reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza!

Wikki dobrze, że wizyta udana w miarę, ale niedobrze, że masz zwiększoną dawkę luteiny. Dzidzia młodsza to pewnie miałaś później owulację.

reklama
wiki To w sumie w większości dobre wieści. Tylko ta zwiększona luteina... :/ Może następnym razem będzie lepiej.
Maluś już piszę jak wizyta, była późnym popołudniem, więc nie było kiedy napisać, a teraz już zuza śpi to do Was zaglądam.

Wizyta generalnie bardzo udana. Ja mam tą infekcję, ale przepisał mi leki (globulki) na 6 dni, więc myślę że mi przejdzie. Na bóle brzucha mam zwiększyć dawkę magnezu a jak i to nie pomoże to wtedy będziemy myśleć co dalej, ale nie dopatrzył się niczego złego. Stwierdził, że mogą mnie boleć zrosty po ostatnim cc z powodu rozciągania. Dzidziuś pięknie się ruszał i machał do nas rączkami i nóżkami. Wg usg wychodzi dalej że jest młodszy o tydzień, dlatego też usg genetyczne mam zrobić dopiero za 2 tygodnie, ale sprawdził wstępnie przezierność karkową i wygląda że jest ok, ale dokładniej sprawdzimy na nast usg. Dzidziuś ma niecałe 5cm i lekarz na moje pytanie czy ewentualnie można coś powiedzieć już o płci, to stwierdził, że w sumie jest za wcześnie i że nie ma się co nastawiać, ale wydaje mu się że widzi siusiaka :) Także zobaczymy czy na następnym usg ta informacja się potwierdzi :) No i kolejna wizyta za miesiąc (chyba żeby się coś działo to mam się zgłosić wcześniej). Ale zakręciłam się i nie ustaliłam terminu, więc jutro muszę tam dzwonić. Za to usg genetyczne mam ustalone na 23.01.14. Zdjęcia zeskanuję i wrzucę jutro, bo teraz już nie mam siły... Dobrej nocki Wam życzymy :* Całuski dla cioteczek :*

mikaaa, dobrze że infekcję zobaczył wcześniej. Mój ginekolog nie robił mi badań w tym kierunku i o infekcji dowiedziałam się po porodzie. Przez to Oliwcia musiała dostawać antybiotyk ;/ Co do płci, to ma rację, że za wcześnie. Często jest tak, siusiak, siusiak, a później wychodzi, że to pępowina była :p U nas tak było przy Roksance. Pępowina po 2 tygodniach powinna zmienić swoje ułożenie. Ale życzę Tobie z całego serca, że jak chcesz chłopca aby był :) Ale i tak dla każdej kobiety najważniejsze, że dzieciaczek zdrowy. I ciesze się, że wizyta udała się :)

Ja wczoraj do M powiedziałam, gdyby nie te poronienie, to kończyłabym zaraz I trymestr :(

Zdjęcie0331.jpg Nie chciało mi się z drukarka męczyć więc tak jak uprzedzałam zdjęcia zrobiłam telefonem. To z pierwszego usg w 8 tygodniu. Zamazałam dziewczyny nazwisko bo to jest forum dostępne dla wszystkich no i wiecie:-) Bo na wątku zamkniętym nawel link kiedyś do mojego profilu na portalu społecznościowym wrzuciłam. Ufam Wam ale nie wiem kto może to czytać:tak:

Zdjęcie0332.jpg A to z wczoraj:-) Niestety jedyne w miarę wyraźne. Mam jeszcze tylko jedno mega rozmazane. Coś się Pani doktor nie postarała wczoraj aby mnie uszczęśliwić

Załączniki

• Zdjęcie0331.jpg
    Zdjęcie0331.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 41
  • Zdjęcie0332.jpg
    Zdjęcie0332.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 48
mamaTomeczka, dobrze widać Twojego maluszka na tym zdjęciu. Jak szybko rośnie urwisek mały :D Dobrze zrobiłaś, że zamazałaś nazwisko różni ludzie tutaj wchodzą. Na z suwaczków usunęłam imiona. Jakiś czas temu jakiś koleś pisał do mnie PW aby mi niby w czymś pomóc :szok:

mamaTomeczka Piękne focie!!!

A tak na marginesie to któraś z dziewczyn zamieściła osobny wątek na zamieszczanie zdjęć naszych pociech :) Także na przyszłość można by tam przenieść zdjęcia, żebyśmy się potem nie pogubiły ;)

mikaaa, zapomniałam o tym wątku. Tak jest specjalny temat do zdjęć z USG. Kinga założyła go, aby było łatwiej znaleźć zdjęcia :)

Od teraz dziewczyny zdjęcia proszę wstawiać w temacie przeznaczonym do tego :)

Półtora godziny czekałam na moją kolej takie opóźnienie, ogólnie prawie wszystko ok, tylko albo aż przezierność karkowa jet na górnej granicy 2.48 ( gdzie norma to 2.5 ) jutro idę zrobić test Pappa. Dzidzia ma prawie 7 cm no i zmartwiłam się. Niby jest w normie ale lekarz mówił, że dla pewności lepiej zrobić test Pappa, wyniki będe miała w piatek i wtedy będę miała dokładniejszy obraz sytuacji.

przepraszam za zdjecie tutaj ale zamotana dałam tutaj a teraz chcialam usunac i dać do odp wątku to cos nie moge, wybaczcie

Załączniki

• DSC_0293.jpg
    DSC_0293.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Wikki 7 cm to w normie jest, czyli dzidzia rozwija się dobrze. Ja rozmawiałam z lekarzem jak miałam usg i pytałam o te normy jak to jest to powiedział mi, że z tą normą to jest tak, że nawet jak 2,7 jest to też nie jest to zły wynik, bo czasami po prostu kwestia ułożenia dziecka i możliwości dokonania pomiarów.

Wikki mam nadzieję, że się nie gniewasz, ale skopiowałam Twój post ze zdjęciem do Galerii zdjęć USG https://www.babyboom.pl/forum/stara...cia-usg-naszych-maluszkow-69119/#post10400459

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry