.pagespeed.ce.dMWp-sxVei.gif
przeraża mnie to..

U nas na wizycie ok, Maluszek ma 216g :-)

i nie uwierzycie ale mój lekarz na swoim prehistorycznym sprzęcie wypatrzył siusiaka :szok: ale powiedział, że nie jest pewny.. a ja nie wiem czy się śmiać czy płakać :dry: nie pozostaje mi nic innego jak czekać na 17 marca na połówkowe, gdzie będzie lepszy sprzęt i lekarka, która zdiagnozowała dziewczynkę.

natkusia :-D ale przeboje :-D podobno przy dziewczynce łatwiej się pomylić :-p

Ja dziś miałam standardową wizytę z badaniem podwozia :happy: najważniejsze to, że z szyjką ok :tak: a przy Gabrysiu na tym etapie już mi się mocno skracała. Poza tym muszę wrócić do luteiny ze względu na ten twardy brzuch w nocy... następna wizyta 21.03 i wtedy zobaczymy czy ta luteina pomaga, jeśli tak to super, jeśli nie to obawiam się, że skończę na L4, bo już dziś dr coś przebąkiwała :confused2: a tak to w tak zwanym międzyczasie 10.03 obciążenie glukozą + morfologia i mocz, 17.03 hormony tarczycy, 24.03 endokrynolog i 7.04 USG :-D:-D:-D żeby ten marzec minął jak najszybciej :-D:-D:-D aaaaaaaa i dostałam reprymendę za tylko +2,5kg :-(

reklama
natkusia mi na połówkowym też doktor powiedział, że dziewczynka i mam nadzieję, że się nie pomylił :-D ale co tam jak będzie chłopczyk to też będę się cieszyła :-) byle zdrowe było :tak:

benfica super, że podwozie w porządku :tak: ale masz tych badań :shocked2:. Mi też ostatnio coś ten brzuch się często twardy robi, ale żadnych innych dolegliwości nie mam (oprócz bólu kręgosłupa który towarzyszył mi też w 1 ciąży) ja 11.03 jadę na przegląd :-D to się czegoś więcej dowiem :tak:

Do góry